12 Temmuz 2014 Cumartesi

EXTANT 1. SEZON 1.BÖLÜM

Yepyeni bir dizi yorumuyla karşınızdayım.Uzun uzadıya bir bölüm incelemesi yapmak yerine,dizinin konusu kısaca anlatıp bir de yorumumu ekleyip sonlandıracağım yazıyı. Yani mümkün olduğunca spoilerden uzak bir yazı olacak. 

Molly Woods(Halle Berry) 13 ay boyunca tek kişilik uzay görevinde bulunduktan sonra evine döner. Eşi John (Goran Visnjic) ve oğlu Ethan'a(Pierce Gagnon) kavuşur.  

Huzuru standart sağlık taraması sonucunda hamile olduğunu öğrenene kadar sürecektir.

13 ay tek başına uzaydaki görevinden hamile dönen Molly doktor arkadaşından bu durumu üstlerine kısa bir süreliğine de olsa bildirmesini rica eder. Zaman ihtiyacı olan Molly sık sık uzaydaki görevinden kesitler hatırlar.Bu durumu kafasında anlamlandırmaya çalışır.
Molly'nin görev yaptığı ISEA ise geçmişte yaşanan bir intihar vakasından dolayı ve başka gizemli sebeplerden ötürü Molly'i yakın gözetimde tutar.
Molly'in eşi John'un ise hümanik insan adlı bir projesi vardır. Bu proje ile insani duygular taşıyan robotlar üretmeyi amaçlamaktadır.  Yasumoto şirketinden bu proje için destek almak istemektedir. 
Özetle Molly'in bu gizemi çözmesini izleyeceğimiz bir dizi olacak.

Gelelim dizi hakkında yorumuma  yapımcılığını Steven Spielberg'in üstlendiğini başrolünü de Halle Berry'in üstlendiğini görünce hemen izleyiverdim. Üstelik bilim kurgu türüyle çok içli dışlı olmasam bile. Anlayacağınız bilim kurgu dizi ve filmlerinden bayağı uzağım. O yüzden yazacağım yorumun yüzde yüz sağlıklı olacağını sanmıyorum. Ama genel bir ilk bölüm değerlendirmesi de yapabilirim o kadar da değil. İlk bölüm itibariyle bayağı gizemli bir açılış oldu,merakınızı uyandıracaktır. Ama bazı ilk bölümler gibi durgunluktan nasibini almıştı bence.  İlerleyen bölümlerin daha sürükleyici,şaşırtmalı olacağını düşünüyorum.
Ayrıca  teknolojik gelişmelerin diziye oldukça iyi yansıtıldığı görüşündeyim.
İlk bölüm bazında değerlendirdiğimizde diziye şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
(Küçük bir ekleme dizinin bana yaptığı en güzel sürpriz ER dizisinden tanıdığım ve çok sevdiğim Dr. Kovac rolünü üstlenen Goran Visnjic'in Halle Berry'in eşini oynaması oldu.)

2 yorum: