25 Ekim 2012 Perşembe

AMERICAN HORROR STORY

VE 2. SEZON BAŞLAR
 1. sezonu ile çok konuşulan farkını hissettiren dizi American Horror Story 2. sezonu açtı. Kısaca konuyu anlatmadan belirteyim. 1. sezonu ana karakterleri olan Vivian,Ben ve Violet üçlüsü bu sezonda yer almayacak. Eğer yaz boyunca haberleri takip etmediyseniz, Bu karakterlerin yoksunluğu siz de nasıl bir etki bırakır az çok tahmin edebilirim. Üstelik Tate- Violet aşkında son durum ne ayaklarındaysanız haliniz harap. Tamamıyla farklı mekan ve konuya rağmen aynı kalan bir kaç oyuncu da var. Yazım genel olarak aynı kalan oyuncular ve bu sezondaki rollerini içeriyor.(Dizinin bu sezonunun mekanı akıl hastanesi belirtmekte fayda var.)



1. EVAN PETERS- TATE/KİT 
1. Sezonda kendisini sevdiren psikopat karakterimiz Tate,yaptığı pek çok şeyin yanına kaldığını karakterin aksine bu sezon masumken mağdur bir karakter olan Kid olmuş.Seri katil olduğu için hakkında karar çıkana kadar akıl hastanesine gönderilen Kid, görünüşte uzaylıların kurbanı olmuş.
2.JESSİCA LANGE-CONSTANCE/JUDGE

 1. sezonda her şeyden kendine pay çıkarmayı becerebilen genelde zekasına hayran bırakan Constance bu sezon Rahibe Judge olmuş. Hastanenin dini yöneticisi Judge sabit doğruları ve inançları olan biri ve inançları uğruna her şeyi yapabilecek gibi bir izlenim bıraktı.Özellikle eline düşürmesin diyebileceğimiz bir tip.

3.LİLY RABE-NORA/EUNİCE
1. sezonda evde dolaşıp çocuğum nerede? diye ağlayan Nora bu sezon hastanenin 2. rahibesi olmuş çıkmış. Joudge'den korksa bile ona hayran olduğuna inandığım karakter biraz saf görüntüsü veriyor.

4.SARAH PAULSON-BİLLİE DEAN/LANA
 1. Sezonda bol bol kehanet yapan Constance'nin arkadaşı Billie Dean bu sezon Lana olmuş. Lana hastanenin sırrıları çözmeye çalışan gazeteci.Arayan Mevlasını da bulur belasını da atasözünün vücut bulmuş hali.Hastaneye düzenlediği gizli ziyaret sonucunda bilincini yitirip,uyandığında kendini hastanenin yeni hastası olarak bulur. Judge kılıfını sağlam uydurmuş.

Bu 4 karakterin yanında Zachary Quinto ve Frances Conroy da bu sezonda yer alacakmış ama 1. bölümde görülmedikleri için değinmeyeceğim.
 Yeni oyunculara daha 1. bölüm olduğu için detaylı değerlendirme yapamadım. Ama kısa bir özet geçince az çok bilgi sahibi olursunuz. 
 Günümüzü anlatan zaman diliminde yeni evli bir çiftimiz var.(Koca rolü Adam Levine'nin. Kendisi Maroon 5 grubunun solistiymiş.) Bu çift korku meraklısı oldukları için perili olarak nitelendirilen akıl hastanesini gezmeye gelirler. Başlarına da gelmedik kalmaz. Bölümde 1964'e dönüş yıllarında ise hakimiyet yukarıda karakterin. Değinilecek Judge ile geçinemeyen insanlar üzerinde deney yapan bir doktor var. Bakalım neler çıkacak altından.
  1. bölümden izlenimim geçen sezona göre oldukça kanlı geçecek olması.Biraz uzaylı olayı bize aşina gelmese de eminim güzel bir yere bağlarlar.Kısaca 1. sezonu izlemeyenler için tavsiye edebileceğim bir dizi. 2. sezonu bekleyenler ise hemen başlasın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder