26 Eylül 2014 Cuma

OBSERVE AND REPORT-GÖZÜM ÜSTÜNDE (2009)

Ronnie (Seth Rogen) bir alışveriş merkezinde güvenlik şefi olarak çalışmaktadır.  İşini fazlası önemsemektedir. 


Bu yüzden alışveriş merkezindeki bayanları rahatsız eden teşhirci sapığı yakalama için çalışmalara başlar.Bunun için alışveriş merkezindeki diğer bir güvenlik görevlisi olan arkadaşı Dennis'ten (Michael Peña) destek alır. 
Ronnie bu görevi  haddinden fazla önemserken,teşhirci sapığın platonik aşk beslediği Brandi'i (Anna Faris)  taciz etmesi düşünün Ronnie'i ne hale getirdi? 
Bu son taciz yüzünden emniyette olaya dahil olur ve Dedektif Harrison(Ray Liotta) olaya dahil olur.  Tabi ki kendini alışveriş merkezinin tek hakimi olarak gören Ronnie bu durumdan hiç hoşnut olmayacak ve dedektifle bolca sürtüşme yaşayacaktır.

Film yorumuma gelirsek kara mizah olarak değerlendirilen filmi açıkçası beğenmedim. Kara mizah aslında sevdiğim tür  çok yapımını izlemesem de ısınmıştım. Bence kara mizahta abartma olması normal tamam ama bu filmde abartmanın yanında oldukça sığ espriler yapılmıştı.Yani biraz daha ince,derin espriler olsa daha güzel olurdu.Keza beni güldüren bir elin parmağı kadar yer yoktu. Oldukça gereksiz diyebileceğim diyaloglar,espriler mevcut.Irkçı esprilerle,küfür ederek insanları güldürmeye çalışmışlar kabaca. Tabi bunun yanında senaryonun da dört dörtlük olduğunu söyleyemeyeceğim.  
Sanırsam tek iyi yönü abartılı karakterleri fazlasıyla iyi gösteren oyunculardı.
Son söz olarak IMDb üzerinden 5.8 puan almış ( ki ben ta çatlasa 4 verirdim) bu film yerine  sizi bundan daha fazla güldürecek,daha güzel senaryolu filmlerin olduğunu belirtir, illa izlemek isteyenlerin ise çıtayı düşük tutmalarını söylerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder