21 Ekim 2014 Salı

FAMILY GUY 13. SEZON 1. BÖLÜM-THE SIMPSONS GUY

Family Guy ve The Simpsons çizgi dizisinin ortaklaşa çektiği 42 dakikalık bir bölümle sezonun  açılışını Family Guy. Yaklaşık 15 gün kadar önce yayınlanan bölüm beni bir hayli heyecanlandırdı. Açıkçası bu çizgi dizilerin birbirine konuk olmasını çok seviyorum ama belirteyim bu bölümde beklediğimi bulamadım.
Öncelikle iki aile nasıl bir araya geldi onu anlatalım. Her şey Peter'ın karikatür çizmeye başlamasıyla başlıyor. Her şeyin dozunu kaçırmakta üstüne olmayan Peter bu işin de tadını kaçırıyor. Ve kadınlarla ilgili hiç hoş olmayan karikatürler çiziyor. Karikatür yayınlanınca ortalık cehennem yerine dönüyor. Ve aile kadınların hışmından kurtulmak için çareyi kaçmakta buluyor. Yolda mola verince arabalarını çaldırıyorlar ve soluğu en yakın kasaba olan Springfield'de alıyorlar.
Buradaki Springfield'in hayali oluşuna yapılan gönderme güzeldi.
Neyse karakterlerimiz Homer Simpson ile tanışıyor ve arabaları bulunana kadar Simpson ailesine konuk oluyor.  Homer ve Peter'ın kanka olması bizi hiç şaşırtmıyor.
 Malum karakterleri bu kadar benzeyen iki kişi...
İkili polisin arabayı bulmayacağına emin olunca işleri tek ellerine alıyorlar.
Öte yandan Lisa ve Meg birlikte takılıyor ve Lisa Meg'in kendini keşfetmesine yardımcı oluyor. Bunun bir hayli zor olduğunu hepimiz tahmin ediyoruz.
Bart ve Stewie ise kaykay maceraları girişirken Stewie'nin Bart'a zorbalık yapan Nelson'u görüp intikam planları için harekete geçmesiyle ortam güzelleşiyor.
The Simpsons 24 yılı devirdi bee...

Stewie zekasını konuşturuyor.
Brian ve Chris ise evin köpeği olan Noel babanın küçük yardımcısı ile ilgilenme görevini üstleniyorlar. Ve Brian'ın bazı fikirlerini hayata geçirmesiyle ortalık karışıyor.
Marge ve Lois'e ise çok az değiniyoruz ama Lois'in bu arkadaşlıktan hiç zevk almadığından emin olabiliriz.
Gelelim yorumuma galiba fazla beklentiye girdiğim için bu bölüme ahım şahım bulmadım. Tamam bazı espriler inceydi güzeldi, sağlam dokundurmalar vardı ama bu iki çizgi dizininde 20 dakikalık bazı bölümlerinde bu bölümden kat kat fazla eğlenmişimdir. Şöyle bir kaç yoruma göz gezdirdim benim gibi düşünen de var ,tam tersi beğenen de var.Bu çizgi dizilerdeki konuk olayına bir kaç kez daha rastlamıştım onlar bir hayli güzeldi. Yanlış hatırlamıyorsam South Park'ta Cartman-Bart sahnesi vardı kısacıktı ama çok şahaneydi.  Bence iki dizinin birleşmesinden şuan ki bölümden on kat güzel bir bölüm ortaya çıkabilirdi. Yanlış anlaşılmasın bölüm güzeldi ama çok daha iyisi olabilirdi.

Gelelim beğendim dokundurmalara,esprilere...
Özellikle adliye sahnesinde dizilerin benzerliğine değinilmesi...
Homer'ın Emmy'leri fırlatması Peter'ın "bizde ondan yok" diye yakınması...
Stewie'nin Simpsons'ların girişi jeneriğinde Bart'ın yaptığı gibi tahtaya cümle yazması...
Peter'ın dizinin uzun sürmesinden dolayı sıkıldığını belirtmesi...
American Dad çizgi dizisinden konuk oyuncu gelmesi...
Fred Çakmaktaş'ı görebilmemiz...

Özetle bunun gibi esprilerle donatılmış olsa bile aradığım tadı vermeyen ama olmamış da diyemediğim bir bölümdü. İki çizgi diziyi de takip edenlerin izlemesi gereken bir bölüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder