20 Şubat 2013 Çarşamba

BEETLEJUICE- BETER BÖCEK


 1988 yapımı Tim Burton  tarafından yönetilen filmi duymayan pek yoktur herhalde. Ben 10 sene kadar önce çocukken izlemiştim. Her ne kadar filmin çoğu hafızamdan silinse de ilginçliği ,farklılığı falan hep aklımın bir köşesindeydi. Ben de biraz nostalji olsun dedim ve filmi tekrar izledim. 10 yıl aradan sonra...
Açıkçası filme bayıldım.25 yıl önce çekilmiş bir film için çok iyiydi. Bence film bayağı orijinal ve ilginç bir yapımdı. Gelelim konusuna.
Adam(Alec Baldwin) ve Barbara ( Geena Davis) mutlu mesut yaşayan bir çifttir. Zırt pırt onları rahatsız eden emlakçı olmasa  her şey daha bir güzel olurdu ama neyse.


Tabi mutluluk kısa sürer ve çiftimiz bir kazada vefat ederler. Ama kendilerini evlerinde bulurlar. Onlar için tek rehber bir kitaptır.Barbara'nın tedirginliği karşısında Adam "Biz öldük,artık endişelenmemizi gerektirecek pek bir şey kalmadı bence " der. Ama ölüyken bile rahat yok misali, evleri onlara rahat vermeyecek bir aileye satılır.
Bakınız Charles ve Delia çifti
ve onların meraklı ,Adam ve Barbara'yı gören tuhaf kızları Lydia (Winona Ryder) Bu kızı sevmemek imkansız  resmen. Keza Barbara bile onu çok sevdi.
Dışarı çıkamadıkları evlerinde huzur bulabilmek için aileyi kaçırmaya çalışan çiftimiz başarılı olamayınca Beter Böcek'ten (Michael Keaton) yardım istemeye kalkışıyorlar.
Harbiden Beter ama!!!
Bakalım çiftimiz aileyi kaçırabilecek mi?Beter Böcek başlarına ne tür belalar açacak?
Bir de en çok öteki taraf danışma yerleri çok hoşuma gitti.
Şu kenarda hala sigara  tüttüren adam bize sigaranın zararının en büyük kanıtı olsa gerek
Şu adamın kafasının sırrı sonunda çözüldü ya içim bir rahat etti.
Kısacası ben bu filmi sevdim, beğendim. Darısı izlemeyenlerin başına. Ya da benim gibi uzun bir aradan sonra izleyenlerin başına.

Resimlerden sigara içen adamımızın  olduğu Türkçe Altyazı sitesinden
diğerleri ise  FanPop   sitesinde alınma.

4 yorum: