31 Ekim 2013 Perşembe

THE ORIGINALS 1. SEZON 5. BÖLÜM

DÜĞÜMLER HIZLICA ÇÖZÜLDÜ
Bu bölüm kafamızdaki soru işaretlerinin büyük bir kısmını cevaplamaya adanmış bir bölümdü.
8 ay önce cadıları kıllarını dahi kıpırdatamaz hala getiren olayı 3 farklı ağızdan birbirini tamamlayıcı bir şekilde dinledik.
Davina Elijah'a,Marcel Klaus'a ve Sophie'de Rebekah ve Hayley'e anlattı merakla beklediğimiz hikayeyi.Ben size hikayeyi direkt tek elden anlatacağım.SPOİLER...
Öncelikle Elijah ve Davina'nın muhabbetleri var. Elijah girdi cadı kızımızın gözüne. Geçen bölümde Hayley'in başına gelenler için Sophie'den hesap soran iki kökenimiz var. Marcel bu sohbeti bölerek Klaus'u bataklıktaki ölü cadılar için araştırmaya çağrıyor. Sophie ise o cadıların ruhlarını onurlandırmak için,Hayley ise kendisini kurtaranı bulmak için Rebekah'ta bebeği korumak için bataklığa gidiyor. Ve hikayemiz bu olay örgüsü arasında anlatılıyor.



(Davina Elijah açlığını dindirsin diye bir damla kan veriyor şimdi kan kardeşi sayılırlar mı acep?)
8 ay önce Sophie ve Marcel sevgiliyken,evet  şoku atlatabilirsiniz. Cadılar güçlenmek için 16 yaşındaki 4 kızı kurban etme kararı alıyorlar. İçlerinden biri Sophie'nin yeğeni Monique diğeri Davina. 

Çocuklara anlatılan yatacaksınız kalkacaksınız hop güçleneceğiz. Gerçekte olacak olan 4 çocuk önce öldürülecek sonra diriltilecek. Sophie bu mevzuya inanmıyor. En sonunda soluğu Rahip Kieran'ın yanında alıyor. Cadılarla konuşan rahip bunun  yapılmasını yasaklıyor.O sırada Camille'nın ikizi Sean görünüyor. Agnes(kötü cadı) ona büyü yapıyor. Delirmesine neden olacak büyüyü. Rahip bu olay üzerini şehri terk ediyor. 

Cadılar işlerine koyuluyor. Törende ilk kızın boğazının kesilmesinin ardında 3 kız şok yaşıyor. Çırpınıyorlar ama aileleri yüz vermiyor. Çünkü onlar kızların geri döneceklerinden emin. Sophie ise olaya müdahale etmeye çalışıyor ama nafile. 2. kız da ölüyor. Sıra yeğenine geldiğinde Marcel olaya dahil oluyor. Meğersem rahip ona şehri terk etmeden detayları vermiş. Ama Moniqe'de  vampir cadı savaşı içinde bir cadı tarafından katledilir.

Ve Davina'yı Marcel koruma altına alır bu esnada ölen kızlar hep güçlerini bir sonrakine devrettiği için Moniqe ve Davina arasında bir güç akımı olur.Marcel ve Sophie'de buna şahit olur ve Sophie yanıldığını anlar.Davina tam 4 cadının gücünü taşıyor yani. Üstelik Davina belli bir süre içerisinde öldürülmezse bütün cadılar güçlerini kaybedecektir.

Günümüzde ise Marcel Klaus'u Davina'yı başka bir yere taşırken oyalama amacıyla bu konuyu ortaya atmıştır. Bunu başarabilir miydi bilinmez çünkü hem Davina Elijah(Davina'nın gücüyle baş edebilmesi için Esther'in kara büyü kitaplarını öne sürmüştü.) için orada kalmaya karar vermiş ve numara yaparak orada kalmayı başarmış.

Hem de olayı çakan Klaus çıkışta onu karşılamıştı.Ayrıca rahipten de sağlam bir ültimatom alır. 

  Her neyse Klaus ile Marcel bayağı bir atışırken Klaus ona saldırır ve bu esnada Elijah olaya dahil "kardeşim haddini tek ben bildiririm " ayaklarında. 
Sonra ikili eve gelir ve Rebekah-Hayley ikilisi Elijah'ı görünce sevinçte ölür. 
Bakınız Elijah'a  "tutamayacağın sözler verme" diye tokat atan Hayley'in sevinci.
 Kızın hormonları aldı başını gitti.

Elijah onlara Sophie'nin gerçek amacının Davina'yı öldürüp yeğenini diriltmek olduğunu ve aile söz konusu olduğu için Sophie'nin herkesten tehlikeli olduğunu söylerek bölümü kapatır.

Yukarıda dediğim gibi Davina-Marcel geçmişini,Davina'nın gücünün kaynağı, hatta Sean'ın delirme sebebini öğrendik. Öğrenemediklerimiz de oldu misal Hayley'i koruyan kurt,doğacak çocuğun laneti,Marcel'in Rebekah'a bahsetti sırları...Bence çok güzel bir bölümdü.Kurgulanışı çok beğendim. Davina'nın güç olayı çok iyi bağlanmıştı. Elijah'ı gördüklerinden yaşanan sevinç dalgası iyi ifade edilmişti. Klaus her zamanki gibi muazzam mimikleriyle gönlümüz fethederken,Elijah asaletli halleriyle bırakın bizi Davina'nın bile gönlünü fethetti. Gelecek bölümlerde neler olacak dersek öncelikle hem Sean'ı öldüren hem de Hayley'i öldürmeye teşebbüs eden cadının sonunu iyi görmüyorum. Klaus sağlam bir intikam alacaktır. Sonra Sophie'e bayağı bir sinirliyim ikiyüzlülük ve yalancılıkta rekora ulaştı. Ama ona henüz bir şey olacağını sanmam. Davina ise sempatimi kazanmaya başladı ama senaristler onun ölümü ardından dirilmesini gerçekleştirebilir gibime geliyor. Bakacağız artık. 
Dizili günlerde kalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder