10 Ocak 2014 Cuma

SHERLOCK 3. SEZON 1. BÖLÜM

The Empty Hearse bölümüyle çooook uzun bir aranın ardından ekranlara bir hafta kadar önce dönen Sherlock dolu dolu bir bölümle karşımızdaydı.
Yoğunluk sebebiyle bölümü bugüne kadar izleyemediğim için kıvrandım durdum. Facebook sayfalarındaki paylaşımlardan spoiler almamak için kaçınıp durdum. 
Sonunda Sherlock ile kavuştuk. Mutlu mesudum yani.
Bölümü çok anlatmak istemiyorum malum izleyelim tadı damağımızda kalsın,fazla detaya girmeyelim.

Spoiler...
2. sezon finalinde herkes Sherlock nasıl kurtuldu? dedi durdu onlarca teori atıldı ortaya kimi Tardis'i bile soktu bu teorilerin içine,kimi senaryonun bir parçasıymış gibi sağlam bir teori üretti.
Bölüm açılışında Anderson'un ürettiği bir kurtuluş teorisiyle karşı karşıyayız. Malum vicdan azabı  yüzünden Sherlock'un öldüğünü kabullenememektedirler.
Bu arada 2 yıl geçmiş,dava görülmüş ve ölü bile olsa Sherlock'un masumiyeti ortaya konmuştur.Watson ise Mary'e evlenme teklif etmeyi düşünmektedir.Mycroft Holmes ise Sherlock'u Londra'daki bir terörist saldırısı tehlikesi yüzünden Sherlock'un Londra'ya gelmesini sağlar.


Watson Mary'e evlenme teklifi edeceği an Sherlock olaylara dalar. Watson'da sağlam bir şok yaşar ve sinirini Sherlock'tan çıkarır. Sherlock ise bıyıklı Watson imajına takmıştır.

Ben de sevmedim o bıyıkları iyi oldu kesmesi.
Neyse Sherlock terörist tehlikesini araştırmak için Watson'da yardım ister.Başta Watson kabul etmese de Sherlock elbetteki onu olayların içine çekecektir.
Ayrıca yeni bir düşman bu bölümde filizlendi. Bakalım geri kalan 2 bölümde neler olacak  ve  Sherlock'un atlayış teorisinin aslını öğrenebilecek miyiz?
Bölüm güzel detayları...
Mary karakterini canlandıran  Amanda Abbington ile Watson karakterini canlandıran  Martin Freeman'ın gerçek hayatta partner olmaları.

Mycroft ve Sherlock'un oyun oynarken ki diyalogları.
Dizide Sherlock'un anne ve babasını gördük ki bu karakterler gerçek hayatta Benedict'in anne babasıymış.



6 yorum:

  1. Sağ olsun cnbce sayesinde 3 kere izledim bu bölümü .
    Watson 'un tavırları çok komikti . Sherlock'a vurmalar falan :)
    Sherlock'un ölüm sahnesi de mükemmeldi .Çok iyi çekmişler . Kurgusu falan çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu bölümden sonra uzun süre kendime gelemedim, sürekli "Biz az önce fanfiction filan mı izledik yahu?" diye kendime sorup durdum. Nefisti!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıl beklemenin karşılığını aldık bence :)

      Sil
  3. Arkadaşlar sherlock son sahnede o adama
    Neler anlatti. O adam cok sasirmisti. Orda ne oldu acaba birisi anlatabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölümü izleyeli 6 yıl olmuş, sorunuz üzerine son sahnelere tekrar baktım ama hangi sahneden bahsettiniz anlayamadım, detaylı yazarsanız elden geldiğince yardımcı olurum :)

      Sil