21 Ekim 2013 Pazartesi

THE ORIGINALS 1. SEZON 2. BÖLÜM

Durağan bir ilk bölümün ardından heyecanlı ve güzel bir bölümle baş başaydık.
Spoiler içeren bir özetle aktarıyorum bölümü.
Klaus Marcel'in gün ışığı yüzüğü olmayan adamaları için verdiği partilere katılır. Açık büfe kan partisinde turistleri kullanarak vampirlerin karnı doyrulur.Rebekah ise bir türlü ulaşamadığı Elijah'ı merak ettiği için kardeşlerin yanına gelir ve ekip tamamlanır.Rebekah Hayley ile karşılaşır ve hatta onu hizmetçi zanneder. 


Sonra Klaus'a bağırır çağırır. Ve Rebekah'ın Marcel'in 6 vampirini öldürdüğü açığa çıkar.
Daha sonra Rebakah şu an bulundukları evde geçmişte yaşananlara götürür bizi. Valinin eviymiş o ev köken ailenin sırlarını örtüp onlara partiler verirmiş. Bu partinin birinde valinin oğlu Emil ile yakınlaşan Rebekah onu vampire dönüştürmek için kardeşlerinde izin istemiş. Ve bilin bakalım Klaus ne yapmış? Emil'i öteki tarafa göndermiş.


Valinin evinde Hayley ile Elijah'ı aramaya başlayan Rebekah Hayley'in aklına da ilginç fikirleri iteliyor.

Rebekah evi arayarak Elijah'ı bulmayacağını anlayınca soluğu cadı Sophie'de alıyor.
Burada Sophie'e Marcel ile Klaus'un tanışma hikayesini anlatıyor Rebekah.
Emil'in cenazesinde kırbaçlanırken rastladığı Marcel'i kendi oğlu gibi görüp yanına alıp büyütmüş Klaus.

Klaus ise Marcel ile buluşuyor. Marcel Camille'i izliyor.Klaus bu ilgiyi fark edip ikili arasında çöpçatanlık yapıp Marcel bir ihtimal randevu koparmasını sağlar. 

Sonra ise soluğu partide vampir kanı ile iyileştirdikleri ve ardından ölü bulunan vampirlerin yanında alırlar.Marcel iki vampir adayına bir oyun oynar ve arkadaşına sadakat göstermeyeni öldürür. Diğerinin de vampire dönüşmesi için kan içmesini sağlar.

Bu arada Marcel ve Rebekah karşılaşır. Ve tekrar geçmişe döneriz.

Rebekah ile Marcel'in aşkını izleriz.Klaus her zaman ki Klaus. Vampire dönüşmek için can atan Marcel'i hassas noktasından vurup eğer Rebekah'a yanaşırsa vampir olamayacağını söyleyerek tehdit eder.
Tekrar günümüze döndüğümüzde Marcel Klaus'tan kardeşini hizada tutmasını ister aldığı cevap muazzam.

Hayley ise boş durmuyor tabi ki Rebekah sayesinde çocuğunu öldürmeye karar verir. Ve kurtboğan alır. Tabi ki bu durum Marcel'in kulağına gider. Adamlarını onun yanına gönderir. Rebakah son anda Hayley'i kurtarır. Tabi Marcel'in vampirlerini öldürerek,cesetleri eve taşıyınca Klaus'un hışmından kaçamadılar tabi. Klaus'u hiçbir şey yapmamakla suçlayan Rebekah ondan sağlam bir cevap aldı.Marcel Klaus'un geldiği ilk gün hemen  vampirlere mine içirmiş. Klaus bunun yüzünden yeni vampirlerde şansını deneme kararı almış. Bu yüzden bu bölümde dönüşen turisti o öldürmüş.Camille'i ise randevuya gitmesi için etki altına almış. Bütün bunların üzerine Hayley'in Fransız Bölgesi'nde ne aradığını sorup kurtboğan olayını öğrenince ona saldırması bir olur. Rebekah onları ayırır.Üstelik güzel bir nutuk çeker. 
Bu konuşmanın ardından Elijah'ı Marcel'e verdiğini söyler Klaus. Yöntemimi beğenmeyen için kapı orada da demeyi ihmal etmez.
Hayley Rebekah'a onu koruduğu için teşekkür eder. Ve neden Marcel'e gidip Elijah'ı istemediğini sorar. Rebekah Klaus'ın onu hançerleyeceğini söyler. Hayley ona hançerleri uzatır. Tabutun altında bulduğunu söyler.

Bunun üzerine Rebekah Marcel ve Camille randevusunu basar.Marcel'i öldürmekle tehdit eder ama Marcel bunu yapamayacağını söyler. O zaman duygularına yenik düşen Rebekah Camille'i öldürmekle tehdit eder.

Bunun üzerine Marcel onu Elijah'a götürür.Davina'nın yanına giderler ve Davina onu yerden yere çalar. Uyandığında eski odasındadır. Ve geçmiş bir kez daha hatırlanır.Rebekah ile Marel'i tekrar yakınlaşırken yakalayan Klaus Rebekah'ı hançerler. Rebekah uyandığında 52 yıl geçmiş olduğunu görür. Marcel Klaus'un sunduğu iki seçenekten (Rebekah ile kalan insan günlerini yaşa ya da seni vampir yapayım.) vampir olmayı seçmiştir.Rebekah evine döner.

Klaus ise Hayley ile biraz duygulu bir konuşma yapar. Marcel'in babalarından kaçtıktan sonra her şeyin üzerine konuşunu anlatır. Onları aramak yerine.
Rebekah eve geldiğinde Davina'yı ve güçlerini anlatır Klaus'a Davina onun hafızasını bile silmiştir.Burada yine güzel bir diyalog geçer.

Marcel ise Davina'dan bir kökeni öldürmenin yolunu bulmasını ister.

Gayet güzel bir bölümdü. Savaş ve saflar belirginleşmeye başladı. Marcel son sahnenin ardından 1. dereceden düşmalar listesine girdi.Özellikle Rebekah-Klaus mücadelesi olmadan her şey daha güzel oldu. Camille ve vampirlerle ilişkisi ne boyuta gidecek merak konusu. Ayrıca Davina'nın sadece cadı olmadığını gibi bir dedikodu dolaşıyor. Ne olduğu cadıysa bile gücünün nereden geldiği merak konuus.
Gelelim köken öldürelim diyen Marcel kendisinin de öleceğini bilmiyor mu?
The Vampire Diaries izleyenler bu kuralı biliyor. Bir köken ölürse soyundan olan bütün vampirler ölür.İlk olarak elbette Marcel bu kuraldan bihaber. Hiç böyle bir derdi olmadı tabi. İkincisi Klaus sadece köken değil melez bir köken onu öldürmek bir kökeni öldürmekten daha imkansız.(TVD izleyenler bilir Esther Klaus'u ortadan kaldırmak için kardeşleri birbirine bağlamayarak bir çözüm bulmuştu. Bu durumda bile onu öldürmek için Bennett cadılarının büyüyü tamamlamasına ihtiyacı vardı)Yani Marcel'in soyu Klaus'tan geliyor ve Marcel öncelikli olarak Rebekah ve Elijah'ı öldürmeyi düşünüyor olabilir Klaus melez olduğu için. Eee bu durum da herhalde kardeşleri öldürülürken Klaus'un eli de armut toplamayacak o zaman Marcel onu da ortadan kaldırmayı planlıyor ya da kafa biraz uçmuş.
Neyse ki izleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder