20 Ekim 2012 Cumartesi

ELEMENTARY

2. BÖLÜMÜ DE HAYAL KIRIKLIĞI
 Çakma Sherlock olarak nitelendirdiğim dizinin 2. bölümünü izledim . Acaba gidişatları düzeldi mi diye merak ettiğim için izlediğim bölüm benim için hayal kırıklığı oldu. Gerçi fazla bir şey beklemiyordum ama bu kadar basit olunmaz dedim.
 Bölümü anlatalım biraz. Bağımlılık tedavisi için grup terapilerine giden Sherlock'un kendini hipnoza sokmasıyla açılıyor. Sherlock'un hipnoz açıklaması, gereksiz şeylerle beynini doldurmamalıymış. Acaba bu BBC severlere tanıdık geldi. BBC Sherlock'ta beynini gereksiz şeylerle doldurmayı sevmezdi (Güneş sistemi anlayan anladı.) ama o beyninden bu tarz bilgileri sildiğini iddia ederken bu Sherlock direk beynine almamaya yönelmiş. Senaristler ancak bu kadar özgün olabilmişler herhalde.


 Terapi sonrası müfettiş onu çağrıyor. İşte alnında vurulmuş bir kurban, Sherlock kurbanın evini gezip evden gardırobun çalındığını söylüyor. Yerdeki çizikler ve duvardaki iz bunun kanıtı. Ama gerizekalılıkta sınırları zorlayan dedektifler bunu fark edemedikleri  gibi mantıklı açıklamalara rağmen Sherlock' a saçmaladın muamelesi yapıyor.Neyse suçluluğu 100 metreden okunan komşu hırsızlıktan tutuklanıyor.Ama Sherlock cinayeti bir kadının işlediğinden yana ısrarcı. Hatta komşuda bir kadın gördüğünü iddia ediyor. Polisler Sherlock'u takmasalar da robot resim yaptırıyorlar.Bu arada Sherlock'un müfettişe bağımlılık tedavisi ile ilgili yalan söylediğini öğreniyoruz. Sherlock dava alamamak korkusuyla bu derece düştü yani.Adamın tarifi komadaki bir kızla uyuşuyor.Tabi poliste bir hava sormayın. Güya komşu kadını uydurmuş rastlantı eseri kadın komada çıkmış. Acaba polis bu kadar mı salak böyle bir şeyin olasılığı kaç. Sherlock  ve izleyiciler ikiz ihtimalini düşünüyor. Gerçekten bir ikiz var ama çift yumurta. Sherlock iyice kafayı  bozuyor. Bu sırada Watson, Shelock'un kemanını bulmuş çalması için ısrarcı bir tavır sergiliyor. Sherlock burada resmen kemanını itip kakıyor. Sherlock ve kemanını nasıl ayrı düşünebilmişler anlayabilmiş değilim.Üste üstlük Sherlock bahane olarak keman çalmanın beynini doldurduğunu öne sürüyor.Tabi 2. kurban haberi geliyor. Burada 2 kurban arasındaki bağlantıyı Watson çözüyor. Watson sen de olmasan ne olacak şu Sherlock'un hali. Sherlock katilin çift yumurta ikizi olduğuna inanır ama çıkmaza girer.
 Uzun lafın kısası Sherlock dava sırasındaki terapiyi dinlemek zorunda kalır ve davayı çözer.(Bir de belirteyim hastahanede yapılan oyun ne kadar saçmaydı yani katillerin de polisler gibi salak olduğunu ispatladı. Yani adam gelip adresi bas bas söyler mi Allah aşkına. Katil bu kadar uçmuş mu da inandı hemen.Ve bölüm Sherlock'un keman çalmasıyla biter.
 Neyse söyleyeceğim bir iki şey var. Öncelikle  neredeyse Watson danışmanlığa başlayacak, Sherlock'u da ezip gezecek.Bence Watson karakteri için abartılı, detayları Sherlock'tan iyi görüyor.Ve Sherlock kendisle ters düşünüyor, başlarda iddia ettiği şeylerin aksi sayesinde olayları çözebiliyor, ki bu hiç de Sherlock dünyasına özgü bir şey değil.Sonra  bu diziyi BBC Sherlock baz alarak değerlendirmeyin,ayrı düşünün diyenlere sinir oluyorum.Hani Holmes ve Watson varken nasıl ayrı düşünelim, hadi onu da geçtim, artık BBC Sherlock'a özgü diyeceğimiz (1. bölüm Sıkıldım, 2. bölüm beyin ve gereksiz bilgi meselesi) replikleri kullanmaları ,üstelik genelde başlarda kullanmaları hemen BBC'yi aklımıza getiriyor ve bölümü aklımızın bir köşesinde o varken izliyoruz. Yani ayrı düşünmek imkansız. Özellikle yapımcılar özgün bir şey yapmak istiyorsanız BBC'ye özgü şeyleri kullanmayın. Yok biz taklitçiyiz diyorsanız, Sherlock'a yaraşır bir şey yapın bari. Dizinin akıbetini gerçekten merak ediyorum.

3 yorum:

  1. Madem Watson'a özel dizi yapacaklardı bari Holmes'u kullanmasalardı Lucy Liu üzerinden prim yapmaya çalışan bir dizi 2.sezonu göremez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özellikle watson dizide çok ön planda olmuş zaten lucy liu'nun oynamasının bir amacıda bu herhalde sherlock'un önüne geçmek

      Sil
  2. Hello from France
    I am very happy to welcome you!
    Your blog has been accepted in EUROPE TURKEY a minute!
    We ask you to follow the blog "Directory"
    Following our blog will gives you twice as many possibilities of visits to your blog!
    Thank you for your understanding.
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Invite your friends to join us in the "directory"!
    The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
    photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
    The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
    You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
    This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
    SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
    So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
    *** I am in the directory come join me! ***
    You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
    Your blog is in the list EUROPE TURKEY and I hope this list will grow very quickly
    Regards
    Chris
    We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/24/1203240217091250289621842.png
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/26/1203260602581250289633006.gif

    If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
    I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?
    WE ASK YOU TO FOLLOW OUR BLOG "DIRECTORY"

    BİZİM BLOG TAKİP EMİN OLUN "International Directory Blogspot." TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil