24 Haziran 2014 Salı

TEEN WOLF 4. SEZON 1. BÖLÜM

Yeni sezonuyla bomba gibi bir dönüş yapmış Teen Wolf gönül isterdi ki bu bölümü oturayım uzun uzun yazıyım bol bol replikler ekleyeyim ama ne yazık ki bu dönemlerde pek müsait olmadığım için kısa keseceğim bölüm analizini.
Spoiler...
Malum geçen sezon finali öldüğü sandığımız Kate diziye sağlam bir giriş yapmıştı. Jackson nasıl ki ısırıldığında kurda dönüşemeyip kanimaya  dönüşmüşse bu hatunda başka bir şeylere dönüşmüştü. Ve Derek'i kaçırmıştı. 
Aralarına Malia ve Kira'yı da ekleyen karakterlerimizi buldukları ipucu sayesinde kendilerini Meksika'da bulurlar. Calevera'lar olarak adlandırılan avcı topluluğunu bulup Derek karşılığında onlara para teklif ederler.
(Stiles 50.000 doları masaya yaydıktan sonra)
Lakin Scott'un jetonu geçte  olsa düşer. Derek onların elinde değildir. Tabi bu arada işkence fasılları izleriz ve Scott'un Kate mevzusunu çakmasına şahit oluruz.
 Braeden ( Isaac'ı alfa sürüsünden kaçıran hatun) onları Kate'nin  barındığı  La Iglesia'ya götürür. 
Yolda Kate'nin geçmişini tekrar dinler ve morgdan Calevera'lar tarafından kaçırılıp kendisini öldürmesi için zorlandığını ama Kate'nin bunu yerine onları öldürüp ellerinden kaçtığını anlarız. 
Stiles'in cipi bozulunca Scott ve Braeden kiliseye tek başlarına yol alırlar. 
Ve kilisede buldukları kişi Derek'in gençliğinden başkası değildir.

Evet oldukça aksiyonlu,gizemli,sürprizli bir bölüm yapmışlar.
Özellikle Kate'in Derek'i kaçırmasının sebebi büyük bir muamma iken Derek'in gençliğini görmemiz ortalığı darma duman etti. 
Ayrıca Stiles'i böyle rahat tavırları,hoş esprileri ile görmek içimi rahatlattı öyle ki  diziyi izlerken kendimi evimde gibi hissettim. Geçen sezon neydi o öyle... Malia'yı ekibe katmışız hoş olmuş güzel olmuş hele sosyal yöndeki ilerlemeleri beni benden aldı.Bu noktada Lydia şu an için Stiles'i elden kaçırmış ve yalnız takılan modlara geçiş aşamasında. Scott ise Kira ile olan ilişkisini adlandırmamış ama bu sezon sonunda ölüm kalım olmazsa diyeceğim şu ki alenen sevgili olacaklar. 
Bu arada bugün twitterda  Türkiye gündemine giren Teen Wolf ülkemizde popülaritesini de oldukça  katlamış görünüyor. Girişiyle göz doldurdu bakalım ilerisi ne olacak. (Asıl önemli yetişkin Derek'e ne zaman kavuşacağız.)

2 yorum:

  1. Çok iyiydi. Her bölüm bir önceki bölümden daha iyi :) Bakalım bu sezon neler göreceğiz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sezon bayağı aksiyonlu geçecek gibi duruyor :)

      Sil