22 Şubat 2014 Cumartesi

TEEN WOLF 3. SEZON 19. BÖLÜM

Spoiler...
Deaton geçmişte öldürülen nogitsunenin öldürüldüğü eve girmeyi başarır. Hatta onun kanı vasıtasıyla çıkan kurt likenini de elde eder. Bu liken nogitsuneyi zehirlemek için kullanılacaktır

. Hastanede ise kaldığımız yerden devam ediyoruz.Stiles'in elektrik faciası başta Isaac olmak üzer birkaç kişiye zarar veriyor. Kira kitsune olduğu için duruma el koyuyor. 
Isaac ise iyileşemiyor. Gün atlıyoruz. Stiles 2 gündür kayıp,Isaac hala hastanede.
Scott hastaneye Isaac'ın yanına gider. Allison ise orada beklemektedir. Birlikte Isaac'ın yanına giderler. Isaac hala iyileşmemiştir ve ciddi manada acı çekmektedir. Scott onun acısını alır.
Sonra okula gider. Okulda ikizlerle birlikte Stiles ile karşılar. Stiles kendisi olduğunu iddia eder ve nogitsunenin kötü şeyler planladığını bunları bulmaları gerektiğini söyler.
 İlki Malia Tate'nin babasının  tuzaklar kurduğu ormandır. Ve ne yazık ki tuzağı bozamazlar ve koç vurulur. Scott garibim onunda acısını alır.
Sonra okul servisine binmiş bir çocuğun eline tutuşturulmuş hediye paketi ile devam eder çileleri. Bomba olup olmadığını anlaşılana kadar ecel teri döksek de bomba olmadığı anlaşılınca rahatlayamayız çünkü bombanın şerifin ofisinde olduğunu ima eden bir ipucu çıkar kutunun içinden.
Bu sırada Derek ve Chris nogitsunenin gazabına uğramışlar ve kendilerini karakolda bulmuşlardır. Stiles geçmiş bölümlerde Chris'in tabanca satma bahanesiyle nogitsune hakkında bilgi aldığı yakuzayı öldürmüş ve bu parayı Chris'in evine bırakmıştır.
Chris ve Derek patlama anında oradadırlar. Sağ olsun Derek Chris'i koruda da başlarına bir şey gelmedi.
Ama diğerleri için öyle söyleyemeyiz. Scott patlamadan sonra ölmek üzere olan bir memurun da acısını aldı.
Kira'nın annesi ve babası kuyruk veda ederek oni sahibi oluyormuş. Bu iş nasıl oldu bende anlamadım ama yeni onilerle birlikte Stiles'e saldırmak için harekete geçerler.


 Kira Stiles ve Scott'ı uyarır hep birlikte Deaton'un mekanına giderler. Üvez kaplamalı olduğu için. Dışarıda büyük bir boğuşma yaşanır ve Scott karnına uzun bir kılıç darbesi alır. Sonra üçüde içeri geçmeyi başarır. Kira kılıcı çıkartmaya çalışırken Stiles onu yere serer ve Scott'ın kılıcı ile oynayarak ona acı çektirir. Anlayacağınız ta en başından beri Stiles,Stiles değilmiş herkesi kandırmış. Acı ve kaostan beslendiği için Scott'un herkesten çektiği acıları şimdi kendisi ondan çekti. Biz herkesi kandırırız nutukları çekerken olaya dahil olan Deaton onu zehirleyecek likeni ona enjekte eder.

Bütün bunlar olurken Allison,Lydia ve Peter,Talia'nın Peter'den çaldığı anıyı öğrenirler. Ve bu Malia Tate'nin Peter'ın babası olduğunu söyleyen bir anıdır.

Öncelikle  Peter ve Malia mevzusu kesinlikle senaristlerin altından bir şeyler çıkaracağına inandığım bir senaryo.Yani en basiti Talia neden bu anıyı Peter'den çaldı bu bile muammalı bir durum. Bir de bu durumu nogitsune ile bağlarlarsa hiç şaşırmam.
Onun dışında bu bölümde tek sözüm Stiles'i  canlandıran Dylan O'Brien'e kendisi bu bölümde dört dörtlük bir performans ortaya koymuştur. Oyunculuğu gerçekten muazzamdı. Bu bölümle önünün çok açık olacağını garantilemiştir.

1 yorum: