26 Şubat 2015 Perşembe

ADEM ADEMOĞLU'NUN TEK MUZAFFER GÜNÜ-GÖKÇE İSPİ TURAN

Kitap Künyesi
Adı:Adem Ademoğlu'nun Tek Muzaffer Günü
Yazarı:Gökçe İspi Turan
Yayınevi: Yitik Ülke Yayınları
Sayfa:99

Adem Ademoğlu'nu sıradan insanlardan farklı kılan bambaşka bir yeteneği var. Gece yatarken hangi zamana uyanmak isterse o zamanda uyanabiliyor. İster çocukluğuna,ister gençliğine,ister yaşlılığına...
Ama Adem kah o zamanda kah bu zamanda olmak yerine  her akşam bir sonraki güne uyanmak isteyip,hayatını normal bir şekilde yaşıyor.Adem ayrıca apartmanlarda geçici  yöneticilik yapıyor.Belki elinde fırsatı olmasına rağmen zamanda bir orada bir burada sürüklenmiyor ama iş hayatı onu sürekli başka yerlere sürüklüyor. 

"Önümüzü görmemizi engelleyen her ama,bizden bir âmâ yaratmıyor mu zaten?"

Her şey Adem'in hayatı ilk görüşte vurulacağı Serra ile tanışması değişiyor. Serra görevli olduğu apartmana yeni taşınan bir ev sahibi ama ne yazık ki evli,ayrıca bir de oğlu var Muzaffer adında. 
Adem evli bir kadına aşık oluyor,üstelik bu evli kadın çok talihsiz ve kader Adem ile Serra'nın ağlarını bambaşka bir şekilde örmeye başlar. 

Gelelim yorumuma 2014 yılını bu kitapla kapattığımı belirterek başlıyorum,yazarla ilk kez tanıştım,ayrıca en az 2 yıldır bir merak ettiğim yayınevi olan Yitik Ülke Yayınları'ndan da okuduğum ilk kitap bu oldu.
Adem Ademoğlu'nun Tek Muzaffer Günü farklı bir tat bırakan kitaplardan. Kısacık bir kitaba bir hayli fazla şey sığdırılmış,kurgunun derinleşmediği iddia etmek imkansız olmuş. Ayrıca biraz fantastik, biraz gizem ,azıcık polisiye doğru bir oranda harmanlanmış ortaya bir oturuşta bitirilebilecek bir kitap çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder