20 Temmuz 2013 Cumartesi

ELEMENTARY 1. SEZON 7. BÖLÜM

One Way to Get Off adlı bölümde hapiste olan bir seri katilin cinayet tarzı ile aynı cinayetlerin işlenmesi konu alınıyor.
Küçük spoiler ama en sondaki kısım büyük bir spoi.
Öncelikle hapisteki katili yakalayan polisin Gregson olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Ki biraz da bu yüzden Sherlock katilin ortağı olduğu konusundaki fikrini katılmıyor. Üstelik önceki cinayetlerle alınan hatıranın aynı olmasına rağmen. Evet polisleri süper zeka göstermeye tam gaz devam.Bakınız hatıra...


Bu arada Irene olayı öğrendiği için Watson'a kızgın olan Sherlock onunla arası bir set çeker.Aslında burada biraz Sherlock'a hak verdim. Watson ise olayın özünü öğrenmek için Sherlock'un kaldığı rehabilitasyon merkezine gider. Burada hiçbir sağlık personelinden yardım alamaz. Ama arıcılıkla ilgilen bahçıvanı görünce yanlış izde olduğunu anlar.
Gelişen olaylar Gregson'un yanlış kişiyi mi hapse attırdığını düşündürür. Bakınız Tolstoy'dan alıntılama yapan şaibeli suçlumuz.

Büyük spoi kısmına gelirsek bölüm sonunda Watson ile arasını düzelten Sherlock ona Irenen'nin sırrını açıklıyor.
Bence ölümü sahtedir. Yanlış hatırlamıyorsam Irene'yi canlandıracak oyuncu seçilmişti. Ki ben bunun geçmiş sahneler için olduğunu düşünmüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder