1 Kasım 2014 Cumartesi

HOW TO GET AWAY WITH MURDER 1. SEZON 1. BÖLÜM

Normalde takip ettiğim ya da başlamayı istediğim dizilerin bölümleri alıp başını gitse de araya yeni diziler eklemeyi severim. Bu aralar bırakın yeni dizileri takip ettiğim dizilere yetişemiyorum. Kendimce sebeplerim var. Her neyse yeni bir dizi izleyeyim dedim etrafta küçük çaplı araştırmalar yaptım vallahi zevkime uygun bir sürü dizi başlamış.Her neyse bende içlerinde How To Get Away With Murder'ı seçtim. Anlamı Cinayetten Nasıl Yırtarsın? 
Pilot bölümü kısacık özetleyip hemen yorumuma geçeyim.
Gece vakti 4 öğrencinin ormanda tartışmasıyla başlıyor her şey. Az çok anlıyoruz ki ortada bir ceset var ve bu dört kişi bu işten kurtulmak için kararlar alıyorlar.
Onları orada bırakıp 3 ay öncesine gidiyoruz. Yukarıdaki 4 kişiden biri olan Wes Gibbins( Alfred Enoch) ile tanışarak başlıyoruz. Kendisi hukuk fakültesine yeni girmiş bir öğrenci. Ceza hukuku dersini Profesör Annalise Keating (Viola Davis)  alır. Ki profesör harbiden zeki,otoriter,güçlü,başarılı bir öğretmen.
 Üstelik ders işleyişinde fazlasıyla muazzam.Aldığı davalarda öğrencilerini de işe katıyor. Her neyse Gibbins'in ilk gün izlenimini söyleyeyim bu çocuğu burada çiğ çiğ yerler. 
Yukarıda cinayete ortak olan 3 kişi ile de burada tanışıyoruz. Hırslı mı hırslı iki karakterimiz Connor Walsh (Jack Falahee) ve Michaela Pratt (Aja Naomi King) ve mesleği konusunda kafa karışıklığına düşmek üzere olan Laurel Castillo (Karla Souza). 
Dava ile büyük yarış başlar ve öğrenciler Keating'in oluşturacağı dört kişilik gruba girmek büyük bir rekabete başlarlar.
Dizimizin işlenişi bir geçmiş bir gelecek şeklinde olacak ve her bölümde biraz daha parçaları oturtacağız kafamızda. Bu dört öğrenci kimi,niye öldürmüş,kaza mı nefsi müdafaa mı? 3 ayda neler olmuş tek tek öğreneceğiz. Üstelik her bölümde birbirinden farklı suçluluların savunmalarını izleyip,Keating ve öğrencilerinin entrikalarına konuk olacağız.
Gelelim yorumuma özellikle hukuk dizisi arayanların sevebileceği bir dizi. En sevimli özelliği ne çok ağır hukuk terimleri kullanılması ne de aşırı hafifletilen hukuk kavramları yüzünden hukuk dizisi olduğuna bin şahit istemesi. Sakin kafayla rahatlıkla hızına,kavramlarına yetişebilirsiniz. Onun dışında iş savunma avukatlığı olunca alınan davalardaki kişinin suçlu olma ihtimali  bir hayli yüksek. Yani muhtemelen bir katilin adını temize çıkarıyorlar pek çok dizinin aksine. Fazlasıyla orijinal bulduğumu itiraf edeyim.
Ayrıca öğrencilerimizi ceset saklama noktasını ne getirdi merakı ile acaba onlar için sonrası ne olacak belirsizliği dizinin sağlam yapıtaşlarından.
İlk bölüm bende diziye garanti devam etme isteği uyandırdı siz ne hissedersiniz bilinmez...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder