30 Kasım 2013 Cumartesi

SUÇLU ZEVKLER-LAURELL K. HAMILTON

Kitap Künyesi
Adı:Suçlu Zevkler 
Yazarı:Laurell K. Hamilton
Yayınevi:Artemis Yayınları
Sayfa:345

Yazarın bizi vampir avcısı Anita Blake ile tanıştırdığı muazzam bir roman.
Anita yeteneklerinden dolayı ölüleri diriltebilen bir animatördür.Ayrıca ek iş olarak hakkında karar çıkan vampirleri avlayan bir vampir avcısı.Doğal olarak üstüne yapışan 'Cellat' lakabının hakkını veriyor.
Bir gün paragöz patronu Bert onu bir vampirle görüştürüyor. Willie McCoy Anita'dan bir süredir devam eden vampir cinayetlerini araştırmasını istiyor.Anita patronu ile sözleşmeli olmasa görüşmeyi bile yapmayacak o kadar vampirlerden nefret ediyor yani. Teklifi kibarca reddediyor.Ama vampir alemi kuru kuru bir teklifle işin peşini bırakacak değil tabi ki.


Anita'nın yakın arkadaşlarından biri Catherine'nın bekarlığa veda partisi için şehrin başvampirlerinden birinin kulübüne gitmek zorunda kalır. Jean-Claude dünyanın tek vampir striptiz kulübü Suçlu  Zevkler'in sahibi.
Anita kulüpteyken polise danışmalık yapmak zorunda kalacağı bir iş için çağrılıyor ve döndüğünde Catherine'i Aubrey adlı 500 yaşlarında bir vampir tarafından etkilenmiş buluyor. Bu etkilenmenin sonun ölüme bile gidebilir.Anita anlaşma yapmak için şehrin vampir efendisi Nikolaus ile görüşmeye götürülür. Bin yaşında bir vampir çivi gibi sert olan vampir avcısı için Anita için bile zorlu bir düşmandır. Sivri dili de bu görüşme de ona hiç yardımcı olmamaktadır. Üstelik görüşme öncesi yaralandığı için Jean-Claude ona farklı bir şeyler yapmıştır.Ve Anita görüşme esnasında tekrar yaralanır ayrıca Jean-Claude ile Nikolaus tartışmaya başlar.
Anita arkadaşı için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Ama bazen birlikte vampir avladıkları Edward onu ziyaret edip şehrin efendisinin yerini söylemesi için sıkıştırmaya başlıyor. Ayrıca Jean-Claude ortalarda gözükmemektedir ve  kulüpten tanıdığı vampir keş Phillip vampir cinayetlerini çözmesi için ona yardım etmek istemektedir. 
Ve Anita gizemli,kanlı,tutkulu,şaşırtıcı bir maceranın içine eski dostlar,eski ve yeni düşmanlar eşliğinde atılır.

Bu seri hakkında her yerde övgü üstüne övgü duyduğum ve türü de çok sevdiğim tür olduğu için bugüne kadar okumadığım kabahat düşüncesiyle siftahı yapmış bulunmaktayım.Umuyorum ki serinin devamı da hızlıca okunacak.
Gelelim yorumuma öncelikle kitabın Anita ağzından anlatılışı bu kadar mı güzel olur özellikle Anita'nın kendi kendi ile yaptığı konuşmalar yer yer kendisini iğnelemesi o kadar renk katmıştı ki kitaba anlatılmaz.Hele de başkaları ile geçtiği dalgalar hatta etrafın ona anlamayan gözlerle bakışı bana biraz da kendimi hatırlattı. Özetle kahramanın ağzından anlatılması cuk diye oturmuş kitaba.Jean-Claude ile Anita arasındaki sonradan aşka dönüşeceğini az çok tahmin ettiğimiz çekim kitabı pek çok türden sıyırıp sadece romantizme bağlatmamış ki bu benim için büyük artı.Ayrıca vampirlerin öldürülmesi gizemi çok iyi kurgulanmıştı es es geçmemek gerek.
Özetle Anita Blake tanışılması gereken bir vampir avcısı.

"Bir kıza moral vermek için,yüz yaşında bir vampirin sakinliğini bozmaktan daha iyisi olamazdı."

"Bana bu yanık izini yapanları öldürdüm,"dedi
"Dişlerinden bir parça göstererek genişçe gülümsedi."Ne hoş bir tesadüf. Ben de."

"Korku aşktan ya da nefretten daha fazla yakınlaştırıcıdır ve çok hızlı çalışır."

"Bu sadece bir iş olamaz Anita, başka bir sebebi daha olması lazım,"dedi.
"Onlardan korkuyorum.Korktukları şeyi yok etme duygusu insanların doğasında var."
"Pek çok insan hayatlarını korktukları leyden uzak durarak geçiriyor.Sen peşlerinden koşuyorsun.Bu delilik."

Ölümsüzlük ruhum sonsuzluk için bile satılık değildi.Görüyorsunuz ya vampirler de ölebiliyordu.Bunu ispatlamıştım.

İşte doğruyu söyleyince böyle oluyordu.Yalancı damgası yiyordunuz.Pek çok insan muallakta bir doğruya inanmaktansa,iyi bir yalana inanmayı tercih ederlerdi.

"Cesaretimi kaybetmeden biraz daha dök."
Yeniden gülümsedi,gözleri parlıyordu."Sen cesaretini asla kaybetmezsin.Hayatını belki ama cesaretini asla."

"Sen öldürülmesi zor birisin Anita."
"Her şeyin bir ilki vardır,Luther ve bir defa yeterli olur."

"Sigara içmiyorsun değil mi?"
"Hayır,neden?"
"Ateşten korkarlar da."
"Harika sigara içmediğimiz için ikimizi de canlı canlı yiyecekler."

"İnan bana bu işin hayatını riske atacağını bilmiyordum."
"Bilseydin bir şey değişir miydi?"
Bir dakika kadar düşündü sonra güldü."Hayır ama daha çok para isterdim."

2 yorum:

  1. bir kitabını okumuştum bu yazarın. açıkçası bu kadar ünlü olduğunu da bilmiyordum. gölgelerin öpücüğü. ama çok sevemedim. yani yazara hayran kaldım. zekasına hayal gücüne kurgusuna yarattığı o dünyalara ama sanki o güzellikler o kadar seksle arada kaynayıp gitti gibi geldi bana ki seks okumaktan da rahatsız olmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap Anita Blake'nin ilk kitabı olduğu için erotik içerik yok denecek kadar fazla değildi.Ama ilerleyen kitaplarda artıyormuş diye duymuştum.

      Sil