8 Ağustos 2012 Çarşamba

TEEN WOLF

2 SEZON FİNALİNE 1 KALA
  2. sezon 11. bölümü izlemiş bulunmaktayım.Sona yaklaşırken neler yaşandı kısa bir özet geçmek istedim.
  Bölüm açılışı Stiles ile yapıldı gizemli okul psikologu ile seansta gördük onu. Yaşananlar darma duman etmiş, adeta depresyon moduna girmiş.Hep neşeli, dik duran Stiles'i böyle görmek biraz da içimize dokundu.Konuşmalardan Scott ile hem ALlison'un  hem de annesini arasının bozuk olduğunu öğreniyoruz. Derek'in sürüsünün 3 üyesinin kaçak olduğunuda.Daha sonra  Scott ekranda odasına girip annesin kanimanın esir aldığını görüyor, tabi gerard'ı da.Tabi sebep belli Kızı Kate'nin ölümü için Derek'i suçlayan adam Scott'dan Derek'i istiyor.Son sözü söyler çeker giderim mantığı ile Gerard gidiyor.Anne öğrendiği şeyler hakkında konuşmadığı gibi bu konuda da konuşmayıp, sadece ne isterlerse yap diyor. Söyleyim kadın gözümden düştü resmen.İnsan bir destek çıkar ya.Ne biçim annesin sen.Gerard sana da ayrı bir sinir oldum.Senin kızın psikopat,cani bir insandı.Masum çocukları bile katletmişliği var. Gerçi sen de pek farklı değilsin, babasının kızı işte.Erica ve Boyd ormanda kurt ulumaları duyunca, zaten kaçacaktık bari yeni sürümüz olsun diyerek , kalabalık olduğunu düşündükleri sürüye katılma kararı alırlar.Derek onları uyarır. O sesleri 2 kişi bile çıkarabilir der. Ama sallamazlar.Tabi başlarına da alırlar belayı. Meğerse Allison ve babası sahte uluma düzenlemişler.Tabi sen iki sese güvenip de Derek'i bırak olacağı budur işte.Neyse burada Allison'un gözünün karardığını gördük.Kız resmen psikopata bağladı.Neredeyse yakaladığı halde Erica'yı da Boyd'u da öldürecekti.Babası mani olmasaydı. Üstüne bir de Gerard'a "büyükbaba" demeye de başladı. Vallahi ölsen üzülmem artık Allison ,içinde resmen bir cani yaşıyormuş.Büyükbaban sağ olsun  çıktı meydana.
 Öteki tarafta Isaac Scott'a o kadar güvenmiş ki kasabadan ayrılıp ,ayrılmama kararı için ondan tavsiye istemeye  geldi.Scott bana ihtiyacı olanlar var ben kasabayı terk etmem deyince,biçare Isaac benim kimsem yok dedi.Maça gitmeyi düşünmezken Jackson'un oynadığını duyunca soluğu maçta aldı.Maç öncesi koçun bayıcı moral konuşmasının ardından Gerard tutup da Scott'un yedek kulübesinde oturacağını söylemez mi?


Maç öncesi Stiles'in Scott'a  kurtadam olma mesajı verdiği konuşmayı dinliyoruz. Burada şunu da söyleyeyim böyle kurtadamlı,vampirli dizilerde 2-3 sezonda dizide saf insan kalmaz bu dizi de o yolda emin adımlarla ilerliyor.Scott,Derek,Erica,Isaac,Boyd kurtadam,Jackson kanima,Allison ve sülalesi avcı,Lydia uçmuş zaten, Veteriner ve psikolog bilgin.yani diyeceğim o ki dizi de doğru dürüst insan  bulmak zorlaştı.Stiles de bu kervana katılırsa...
 Bu arada Peter Derek'i görmeye gelir. Ona birbirimize ihtiyacımız var nutuğu çeker.Üstüne eğer Lyida Jackson'un kalbine falan seslenirse Jackson'un kurtulacağını söyler.Güya Jackson'un kalbinde hala Lydia varmış.Neyse bu Lydia neymiş yahu kız ölüyü diriltti sıra Jackson'a geldi yapar vallahi.
Stiles bu bölüm yedekten çıkıp maça iştirak etti ,tarih atmak lazım.Babası şaşkın ve mutlu tabi berbat oyunculuğun ardından biraz da utanç duydu ama sonlara doğru acemi şansından mıdır nedir? maçı kazandıracak golleri Stiles attı. Maçta Gerard Scott'a tehditler yağdırır maç biter Derek hala yakalanmazsa kanima katliam başlatacak diye" burada rezil koçunuzu öldürteyim de hepimiz kurtulalım "lafı beni bitirdi ya ,tabi oyuna bile giremeyen scott tedirgin(annesi de ilk kez ona sahip çıktı yapman gerekeni yap tarzı bir durumdu,jeton yeni düştü kadında),ona yardıma gelen Isaac'ın(bu arada iyice gözüme girdi bu çocuk)sayesinde duruma biraz hakim olsa da Isaac kanima zehriyle felç olup, Gerard'ın eline düşene kadar sürdü herşey.  Scott Gerard'ın eline düşen Isaac'ı kurtarmaya gidip , gelince ne görsün süre dolmuş maç bitmişti.Kısa süreli hiçbir şey olmadı sevinci yaşasa da ,elektrikler gidip herkes kaçışınca panik olurlar, bir de meydana toplana kalabalık görünce, annesiyle oraya gider ve Jackson'un kendini yaraladığını görür.Şerif böyle yerlerde görmeye alışkın olduğu oğlunu göremeyince anlar ki Stiles yok.. Jackson'un durumu için iki ihtimal var bence. Ya olayların kısa bir süre farkında olup, bağı koparamayacağını anlayınca , kimseye zarar vermemek için bunu yaptı ve çaresiz kalan avcılar Stiles'i kaçırdı ya da amaç Stiles'i kaçırmaktı ve böyle bir şaşırtma taktiği yaptılar.Her iki durumda da Stiles merak konumuz oldu.
 Peki sezon finallerinde artık olmazsa ayıp olur dediğimiz "ölüm" olayına gelirsek.Asla ölmez oyuncularımız Scott,Derek,Stiles,Allison gerçi allison ölse de takmayız ama neyse. Bence Erica ve Isaac sağlam bir hayran kitlesi yaptılar, onlara da birşey olmaz.Boyd gidiciler listemde,bu bölümde gözümüze girse de durumu zor.Peter daha çok göreceğimizi düşündüğüm karakter adamı getirmek için o kadar uğraştan sonra bu kadar çabuk öldüreceklerini sanmam.Lydia kolay kolay ölmez çünkü üzerine yazılacak konu çok.Jackson biraz pamuk ipliğine bağlı ama ölmeme ihtimali de yüksek. Ebeveynlerden bahsimi Scott'un annesine oynardım. Gerard ölmeli zaten ilaçlar falan adam pek de sağlam durmuyor.
 Sezon finalini izler izlemez klavyeye sarılacağım.. iyi seyirler....



2 yorum:

  1. Teen Wolfu izliyordum ben yaa ama Dylan daha favorim :)
    Kore dizilerinden fırsat kalmadı dönemedim 3. sezonda bıraktım diye hatırlıyorum ki :)
    Ama ama sen nasıl bir şeysin yaaa sezon 3 e gelesiye baktım bölüm bölüm ilerlemişsin ki, hayret ettim, süper, tebrikler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ABD dizilerinden ve filmlerinden Kore dizilerine ve animelere bakamıyorum :( Evet bölüm bölüm ilerledim ama inan çok zordu artık eskiden var olan azmim de kalmadı :(

      Sil