3 Temmuz 2014 Perşembe

TEEN WOLF 4. SEZON 2. BÖLÜM

Spoiler...
Geçmişe dönerek bir açılış yapıyoruz ve kurtluk güçlerini dolunayda kontrol edemeyen Derek ve ona destek olmaya çalışan Peter'ı görüyoruz.
Ardından bir benzincinin tuvaletinde dönüşmek üzere olan Kate'i görüyoruz ve sürekli tuvaletin kapısını tıklatan benzincinin sonunun iyi olmayacağını anlıyoruz.
Derek ise Scott,Stiles ve Lydia yardımıyla veterinerin yanına getiriliyor. O çok bilgili Deaton bile ne yapacağı karşısında afallıyor. Ancak Scott ve Stiles'i eve gönderiyor. Lydia ise orada bekçilik yapıyor.  Ama sabah uyanan Derek kimseyi tanımayıp Deaton'a saldırıyor ve oradan kaçıyor.(Deaton kurt adam falan olmayacak belirteyim çünkü alfa tarafından yapılan pençelemeler kurt adamlığa götürür kişiyi. Derek ise malum bayağıdır alfa değil.)
Scott ve Stiles ise tarih dersinden Derek'i bulmak üzere çıkarılır. (Bu derste Malia'nın çok tatlı olduğunu belirmeye gerek var mı?)

Yangında evinin kül olduğundan bihaber olan genç Derek kül olmuş evi görünce bir şok yaşar üstüne gelen polislerden birinin kolunu kırmaya kalkışınca elektrik şokunu yer. Ardından büroya götürülür ve parmak izleri yetişkin Derek'i gösterir. Ve Şerifimiz bu olayı görür görmez derin bir şok yaşar. Mimikler süper bu sahnede.(Artık adam zaman yolculuğundan şüphelenir o boyutta yani.) 
Derek'i onlara teslim eder. Derek hiçbir şey hatırlamasa da Scott alfa olduğunu gösterip onu yanına çeker. Ailesi hakkında ise yaşadıklarına dair okkalı bir yalan uydurur.
Lydia ise Kira ile benzinlikçide durup benzincinin cesedini bulur.
Stiles ise 1. sezondan hatırlayacağımız Miguel yalanına tam gaz devam eder.

Scott ise ilk başta konuşması gereken kişi ile iletişime geçer. Bu kişi Peter'dan başkası değildir. Ama bu konuşmaya Malia eşlik eder. Ki hala Peter'ın babası olduğunu söylemedikleri için Malia'nın bu sohbete dahil olması Scott'ı rahatsız eder.

Peter ile konuşurken Scott'un babasıyla yemek yiyen Derek-Stiles ikilisi...

Aynı zamanda genç Derek hala aynı ve Stiles'i duvara yapıştırmakla meşgul.
 Bir anlık boşluk ise Kate'nin Derek'i kaçırmasına neden olur.

(Malia kızımız şimdiden babasına laf yetiştiriyor.)

Kate'nin amacının dönüşümünü kontrol etmek için Treskelion'u almak olduğunu anlarlar.(Bölümün başında genç Derek'in dönüşümü için destek almaya çalıştığı nesne) Kate bunun  için Derek'i aile mahzenine götürmeye ikna eder.

Derek ve Kate'nin mahzene gideceğini anlayan Malia-Scott-Peter ise lisenin altındaki mahzenin yolunu tutarlar. Lakin karşılarına Berserker denen canavarlar çıkar.

Peter'ın tavırlarından bu canavarların hiç hayra alamet olmadıklarını anlarız. Ayrıca Peter her zamanki gibi kaçıp dövüşme işini Scott'a ve Malia'ya bıraktı. Daha doğrusu dayak yeme işini...
Treskelion'u ele geçiren Kate onun gerçek olmadığını düşünürken Peter olaya müdahale eder. Ve onun gerçek olmadığını söyler. Bu esnada Scott'un sesini duyan Derek ona yardıma gider.
Ayrıca Stiles,Lydia ve Kira olaya dahil olur.
Kira Scott'a yardım ederken kendini yerlerde bulur.
Genç Derek ise Berserkerler ile dövüşmeye başlar.
Bu esnada mahzenden Peter güya Kate'e kontrollü dövüşmeyi öğretmektedir. Bir anda etrafı bir sis sarar, Kate ortadan kaybolur ,Peter yerlere düşer ve bir adam gelip mahzenden koca bir bavulu alıp gider.

Genç Derek'e döneriz bir an ve bilin bakalım ne olur? Artık yetişkin Derek'e bakıyor oluruz. Ayrıca gözleri sarı renktedir.(Hala ve hala göz renginin  mavi olma sebebinin omega ve beta olmakla ilgisi olduğunu savunanlar var,lakin işin aslını yani masum bir cana kıydığında mavi gözlerin olduğunu pek çoğumuz biliyoruz.) Ve acaba Derek göz renginin değişmesinin hikmeti ne meraktan ölüyorum.

Mahzende derbeder halde takılan Peter'ın yanına Lydia ve Stiles gelir ve biz de gerçeği öğreniriz. Aile mahzeninden çalına şey 117 milyon dolarlık tahvillerdir.

Gayet güzel bir bölümdü öncelikle genç Derek mevzusunu uzatarak tadının kaçırmadıkları için çok mutluyum.Ayrıca sarı göz olayı ile farklı bir gizem yarattılar. Hale ailesinden böyle sağlam bir planla 117 milyon dolar yürüten şahsiyet kim acaba? Merak merak merak...
Ayrıca Stiles ve esprili diyaloglara dönmek paha biçilemez.

2 yorum: