13 Ekim 2013 Pazar

YENİ DİZİ ALARMI:IRONSIDE


    Yeni yayınlanmaya başlayan Ironside suç,dram,gizem dizisinin Pilot bölümünü izledikten sonra kısaca               diziyi tanıtmak istedim size.Raymond Burr’ın rol aldığı 1960'ların dizisinin yaniden çevriminde                                              başrolü  Blair Underwood ,  Robert Ironside rolüyle üstleniyor.




Dizinin ilk dakikalarında bir suçluyu konuşturmaya çalışan tekerlekli sandalye kullanan bir polisi(Ironside) izliyoruz. Ne yapıyor ediyor ve suçlunun ağzından almasın gereken bilgileri alıyor.
Kısa bir zaman atlamasının ardından Ironside iş başında. Şimdiki davası finans şirketinde çalışan bir genç kızın ölümü. Kendinin şirketin terasından mı attı yoksa bir cinayete mi kurban gitti?
Ironside ve ekibi cinayeti araştırmaya başlıyor.

Ve bu bölümde Ironside'nin nasıl engelli olduğunu öğreniyoruz. Kısa kısa gösterilen anılarında partneri Gary Stanton( Brent Sexton) ile birlikte çözmeye çalıştıkları büyük bir davada dost ateşine kurban gittiğini anlıyoruz.Genelde karakterlerin hayatlarına  daha ilk bölümden bu kadar detaylı bakış atılmasını sevmem. Ama bu dizide bu anıların gösterilmesi bence dizinin kalitesini arttırmış.

Ironside herhalde bütün işi kendi yapmıyor. Ekibine de değinirsek. Önce ağırlığını koymaya çalışan gerektiğinde olaylara müdahale eden bir patron var Ed Rollins (Kenneth Choi).
Geri kalan 3 kişi ise Ironside'in kendi ekibinin elemanları. 

Virgil  kuralsız,şiddet yanlısı bir polis.Pablo Tell Schreiber tarafından canlandırılıyor. Özellikle mahkeme emri olmadan hiçbir şey yapamayan emniyet kadrosuna tepki olarak doğmuş.

Teddy ise Neal Bledsoe tarafından canlandırılan sessiz sakin,sempatik bir karakter. Daha fazla para kazanabileceği yatırım  bankacılığı işinden ayrılıp polis olmuş bir karakter.

Ve son olarak Holly ona hayat veren oyuncu Spencer Grammer. Ekibin örnek elemanı bana kusursuz imajı verdi bakalım.Ve az buçuk karanlık kişilerle bir ilişkisi var bence akraba ama net konuşamam. Davalarda onlardan yardım alıyor.

Diziyi nasıl bulduğuma gelirsek bu tarz dizilere açık ara bir fark atmadığı aşikar. Ama ilk bölüm olduğunu da var sayarsak  ortalamanın üstü bir dizi olduğunu kabul ederim.Ironside'nin tarzını beğendim.Bir de dikkatimi çekti,suçlular engeli dalga geçerse içine kapanmak yerine daha farklı bir tutum sergiliyor. Onun mücadeleci ,hayata tutunan tarzı muazzam. Özellikle engelli olduğu için kabuğuna çekilen bir  insan değil aksine eski hayatına devam etmeye çalışan,insanlara yardım eden biri o. Bence bu dizi günümüzde pek yer verilmeyen engelli hayatına kısa  bir bakış atılmasını sağlayacak bir dizi.Dizinin benzerlerinden en büyük farkı. Ve bence ilerleyen bölümlerinde artan bir kalite bizi bekliyor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder