10 Temmuz 2014 Perşembe

TEEN WOLF 4.SEZON 3. BÖLÜM

ZOR SEÇİM,BÜYÜK SONUÇ
Spoiler..
Ortalama bir korku filmi girişiyle bölümü açıyoruz. Bütün ailesini katleden baltalı katilin elinden son dakika kurtulan Sean'a kısa bir bakış atıp dizimize dönüyoruz.               
Bakınız Sean'ı elinden kaçıran katil...
 
 Peter ve Derek ,Braeden ile Kate'i bulma konusunda büyük bir meblağ karşılığında anlaşıyorlar. Peter                                                         paraların derdinde Derek ise göz renginin...
Okula dönüyoruz lakros takımı seçmeleri gününe denk geliyoruz. Scott'u takım kaptanlığından edecek kadar yetenekli 1. sınıf öğrencisiyle tanışıyoruz. Liam...
Liam o kadar iyi bir oyuncu ki Scott ve Stiles ister istemez onun doğaüstü bir varlık olduğundan şüphe ediyorlar ve onu sorguya çekiyorlar. Öğrenebildikleri tek şey önceki okulundan atıldığı oluyor.

Sean ise soluğu hastanede alıyor ve akabinde bayılıyor. 
Şerif ve Melissa çocuklarının bu mevzudan uzak durmasını istiyor. Zaten balta ile katledilen aile doğaüstü mevzuyu ortadan kaldırıyor.
Malia ise okula uyum sağlama sürecinde. Özellikle matematik dersi Malia için bir kabus. Allah'tan Lydia notlarını vererek,Stiles'de ders çalıştırarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Lekros seçmeleri başlayınca Scott takım kaptanlığını garantili olmadığını öğrenir. İlk başta atışlarda gücünü kullanmayınca rezil ötesi bir performans sergiler. Sonra Stiles'in takım kaptanlığı Liam'a gidecek imaları onu hırslandırır. Ve bu işim sonu Liam'ın ayağının incinmesi ile son bulur. Scott vicdan azabı eşliğinde Liam'ı hastaneye götürür.
Bu arada Malia-Koç,Kira-Koç diyalogları on numaraydı. Hele 10 dolar bahis mevzusu ve daha önce hiç lakros oynamış mı sorusu sağlam esprilerdi.
Bu arada Kira'nın ailesi taşınmaya karar verse bile bu bölümde Kira-Scott ilişkisi somutlaşınca Kira ailesinin taşınma hayallerini suya düşürdü.
Lydia ise katledilen ailenin evinde bilinçsizce dolaşırken evi gözetleyen polis Deputy Parrish olaya dahil olur ve bilin bakalım ne olur? Evin gizli bodrumunda onlarca ceset bulurlar.
Stiles ve Malia ders çalışırken Malia'nın kullandığı renklendirme yöntemi Stiles'in davalarda kullandığı yöntemle aynı olunca Stiles'in tebessümü paha biçilemez.
Ayrıca Lydia'nın Malia'ya verdiği matematik notlarının matematik notları olmadığını öğreniyoruz.Lydia ölüm perisi işlerini derslerle karıştırmış ceremesi matematiği anlamayan Malia çekmiş.
Liam ise hastanede babası tarafından muayene edilir. Bu arada garibim masum masum işte 2 tane 3. sınıfa karşı hırs yaptım suçlu benim ayaklarında.
Sean ise artık nasıl bir yaratıksa kapıda memuru yakalayıp yemeye başlamış. Melissa ise bu iğrenç olaya şahit olur ve kaçmaya başlar. Bu arada durumu Lydia'dan haber alan Scott annesini bulur ve Sean'ı durdurmaya çalışır. Lakin her zamanki gibi alfalık gücünü göremediğimiz Scott burada da Sean'ı elinden kaçırıyor. Sean ise Liam'ı yakalıyor ve çatıya çıkarıyor. Burada Sean'ın Wendigo olduğunu ve insan yeme ihtiyacını duyduğunu anlıyoruz.  (Yazarken bile ürperen blogger)
Çatıda boğuşma oluyor ve Liam aşağı düşüyor. Ama düşmeden bir yerlerden tutunma fırsatı buluyor. Ama Scott ve Sean boğuşurken dayanamayacağını söylüyor ve Scott onu yukarı çekemeyeceğini anlayınca düşse bile yaşaması için onu ısırıyor. Ve ilk başta Sean'ın ailesini katleden katil Sean'a baltayı fırlatıyor ve Liam düşmeden kurtuluyor. Katil gidiyor. Scott ise ısırılmış elini tutan Liam'a bakıp verdiği kararın büyüklüğünü idrak ediyor.

Vay be ne bölümdü. Öncelikle Liam'ın ısırıkla ölmeyeceğini kurda dönüşeceğini tahmin ediyorum. Zaten facebookta vb. yerlerde uzun vadeli karakter gibi tanıtım yapmışlardı. Onu da geçtim Scott bir de ısırdığı birinin ölmesinin vicdan azabını kaldıramaz. Zaten o çocukcağızın hastaneye gelmesi onun suçu. Keza bundan sonra kurtluk durumu yüzünden ölse bile Scott ilelebet vicdan yapacak. Bir de avcılar bu ısırığın peşine düşerse Scott'un çekeceği çok.Ayrıca Liam karakterine ısından hemen öldürmesinler çocuğu bi zahmet.
Bölümler ilerledikçe yeni yaşamına uyum sağlamaya çalışan Malia'ya ve Scott ile ilişkisini rayına sokmaya çalışan Kira'ya daha bir bağlanıyorum. Malia'nın diyalogları Kira'nın mimikleri on numara.
Bu bölümü izlerken Şerif ve Melissa'a biraz daha fazla sahne yazılabilir diye düşündüm.
Tabi esprileri ile bizi mutlaka güldüren Koç'u da es geçmemek lazım.
Son olarak ağzı olmayan katilimizi bir nevi avcı olarak düşünüyorum. İnsanlara zarar veren doğaüstü varlıkları öldürüyor olabilir. 
Neyse izleyip göreceğiz artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder