13 Ocak 2014 Pazartesi

SHERLOCK 3. SEZON 2. BÖLÜM

The Sign of Three bölümüyle Mary ve Watson'un evlenişine şahit oluyoruz. Tabi ki sanmayın ki 1 saat 26 dakikalık bölüm sadece düğünden ibaret hayır. İşe her zamanki gibi suçlar karışıyor. 


Spoiler...
Öncelikle Sherlock bu evlilik için içten içe korkuyor çünkü bir şeyler değişecek Watson ile ilişkisi eskisi gibi olmayacak .Sağ olsun Bayan Hudson'da bunu sürekli hatırlatmayı kendine bir görev bilmiş.
Neyse Sherlock'un düğünü mükemmelleştirmek için yaptığı hazırlıklar göz dolduruyor.Bütün pürüzleri düzeltmeye kendini adamış adam. Çünkü o Watson'un sağdıcı. 
Bölüm boyunca bir geçmişe bir düğüne geçiyoruz. 
Sherlock'tan konukların gözlerini dolduran bir sağdıç konuşması dinliyoruz.

(Konuşmanın son kesiti)
Burada anlatmaya çalıştığım şey, ben tanışma şanssızlığına erişebileceğiniz en nahoş, kaba, cahil ve tam anlamıyla iğrenç herifin tekiyim.Erdemlilere karşı saygısız,güzellikten bihaber ve mutluluğun karşısında anlayışsızım. Eğer sağdıç olmam istendiğini anlamamışsam bunun nedeni, kimsenin en iyi arkadaşıolmayı beklememiş olmamdandır. Özellikle de tanıma şerefine eriştiğim en cesur, nazik ve bilge insanın en iyi arkadaşı.John ben saçma sapan bir adamım.Sadece senin arkadaşlığının sıcaklığı ve azmiyle ayakta kalıyorum. Ancak görünüşe göre ben senin en iyi arkadaşınsam,eş seçimin konusunda seni tebrik edemem.
Aslında şimdi edebilirim. Mary, bu adamı hak ediyorsun dediğimde, bu sana edebileceğim en büyük iltifattır. John, sen savaşı, sakatlığı ve trajik bir kaybı atlattın. Sonuncusu için tekrar özür dilerim.Şunu unutma bugün karın olan kadın ve kurtardığın adamın arasında oturuyorsun. Kısaca, seni bu dünyada en çok seven iki kişi.
Şunu söylerken Mary için de konuştuğumu biliyorum, senin yüzünü asla kara çıkarmayacağız ve
 bunu kanıtlamak için önümüzde bir ömür var.
Daha sonra Watson'u utandırma anlarına,komik hikayeler geçiyor.Bekarlığa veda partisi Mayıs sineği davasını anlatarak başlıyor her şeye sonrasında ise bir karmaşa bekliyor sizi.

Büyük spoi....
Sherlock Mary'in hamileliği ebeveynlerden önce anladı ya artık pes dedir yani.
Spoi biter..
Bu bölümü çok sevdim özellikle kilitli duşta ölü bulanan erin gizemi çok sağlamdı. Bekarlığı veda partisi ve sağdıç konuşmasının bir kısmı sizi de güldürmüştür eminim.Ayrıca bu bölümle  Sherlock-Watson ilişkisi yeni bir boyuta taşındı bence ,her ne kadar ikili bunu inkar etse de. Ve Sherlock son sahnelerde yalnız kaldığında sizinde içinize dokundu mu acaba?
Gelelim sevdiğim karelere...
Zehir gibi olan bu çocuk ve Sherlock'un onu düğüne aktif katılmaya ikna edişi.

Peçeteler ve Sherlock çıldırmaya az kaldı alarmı olsa gerek.

Güzel sahneydi bence Sherlock'u o şapkadan başka bir şeyle görmüş olduk.

Sherlock'a Sherlock'u anlatmak zor iş vesselam.

Parti eğlenceleri...

Bu sahnede Sherlock'un  düşünme metotları hayranlık vericiydi.

Küçük bir spoi bölümde çok kısada olsa Adler'i gördük haberiniz ola.


4 yorum:

  1. dün akşam seyrettim harika bir bölümdü.. adler'a dikkat etmemişim bak kendimi konuşmanın eğlencesine vermiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sherlock'un o konuşması alıp götürüyor insanı :)

      Sil
  2. çok eğlendim izlerken ben de :) Watson sağdıç olmasını isterken öyle kalması içinden konuşmuş olması, nedimeyle sahneleri..

    YanıtlaSil