4 Ağustos 2013 Pazar

YENİ DİZİ ALARMI: KING AND MAXWELL

Şu an 8. bölümü yayınlanan dizimiz hakkında uzun zamandır yazmak istiyordum ama bir türlü fırsat bulamadım. Eski gizli servis ajanları Sean King ve Michelle Maxwell gizli servisteyken korudukları kişilerin başlarına gelen kötü şeyler sonucunda yeni bir hayata başlamışlardır.Ve özel dedektiflik bürosu açarak suçluların dünyasına tekrar adım atmışlardır.


 Her bölümde bağımsız suç hikayeleri incelesek de sezonun genel  konusu Sean'ın koruduğu ve suikaste  kurban giden başkan adayının öldürülmesi ardındaki gerçeği bulmaya çalışmak. IMDb notu 6.9 diziler dünyasında yerini iyi göstermeyen bir not.  Bölüm içinde işlenen bağımsız suç hikayeleri buram buram kalite kokmuyor kabulüm ama dizide ayrı bir sıcaklık var beni kendine çeken.
Karakterleri tanıtalım.
Sean King
Koruduğu başkan adayının suikate gitmesinin ardından kariyerinde değişiklik yapan Sean önce hukuk okuyup avukat olur ardından dedektiflik işine girer.Üzerinde daima taşıyacağı yükle birlikte yine de  yeni insanlara yardım etmekten zevk aldığı aşikar.
Karakteri canlandıran Jon Tenney daha ilk saniyelerden karakterine bürünmüş ve  pek çok dizinin ilk bölümlerine has olan karakterlerin rolüne tam oturmamış sanki bu izlenimi veren rahatsızlığa muzdarip olmamıştır.

Michelle Maxwell
Onun koruduğu kişi kaçırılmış her ne kadar gizli servisi özlese de hatta tekrar orada çalışmak için can atsa da artık o da bir dedektiftir.Özellikle aldatan eş davalarından haz etmez.
Sean rolüne Tenney ne kadar uymuşsa Michelle rolüne Rebecca Romijn o kadar uymamış.Şöyle ki Romijin daha çok sosyete kesiminde bir kadın edası veriyor.
Ayrıca Sean ile atışmalarında beni çileden çıkartacak kadar abartılı hareketler sergiliyor.

Edgar Roy
Bazı dizilerde yakalayabileceğimiz tarz karakterler olur ya bazen diziyi sadece onlar ya da dizinin yan karakteri olmasını rağmen baş karakterlerden daha çok sevilir,ilgi gösterilir.
Edgar Roy işte yukarıdaki kesimden. Kendisi son derece işlevsel bir otistik dahi. İlk bölümde onun (spoi)
katil olduğunu zannediyoruz ama aslında dehasını kullananların arasındaki savaşa kurban gitmiş.Dedektiflerimiz sayesinde yaniden özgürlüğüne kavuşuyor ve onların yanında muhasebeciliğe başlıyor.
Ve pek çok davada eşsiz bilgisayar kullanma becerisi sayesinde karakterlerimize bol bol yardım ediyor.
Canlandıran Ryan Hurst bence rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.

Benny
Sean ile kötü bir geçmişi olan suçlu. Üçkağıtçı ama her şeye rağmen Sean'dan davalarda yardımı esirgemiyor. Bağlantıları sayesinde suç ağındaki pek çok dedikodudan haberdar olan Benny sahtecilik işinde fazlasıyla iyi.
Dichen Lachman'ın canlandırdığı sempatik karaktere hemen ısınıverdiğim gerçeği mevcut.

 Ajan Rigby
Frank Rigby dedektiflerin haklı olduğundan az çok emin olduğu onlara destek olmak yerine köstek olan,denk geldiği bütün davalarda onlardan yardımını esirgeyebildiği gibi onları tutuklayadabilen Michael O'Keefe tarafından canlandırılan karakterdir.
Peki konusu itibariyle aynı türdeki dizilere fark atmaya klasik kurgulu bu diziyi neden sevdim?
Diziyi sevmemin iki sebebi var. İlki Sean King'i canladıran karakterin rolüne cuk diye oturması,ikinci Edgar gibi şahane bir karakter.
Bunların yanı sıra bölüm ana konularının basite kaçtığı gerçeği yanında sezonun konusu olan başka suikastinin iyi bir şekilde bağlanacağına inancım tam.
Yeni dizi arayışlarında olanlara önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder