12 Şubat 2014 Çarşamba

HANSEL VE GRATEL:CADI AVCILARI -HANSEL AND GRATEL:WITCH HUNTERS (2013)

Vizyona girdiği günlerde çoğu yerde gözüme çarpan bir film olmuştu. Bu yüzden fırsatını bulunca hemen izledim.

Hepimizin bildiği Hansel ve Gratel masalı ile açıyoruz filmimiz. Hansel ve Gratel annelerinin isteği üzerine babaları tarafından ormana bırakılır. Ormanda kaybolan çocuklar şekerden evi görünce cadının tuzağına düşüverirler. Cadı Hansel'i yemek için hazırlanırken Gratel ile Hansel cadı ile savaşarak onu fırına yollarlar.



Bizim filmimiz ise asıl bundan sonra başlar. 
Hansel ve Gratel artık kasaba kasaba dolaşarak cadı avlamakta ve cadıların kaçırdığı çocukları kurtarmaktadır.
Yine bir kasabada ardarda kaybolan çocuklar yüzünden  kasaba şerifi (Peter Stormare) ,Mina (Pihla Viitala)adlı bir kadını cadılık suçundan  yargılamadan idam etmektedir. Burada olaya belediye başkanın çağırdığı namı yürümüş olan cadı avcıları dahil olur.Hansel(Jeremy Renner) cadı olduğu iddia edilen kadını kontrol edip cadı olmadığını söyleyince şerif ve tayfasını  bayağı kızdırır ama belediye başkanı onları tuttuğu için mecbur ses çıkaramazlar.


Hansel ve Gratel( Gemma Arterton) çok güçlü bir cadı  Muriel'in( Famke Janssen) bu işin arkasında olduğunu öğrenirler ve  kaçırılan 11 çocuğun basit bir amaç uğruna değil de çok daha büyük bir amaç uğruna kaçırıldığını anlarlar.

Kasabada pek sevilmeye avcılarımızın Ben (Thomas Mann)adlı genç bir hayranı vardır ki onlarla ilgili bütün haberleri toplamıştır.Ayrıca Mina kurtarıldığı için avcılarımıza büyük bir minnet duymaktadır. Şerif her ne kadar ikilinin kuyusunu kazmaya çalışsa da  Mina ve Ben desteği her zaman arkalarındadır.
Özetle Hansel ve Gratel hem kaçırılan çocukları bulmaya  hem de sürekli kaçındıkları geçmişleriyle yüzleşecekleri bir maceraya atılmıştır.


IMDb tarafından 6.1 puan alan film genel hatlarıyla eğleneceğiniz,bol maceralı bir film.
Özellikle cadı-avcı kavgalarındaki aksiyon gerçekten şahane.
Ayrıca genel olarak incelediğim eleştirilerde cadı makyajları çok beğenilmiş. Ben de ufak bir örnek vereyim.

Son olarak Hansel ve Gratel masallarını bir de neden böyle izlemeyesiniz ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder