14 Aralık 2013 Cumartesi

ŞEYTAN YEMİNİ-JEAN CHRISTOPHE GRANGE

Kitap Künyesi
Adı:Şeytan Yemini
Yazarı:Jean-Christophe Grange
Yayınevi:Doğan Kitap
Sayfa:519


Mathieu Durey'in çok yakın arkadaşı Luc Soubeyras'ın  beklenmeyen intiharı ile başlıyor her şey.Mathieu arkadaşının intihar sonrasında komaya girip yaşamla ölüm arasında kaldığını öğrenince intihar sebebini öğrenmek için araştırmalara başlıyor.Biz de bu arada ikilinin geçmişini öğreniyoruz.Aslında rahip olacakken polis olan iki insan...Bunun sebebi Luc'un şeytanla sahada karşılaşmak isteyişi.Luc'un fikirleri Mathieu'da etkileyince o da bu yolu izliyor.Tabi ikilinin sadece meslek hayatlarıyla sınırlı kalmıyor bu anlatım çocukluklarından şimdiye kadar hayatlarında yer eden pek çok şeyi de öğreniyoruz.
Acaba Luc'u karısı ve iki çocuğunu geride bıraktıracak,çok dindar bir katolikken dinini bu kadar yıktırıcak sebep ne olabilir?


Mathieu önce davaları araştırmaya başlar en son ki dava bir kaçakçının öldürülmesidir.Ama  Mathieu  burada bir ipucu yakalar. Luc sık sık Besançon'a gitmektedir.Mathieu olayı deşince orada satanizm ögeleri barındıran bir cinayet işlendiğini öğrenir.Luc ve şeytan tutkusunun onu Besançon'a kadar götürdüğünü anlar.
Mathieu Besançon'a gider. Cinayet satanizm ögeleri barındırmasa da tüyler ürpeticidir orası kesin.Önüne çıkan bütün engellere rağmen Mathieu cinayetle ilgili bilgileri toplamaya başlar.Bu arada öldürülen kadının kızının da seneler önce cinayet kurban gittiğini öğrenir.Mathieu  bu iki cinayetin bağlantılı olduğuna inanmaktadır.
Sylvie Simonis ve kızı Manon'un öldürülüşü Luc'u intihara sürükleyen dava mıydı?İpuçları Mathieu şehir şehir dolaştırır.Ve Mathieu kendini satanist seri cinayetler,şeytana tapanlar,komadan dönen ve şeytanla anlaşma yaptığı iddia edilen kişilerin bulunduğu büyük bir karmaşanın içinde bulur.
Acaba Mathieu Luc'u intihara sürükleyen olayı öğrenebilecek mi?Sylvie-Manon cinayetlerinin bulmacadaki yeri ne? Ve katilleri kim?

Kitaba bayıldım Grange dini ögelerden tıbbi olaylara kadar sınırsız bir bilgi şöleni yaşatmış.Tıbbi olaylar ve tüylerinizi ürpertecek cinayetler hikayeyi güzelce çerçevelemişti, ki malum Grange bu tarz cinayet tasvirleri yapmakta muazzam bir ustalık sergiliyor.Kısacası Grange mükemmellikte sınır tanımamış bizleri de mükemmelliğin ellerini teslim etmişti.

Alıntılara geçersek...

"Bir ameliyat sırasında  meydana gelen ve hayatımı karartan bir kaza yıllardır gözümün önünden hiç gitmiyordu.Ama bu otopsiden sonra kurtçuklar tarafından kemirilen kadının çığlıklarını duyuyorum.Çivi çiviyi sökermiş,tahta ne kadar çürük  olursa olsun fark etmez."

"Ölüm insanlar arasında eşitsizliği kaldırıyor."

"Aşırılık sayesinde karşıtlar bir araya gelir."

"Bir sırrı muhafaza etmenin en iyi yolu sırrın olmamasıdır."

"Kozmik alanda ışığı soğuran kara delikler gibi ruhları yutmak için kapının açılmasını bekleyen negatif bir güç..."

"İlk savaşlar vatan veya özgürlük için yapılır,son savaşlar ise efsane için.."

"Görüntü aynada kusursuz olduğunda aynayı kırmanın zamanı gelmiş demektir."

"Şeytan yoktur bunu biliyorum.Çünkü kırk yıldan beri onunla savaşıyorum."


12 yorum:

  1. Grange kitapları arasında benim favorim olan kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde Leyleklerin Uçuşu'ndan sonra en beğendim kitap oldu :)

      Sil
  2. Grangé dalında en iyisi ;) keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  3. harika yazar bence kitabın sonunu hiç tahmin edmiyorsunuz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kitaplarının sonunu tahmin etmek çok zor :)

      Sil
  4. kitapın son sayfaına kadar gerilme garanti:) süper!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın bazı kitapları gibi bu da süper :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. bir haçlı sempatizanı tarafından kaleme alınmış bir roman. Hristiyanları iyiliğin son savaşçıları olarak görüyor kitapta bolca Audi votka Camel vs reklam var. iyiliğin son savaşçıları sarhoş sex bağımlıları olsa gerek..:D Kardeşim eğer bu kitapı okumak istiyorsan büyük bir hata yapıyorsun Okumadan geç derim zaman kaybı.. ben bu tarzda kitaplar seviyorum diyorsan Sherlock Holmes tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  7. Suan okudugum sonunu hala kestiremedigim kitap harika gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer okumadıysanız yazarın Leyleklerin Uçuşu kitabını da tavsiye ederim :)

      Sil