27 Ocak 2015 Salı

HOW TO GET AWAY WITH MURDER 1. SEZON 9. BÖLÜM-SEZON ARASI

 How To Get Away With Murder sezon arasına gireli bayağı oluyor benim gibi dizinin 3-4 bölümünü iki günde izleyip son bölümü 1 ay süründürürseniz ancak izlersiniz. İlk başta belirteyim dizi sezon finali yapmadı,sezon arasına girdi ne zaman başlar emin değilim ama Ocak-Nisan arası 10. bölümü izleriz gibime geliyor.(Araştırma yapmaya üşenen blogger.) 
Dizinin ilk bölümünü ve genel işleyişini şurada anlatmıştım. Şimdi sezon arasına kadar olanları bol spoiler içerecek şekilde kabaca özetleyeceğim

SPOİLER...
Annalise ve Keating  beşlisi sezon boyunca birbirinden farklı davalar aldılar. Kimi zaman alenen suçlu birini hapisten çıkardılar kimi zaman idama bir adım yakın masum birinin hayatını kurtardılar.
Daima zekice yollar bularak Annalise'nin da eşsiz savunma yeteneğini birleştirerek  müvekkilleri kurtarmaya odaklandılar.
Bu davalarda en çok aklımda kalanı zengin bir adamın masumiyetini ispat etmek için önceden işlediği bir cinayeti kabullenmesini sağlamalarıydı.İtiraf ediyorum zekiceydi.
Bunun dışında Annalise'in idam mahkumunu kurtarmak için didindiği bölümdü çok güzeldi. Kadın onlarca kişisel sorununa rağmen,adamı savundu hatta ve hatta karşısına senatörü alıp çatır çatır suçlamalarda bulundu."Helal Annalise" dedim resmen.

Her bölüm kendi içinde bir dava ama diziyi şekillendiren ve 9 bölüm boyunca merakımızı kıvrandıran olaylar var.İlki Wes,Connor ,Michaela ,Laurel'in nasıl olup da Annalise'in kocası Sam'ı öldürdüğü ve bu olayı örtbas etmeye çalıştığıydı.
 İkincisi ise ilk bölümden beri gözümüze sokulan Lila Stangard kayboluşunun dizimizdeki yeriydi. 

Her bölümle düğümleri birer birer çözdük,bazı yerlerde sağlam şoklar yaşarken bazı yerlerde tahminlerimizin tutması bizi şaşırtmadı. 
Meğersem Annalise kocasını aldatırken kocası da onu Lila ile aldatıyormuş. Hoş karakterlerin evlilik hayatları da aldatma üzerine kurulmuş. 
Meğer Sam evliyken Annalise için karısında boşanmış. Annalise ise olayı bizim çok kullandığımız bir söze dayandırdı "Yuva yıkanın yuvası olmaz."
Annalise her şeyi hasıraltı etmeyi neredeyse başarıyordu ne yazık ki Lila'ın otopsisinde kızın  hamile olduğunun ortaya çıkması her şeyi tuzla buz etti. Biraz da Annalise'e Sam'a rest çekecek gücü verdi. Hoş çok uzun vadeli bir rest olmadı Sam öteki tarafa göçtüğü için.
Peki karakterlerimiz nasıl oldu da Sam'ı öldürdü derseniz onun cevabı da Wes'in kapı komşusunda saklı. Rebecca Sutter'da saklı. 
Bu kızımız bazı talihsizlikler sonucu Lila'i öldürme şüphesi ile tutuklanıyor ve Wes ise onu kurtarmak için elinden geleni yapıyor. İlk olarak Annalise'in davayı almasını sağlıyor.Hatta Annalise çocuğun görüşünden o kadar etkileniyor ki ödülü onu veriyor.
Kim derdi ki ilk gün dersine dahi çalışmadan gelen çocuğun o meşhur ödülü alacağını...
Bölümler ilerledi ama Annalise çok büyük ikilemlere düştü. Kocasının Lila'ı öldürmüş olma ihtimali ve Wes ile Rebecca'ın  bunu bilmesi kadının hayatını darma duman etti. 
(Wes'in eline Annalise ile ilgili o kadar çok koz geçti ki artık Annalise çocuğa ayrımcılık yapmayı alışkanlık haline getirdi.)
Sonuç olarak ikiliyle anlaşmaya Rebecca'ı hapisten kurtarma sözü vererek varıyor. Davalarda kızımızı kurtarmak iççin hileli hurdalı yollara da başvuruyor.
Elinden geleni yapıyor anlayacağınız. Bu arada Rebecca'ın bir hayli zeki olduğunu belirtmeden geçmeyeyim. Kız o kadar uyanık olan insanlara dahi pabucunu ters giydirebiliyor.
Hatta Michaela ve Laurel ile bir sahnesi var.Kız ikisininde hakkında geldi.Hep bu kızda bir yamuk çıkacak diye bekledim,henüz olmadı ama ilerleyen bölümlerde her şey olabilir.
Onun dışından Annalise'in evinden çıkmayan ve beşliden biri olan ama şansında yardımıyla bu olaylara hiç bulaşmayan bir karakterimiz var Asher...Zengin,arkasında sağlam bir babası olan genç bence dizi tarihinin en sinir bozucu karakterlerden biri.
Hele bir de ödül için çırpınışları,ödülü alınca çocuk gibi davranması,ödülü kaybedince çıkardığı tantana.
Yok abiciğim cidden gıcık bir karakter.
Asıl ilginç olan şey ise o ödülün Sam'ın kafasını kırması.Adalet böyle mi tecelli etti acaba?
Anlayacağınız karakterlerimiz ellerini kana buladılar,cesedi yakabildikleri kadar yaktılar,olayın sabahına hiçbir şey olmamış gibi davrandılar. Dizide sadece Annalise'in müvekkilleri değil Wes,Connor,Michaela,Laurel,Rebecca'ın cinayetten nasıl yırttığını izledik.
Üstelik bölümün son saniyelerinde Annalise ödümüz koparan bir sahneye imza attı ve hatunun her şeyi bildiğini anlamış olduk. Wes bu sahnede iyi ki kalpten gitmedin.
Bakalım sezon arasından sonra neler olacak??? Annalise uyanıklık yapıp kocam Lila olayından dolayı kaçtı yaygarası yapacak orası bariz ama kayıp halı başta olmak üzere polisin şüpheleneceği noktalarda olacak.
Tez elden 10. bölümü izlemek dileğiyle...
Ayrıca belirtmezsem olmaz bu dizi sayesinde 2 şey öğrendim. Bir cinayet işleyip yırtabilirsin iki makyajla dünyaya bedel bir değişim yaşayabilirsin...Bakınız minik bir örnek.



2 yorum:

  1. Dizi 10. bolumle persembe gunu geri donuyo :) Bekletmekle iyi yapmissiniz :))

    YanıtlaSil