16 Ekim 2013 Çarşamba

THE ORIGINALS 1. SEZON 1. BÖLÜM

The Vampire Diaries dizisinin sevilen köken vampirleri için yapılan yan dizi pilot bölümünün ardından ki o pilot bölüm The Vampire Diaries'in 4. sezon 20. bölümü olur (incelemem için tık tık ,dizinin bu bölümü düşünüldüğünde bu yazıyı okumanız şiddetle tavsiye edilir.) 1. bölümüyle sevenleriyle buluştu.
Bu bölüm pilot bölümü kapatacak bir bölüm olmuş.Şöyle ki pilot bölümde yaşan olayların arka planını izledik son 5 dakika ise 1. bölümün gerçek başlangıcıydı bence.
Spoiler...


O yüzden ben kısa bir özet geçerek yazımı bitireceğim. Malum pilot bölümün incelemesiyle bir bütün oluşturacak bir yazı olacağı için detaya girmeyeceğim.
Açılıştan Köken ailenin 300 yıl önce New Orleans'a gelişi anlatılıyor. Kısacık bir sahne Kol ve Finn tabutta geri kalan üçlü de gemide...
Sonra Elijah  geçiyor sahneye günümüz Camille ile barda sohbet ediyor.Barmen-müşteri sohbeti Elijah Klaus'a değiniyor.Gene başını belaya soktuğundan bahsediyor. Ondan Jane-Anne'nin yerini öğrenmek istiyor. Camille onu bilecek birine yolluyor. 
Elijah kendini Jane-Anne'nin cesedinin oralarda buluyor. Meğersem Marcel Sophie'e kardeşinin cesedini bile vermiyormuş. 

Elijah'ın Sophie'i vampirlerden kurtarmasının ardından Hayley ile olan diyalogları yer verilmiş burada.Nasıl vampir oldukları,Klaus'un kurt adamlığının çıkışına falan değindi Elijah.Daha sonra Klaus'un çocuğu sahiplenmeyişi var. 

Ardından cadılar ve Elijah ile geçen konuşmalar. Meğer Jane-Anne hamileliği onaylarken Hayley'i de Sophie'e bağlamış. Yani birinin ölümü diğerinin ölümü demek. Sophie Elijah'ı tehdit edince Elijah ağırlığı konuşturur tabi ki.

Sonra Klaus Marcel'in adamını ısırır. Elijah Klaus'u ikna edemese bile cadıları bir süreliğini susturacak çözüm bulur.Marcel'e adamını Kalus'un kanının iyileştirebileceğini söyler ve Marcel'i Jane-Anne'nin cesedini cadılar vermeye ikna eder.Elijah cesedi cadılara götürür. 
Cadıların bir kısmı hala zırvalama derdinde Elijah gene sağlam bir cevap verir.
Sonra Klaus'u ikna eder.
Ve yeni sahneler Hayley'e onu daima koruyacağına dair söz veren Elijah...
Elijah'ı Marcel'in kullanacağı bir zayıflık olan gören ve onu hançerleyen Klaus...
Marcel'in en büyük kozu cadıların büyü yaptığından haberdar olan Davina...

Evet ilk bölüm tamamlayıcı bir nitelik taşıdığı için biraz durağan ilerliyordu. Ama son 5 dakika bayağı tempoluydu.Elijah her zamanki gibi asil sözünde duran karizmasıyla yakan bir karakterdi.Rebekah bu bölümde kısacık görülse de biliyoruz Klaus'a kızgınlığına rağmen gelecek.Ve Klaus senin kadar kötü acımasız olup senin kadar sevilen kaç karakter var acaba?Bir elin parmağı kadardır ancak.Ve son 5 dakikada gördüğümüz performans devam ederse tadına doyulmaz hatta The Vampire Diaries'i geçecek bir dizi olur benden söylemesi.

2 yorum:

  1. The Vampire Diaries son zamanlarda sıkmaya başladı bu dizi iyi gelecek üstüne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de çok beğeniyorum kurgu ilerleyiş sağlam :)

      Sil