29 Ocak 2013 Salı

MART MENEKŞELERİ-SARAH JIO


Kitap Künyesi
Adı:Mart Menekşeleri
Yazarı: Sarah Jio
Yayınevi: Arkadya Yayınları
    Sayfa:336
 Kocasından onu aldattığı için ayrılan ünlü yazar  Emily Wilson'un  yeni bir sayfa açmak için Bainbridge Adası'na gitme kararı alır. Bu kararı almasında  yengesi Bee'i ziyaret etmek için çocukken o adaya gitmesi etkili olmuştur. Ve bir de onu onun kadar düşünen dostu Annabelle. Annebelle bu tatilin Joel'den ayrılmasında sonra ona iyi geleceğine inanmıştır. Ve belki de uzun zamandır yazamamasına da iyi gelecektir.
Emily adanın yolunu tutar. Adaya gelince adayı anlatmak yerine sizin okumanızı ve adanın büyüsüne kapılmanızı isterim.



Emily odasında bir günlük bulur ve kendini zapt edemez okumaya başlar. Günlük bizi 1943 yılına götürür. Esther'in severek ayrıldığı aşkı Elliot ve yeni kocası arasında yaşananların Esther'in ağzından anlatıldığı bu günlük Emily'i adeta büyüler. Olayın yengesi ile ilişkisini çözemez ve yengesinin arkadaşı Frances'e danışır. Frances ise günlüğün gizemini bin kat arttıracak açıklamalar yapar.
Emily bütün bu gizemin içerisinde eski aşkı Gerg ile tekrar karşılaşmış ve bir adnda ısındığı Jack ile tanışmıştır.
Acaba Emily günlükteki herkesin hayatını değiştirebilecek gizemi çözebilecek miydi? Günlükteki aşk nasıl son bulacaktı? Ve kendi yeni sayfasında yoluna Jack'la mı yoksa Greg ile mi devam edecekti? Ya da kendine yenilip eski kocası Joel'e mi dönecekti?
Açıkçası kitaba bayıldım. Bir aşk hikayesi ancak bu kadar gizemli anlatılabilirdi. Yazar ser verip sır vermeden merakla kitabın sonuna götürdü bizi.

Gelelim beğendim alıntılara...

"Sana yazıp yazmamayı çok düşündüm ama hayat,birine seni seviyorum demenin kararsızlığını yaşamak için çok kısa"

"Hava sırlar ve hatıralarla o kadar doluydu ki nefes almakta zorlandım"

"Büyük aşklar zamana,kalp ağrısına ve mesafelere meydan okur. Her şey kaybedilmiş gibi görünse de gerçek aşklar yaşamaya devam eder"

"Aşk zorla tomurcuk vermesini istediğin bir sera çiçeği değildi.Aşk,yol kenarında beklenmedik şekilde açan bir çiçekti."

13 yorum:

  1. Offff yaaaa, ne oldu sonunda ne olduuu????:))) 1.alintiyi hayat felsefem yaptim yillar once ve cok mutlu olarak uyguluyorum:)
    Rica etsem kelime dogrulamayi kaldirirmisiniz? Yorum birakmak bayagi zor oluyor cunku:)) nasil yapildigini gormek icin:
    http://melined.blogspot.be/2013/01/kelime-dogrulamayi-kaldirma.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunu söyleyip tadını kaçırmalıyım ama güzel bir kitaptı okumanızı tavsiye ederim kelime doğrumalaıyı kaldırdığımı sanıyordum ama arada gözden kaçmış ben de çok sinir oluyorum zaten hatırlattığın için çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Emily bogurtlen kışındaki Clarie'ninarkadaşı değil mi hatta Jack ile ikizleri var.Ben bu kitabı okumadım ama bogurtlen kisinda öyleydi

    YanıtlaSil
  3. Emily bogurtlen kışındaki Clarie'ninarkadaşı değil mi hatta Jack ile ikizleri var.Ben bu kitabı okumadım ama bogurtlen kisinda öyleydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu kitabın karakterlerinin geleceğine Böğürtlen Kışı'nda kısacık değinilmişti,bir nevi Mart Meneşleri'nin sonuna ilişkin spoiler almışsınız.

      Sil
    2. nasıl yani iki kitap arasında bir bağlantı mı var Böğürtlen kışını geçen sene okumuştum. mart menekşelerini ise yaklaşık 1 ay önce bitirdim. Bir bağlantı mı var? Hiç fark etmedim.

      Sil
    3. Böğürtlen Kışı'nda kısacık bir paragraf Emily'in kocasıyla geleceğini ve Bee teyzenin hastalandığını anlatıyordu,Claire onları ziyarete gitmişti.

      Sil
  4. Son 157 sayfasını bırakamadan okudum 😄

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bu kitabı okudum ikinci kitabı var mı bunun çıkacağını duymuştum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Böğürtlen Kışı kitabında buradaki karakterlere minik bir paragraf değinmiş, muhtemelen onu duymuşsunuzdur :)

      Sil
  6. Kitabın sonunda jack ve emily e ne oldu , trafik kazasında jack ve kızları öldü mü bunu bir türlü anlayamadım son bölümü defalarca okumama rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kitabı okuyalı 7 yıl olmuş net hatırlamıyorum ne yazık ki ama Böğürtlen Kışı'nda minik bir yer vardı ve Jack ile Emily evli bir çiftti. Hatta yukarıda yazılmış yorumda ikizlerden de bahsediliyor :)

      Sil