24 Kasım 2014 Pazartesi

STAR TREK:INTO DARKNESS -UZAY YOLU:BİLİNMEZE DOĞRU(2013)

Star Trek (2009) devam film, ilk film incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.
Geçen filmin sonunda Kirk (Chris Pine) Atılgan'a kaptan olmuş ve aynı ekiple uzayın derinliklerine doğru yola çıkmışlardı. Bu gezilerin birinde daha tekerleği bile icat etmemiş bir medeniyete yolları düşünüyor. Buranın volkanın patlamak üzere olduğunu görünce olaya müdahale ediyorlar. Lakin Spock'u (Zachary Quinto) ölümden kurtarmak zorunda kalıyorlar ve bu yüzden yerli halka kendilerini ifşa ederek büyük bir kuralı ihlal ediyorlar.

Kirk raporunda bu pürüzden hiç bahsetmezken bilin bakalım Spock ne yapıyor?Her şeyi açık açık anlatıyor. Pike(Bruce Greenwood) ise ikiliyi alıyor karşısına başlıyor Kirk'e fırça çekmeye. Sonunda da kurulun Kirk'in elinden Atılgan'ı alacağını  söylüyor.
Diğer tarafta ise adının John Harrison(Benedict Cumberbatch) olduğunu öğreneceğimiz gizemli ve iyi niyetli olmadığını tahmin ettiğimiz karakterimizle tanışıyoruz.Kendisi Londra'da Thomas Harewood'u (Noel Clarke) kullanarak Yıldız Filosuna ait bir arşivi  havaya uçurmuştur. Bu olay üzerine Amiral Marcus(Peter Weller) başkanlığında bir toplantı yapılır. Kirk,Pine,Spock dahil olmak üzere Yıldız Filosunun önde gelen isimleri burada toplanır. Ve bu toplantı John Harrison tarafından basılır.
Olaylar gelişir , Kirk ve ekibi Atılgan'a atlayıp Amiral Marcus'un  direktifleri doğrultusunda Harrison'u yakalamaya giderler. Üstelik çok dikkatli olmaları gerekmektedir çünkü Harrison Klingon gezegeninde saklanmaktadır. Ve bu gezegenle dünya arasında bir savaş başlaması çok yakındır.
 
Atılgan Harrison'u yakalamaya çalışırken kendilerini ifşa ederlerse savaş fitilini ateşlemiş olacaklardır.
Atılgan ekibi toplanır Kirk,Spock,Uhura(Zoe Saldana),Bones(Karl Urban),Scotty(Simon Pegg),Sulu(John Cho),Chekov(Anton Yelchin) ve ekibe yeni katılan Carol(Alice Eve).
Bakalım bu ekip savaş çıkarmadan Harrison'u yakalayabilecek mi?

Gelelim yorumuma ilk filmi incelerken belirttiğim gibi bu iki filmi izlememin asıl sebebi Benedict Cumberbatch.  Biliyorum kötü bir durum hatta kendime de bolca kızdım. 2009 yılındaki film bu kadar geç izlenir mi diye.Çünkü film acayip güzeldi. Ama ne yazık ki bu filmde Benedict Cumberbatch. oynamasına rağmen 2009'daki filmi daha çok beğendiğim gerçeğini saklayamam. Hayır Bilinmeze Doğru'da da oyuncular şahane,efektler güzel,kurgu fena değil ama bir şeyler olmamış orası kesin.Gerçekten sorunun nerede olduğunu bilmesem de bir sorun olduğuna garanti verebilirim. (İlk filmle karşılaştırma yapıyorum.)Bu arada sanmayın ki filmi hiç beğenmedim yok öyle bir şey IMDb 7.9 puan vermiş ben ise 8.0 veriyorum. Dediğim gibi yukarıdaki eleştirim ilk film baz alarak yapıldı.
Onun dışında ilk filmi gelecekten günümüze olarak nitelendirirsek bu filmi geçmişten günümüze olarak nitelendiririz.

Çok sevgili Benedict Cumberbatch içinse ölüm kadar soğuk,gizemli kötü adam rolünü cuk oturduğunu belirtmekte fayda var.Bu adam cidden her rolü kıvırıyor. Yakın hedefim Benedict Cumberbatch'ı vampir olarak görmek. Şaka şaka...
Bir de spoiler içeren bir yorumum var. Filmde klişe olan bir kaç şeyden bahsetmek istiyorum Marcus'un pisliğin teki çıkması ve Kirk'in Khan'ın kanı ile iyileşmesi bildiğin klişe olmuş.

Dipnot:Görsellerin bir kısmı IMDb'den alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder