17 Ocak 2013 Perşembe

YİRMİLER KIZI- SOPHIE KINSELLA


Kitap Künyesi
Adı:Yirmiler Kızı
Yazarı: Sophie Kinsella
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa:564
Öncelikle belirteyim 564 sayfa olması eğer gözünüzü korkutuyorsa boş yere korkarsınız.Gayet akıcı olması sayesinde 2-3 günde bitebilecek bir kitap.Okurken sıkılmak,usanmak gibi olumsuz duygulardan tamamıyla uzaksınız.Okurken sizi güldürebilecek, kafanızı rahatlatabilecek kitaplardan.Bu arada okurken kalabalık ortamlarda şu tepkiyi alabilirsiniz " Bu kız neye gülüyor böyle?" 


Konusu Lara Lington ve hayalet teyzesinin maceraları. Lara hayatı berbat giden biridir. Öncelikle hala sevdiği  ama kendisini terk eden bir sevgilisi (burada sevgilisinin açıklama yapmadan ayrılışı hakkında bir şeyler eksik sanki bir Agatha Christie romanı okumuşum ama hala katili bilmiyorum benzetmesi beni bitirdi.)var. Sonra arkadaşı Natalie onu ortak iş yapmaya ikna etmiş.Hatta Lara beyin avcılığı işi için hem işinden ayrılmış hem de bütün parasını bu işe yatırmış. Ama Natalie onu yarı yolda bırakmış  ve sevgilisi ile Goa'ya kaçmış. Lara ise sıfır tecrübe ile bu işle boğuşmakla meşgul. Tabi bu arada anne ve babasına onlarca yalanları da sıralamakta ayrı bir sıkıntı oluyor onun için. Büyük teyzesi Sadia 105 yaşında hayata gözlerini yumunca cenazesine istemese de katılır. Cenazede sadece kendi ailesi ve amcasıyla ailesi vardır. Bu arada amca Bill kafeleri sayesinde çok ünlü ve zengindir. Hatta bu ün Lara ve ailesini de sık sık ezer.

Cenazede ise olanlar olur Lara 23 yaşında görünen teyzesinin hayaletini görüp, kolyemi istiyorum ısrarına dayanamayınca cenazeyi cinayet var iddiasını ortaya atarak durdurur. Ailesi ayrılık acısına dayanamayan kız delirdi gözüyle bakarken o soluğu emniyette alır. İfade verirken isim konusunda polisin isminden uydurma yapınca çok meşhur The Usual Suspects(Olağan Şüpheliler) filmine gönderme yaparak iyi ki Keyser Soze demedim demesi beni bende aldı. Lara başına buyruk dediğim dedik teyzesinin ruhundan kurtulabilmek için meşhur kolyeyi bulması gerektiğini anlar. İlk başlarda beyin avcılığı işine taş koyan Sadie daha sonra kimsye görünmeden herkesin sırlarını öğrenebilmesi sayesinde Lara'ya büyük deste sağlıyor.  Ayrıca Ed adında birine aşık olan Sadie onunla kendini temsilen Lara'nın çıkması için baskı yapar.  Lara adama damdan düşer gibi çıkma teklif eder.  Sadie adamın kulağına yüzlerce kez bağırarak teklifi kabul etmesini sağlar.(Meğerse Sadie birinin kulağına ard arda bağırınca dediğini yaptırabiliyormuş) Ed ile çıkmaya başlayan Lara randevulara Sadie için 1920'lere özgü kıyafetlerle gider. Tabi dikkatleri üstüne toplar. Ed ise Londra'ya Boston'dan  gelmiş ayrılık acısı çeken biridir. Ve şu an Sadie kulağına bağırınca dediklerini yapan biri olmuştur. Randevular Sadie sayesinde devam eder. Öte yandan Lara Sadie'nin yeteneklerini kullanarak eski sevgiliss Josh ile barışmaya karar verir.
Bir tarafta eski sevgilisi, bir tarafta istemediği halde çıktığı randevular,bir tarafta bulunması imkansız kolye derken kitap daha bir güzelleşiyor.
Kısacası Lara ve Sadie macerası okunması zevk veren maceralardan...

4 yorum:

  1. okumaya değer bir kitap sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben beğendim ama zevklerin farklı olduğu da bir gerçek :)

      Sil
  2. Elimde var ama hâlâ el atıp da okuyamadım. Numaran Bende Var kitabı süperdi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap da çok güzel. Yani seni eğlendirebilen sıkmayan cinsten bence geciktirmeden başla :)

      Sil