25 Ekim 2013 Cuma

THE ORIGINALS 1. SEZON 3. BÖLÜM

Zekice kurgulanmış muazzam bir senaryo ile görsel şölen yaşadığımız şahane bir bölüm oldu.
Spoiler.
 Kardeşlerinin insanlığını kaybettiğinden endişelen Elijah'ın günlüğü okuyan Hayley en sonunda Rebekah ev Klaus'tan Elijah'ı alma planına dair bilgi ister.Özellikle burada üçlü arasından sizi bolca güldürecek diyaloglar var belirteyim.Misal Klaus'un planının Marcel'den Elijah'ı geri istemek olduğunu öğrenince geçen konuşma.
Klaus savaşacaksa ben de kılıcımı kuşanıp yardıma gideyim bari.


Klaus takım elbise provası yaptıran Marcel'in yanına gidiyor. Burada Klaus'un ısırdığı  Marcel'in sağ kolu olan Thierry var. Aralarında atışma oluyor tabi ki.Marcel ortalığı yatıştırıyor ve Klaus'un Elijah'ı istediğinde ne yazık ki ret cevabını veriyor.

Bu arada Marcel'in hayır işleri için bir parti düzenlediğini öğreniyoruz.Klaus ise ele geçirdiği vampirin minesi boşlatması için etki altına aldığı yeni vampiri kullanıyor.Rebekah ise Hayley'i ispiyonlayan cadıyı Sophie ile buluyor.Katie adlı cadı Thierry ile sevgili olduğu için hep ispiyonculuk yapıyormuş cadılar aleminde.

Klaus hemen bir plan yapar ve Sophie'yi dahil eder buna.Bu arada Rebekah Davina'dan bahseder ve Sophie onu tanır.

Planlamanın ilk aşaması olarak Marcel'i cadılar kışkırtma işini üstelenir Klaus.Burada Thierry ile Katie'nin ilişkisinden Marcel'în haberdar olduğunu öğrenir. Ama Marcel'in kafasını yeterince şüphe tohumu saçar.Marcel Thierry'den cadıları korkutmasını ister.
Rebekah ise Marcel'in bağış partisine anıları silinen Camille'i çağırır.
Klaus ise parti gecesi planını çoktan hazırlamıştır.Katie'in üstüne minesi sisteminden temizleyip etki altına aldığı vampiri salıyor. Vampir ona saldırınca Thierry vampiri öldürerek Marcel en büyük kuralını çiğniyor.Amaç Thierry zarar gelmesini engellemek için Katie'e büyü yaptırmasını sağlamak. Sonrasında bu büyü esnasında  Sophie'nin yer bulma büyüsünü yapması ve Katie'nin büyüsünün yanında bu büyüyü Davina'nın hissedememesi.
Planlar tıkır tıkır işlerken partiye teşrif eden Camille hem Klaus'un hem Marcel'in beğenisini kazanır. Klaus hayranları olarak çatlayabilir. Hele de Caroline çiftine destekleyenler tam ortadan ikiye ayrılabilirler.
İlk bakışmalar ve ardından Klaus'un övgüsü.
Marcel ile Rebekah'ın konuşması ve Rebekah'ın her zamanki laf oturtmaları.

Marcel ve Camille'nın dans edişleri ve iki kardeşin öldüresiye kıskanç bakışları ve sonra Marcel'in huzurunu kaçıran o haber.Sinirlerine hakim olamaya Marcel'e kırgınlıkla bakan Camille.
Sophie'nin Katie'i büyü yapmaya ikna etmesi.
Klaus zihnine girdiği turist vampir sayesinde Marcel'e Katie'nin dükkanında gün ışığı yüzüğü büyüsü bulmuş izlenimi verdirmesi.Marcel'in onu 100 yıl cezaya mahkum etmesi.
Katie'nin Marcel'i öldürmeye gitmesi. Davina'nın her şeyi hissedip bir şey yapamaması. Sophie'nin yer bulma büyüsüne başlaması. Ama Katie'nin Marcel'i öldüreceğini anlayan Klaus'un Katie'i öldürüp prim yapması.
Büyü durunca Sophie'nin her şeye rağmen devam etmek istemesi ama Rebekah'ın ettirmeyişi. (Bu sahneyi çok beğendim eğer sen ölürsen Hayley ve bebek ölür ve Elijah'ı uyandırmamızın hiçbir anlamı kalmaz )

Prim yapan Klaus'u Elijah'ı vermeye karar veren Marcel.
Klaus Camille'nın yanına gider bayağı duygulu bir konuşma yapar. Hatta Camille'nın gönlünü fetheder.Ama sonra Camille'ı etki altına alır. Hatta yorum şu hepimizin oynaması gereken roller var. Arada benim gönlüm de sende imalarında da bulundu Klaus. Evet bir kez daha çıldırabiliriz.


Eve gelince Rebekah başarısızlıklarından yakınırken Klaus'un yaptıklarını duyunca şok yaşar.Üstelik Klaus Davina'ı kendi yanına almaya karar vermiş.Cadıların eline verdiği anda cadıların onlarla savaşacağından emin tabi.
Marcel ise Davina'nın yanına gelir. Davina kökenlerin yüzünden olduğunu zanneder her şeyin. Ama Marcel Klaus beni kurtardı kardeşini vereceğim deyince bunu kabul etmez. Çünkü onları öldürmenin yolunu aramakta ısrarlıdır.

Klaus Hayley ile konuşmaya gider. Ona Elijah ile ilgili  şu soruyu sorar.

Yorumum Elijah nazikliği ile gönlümüzü kazandı ama sen merak etme sen kötü halinle bile seviliyorsun canım bunu da kolay kolay kimse başaramaz.
Hayley kendine bekçili etmeye gelen Sabine adlı cadı sayesinde çocuğunu cinsiyetini büyü yapmadan öğrenir.
Klaus'a söyler.Kızları olacakmış.

Ama durum şu ki cadı sadece bunu değil başka şeyleri de görmüştür. Yabancı bir dilde  söylediği cümle Hayley'in de kafasını karıştırmıştır. İnternette anlamını arar.Ama sonuç yoktur.

Ama fanlar anlamını bulmuşlar "Çocuk şeytan ve hepimizi yok edecek".
Bölümle ilgili yorumuma geçersek ben de herkes gibi Camille'i kıskandım ne yapalım canım işim gücümüz ne?
Klaus'un zekasına şapka çıkarttım ee adam 1000 yıl önümüzde tabi ki.
Davina biz fanlardan temiz bir dayak yiyeceksin haberi olsun.
Rebekah her zamanki gibi çok tatlı.Elijah'da dönsün artık.
Ve çocuk olayına gelince farklı görüşler var  ;malum Esther Klaus'un annesi cadı çocukta hem cadı hem vampir hem kurt adama genleri dolaşıyor.Çocuğun bayağı bir fantastik canlı olacağı kesin hatta bir ara nette Davina'nın Klaus'un kızı olduğu ve gelecekten geldiği bile söylenmiş. Ama ben buna ihtimal vermiyorum. Yani madem öyle babasının yanında olması beklenmez mi?
Her neyse izleyip göreceğiz.


2 yorum:

  1. The Vampire Diaries'ten daha çok saran bir dizi benim için :)

    YanıtlaSil