19 Mart 2015 Perşembe

iZOMBIE 1. SEZON 1. BÖLÜM

Yepyeni bir dizinin ilk bölümünün incelemesiyle karşınızdayım.
Sınıf birincisi tıp öğrencisi Liv Moore(Rose McIver) sınıf arkadaşı tarafından teknedeki bir partiye davet ediliyor,yakında evleneceği nişanlısı  Major Lilywhite(Robert Buckley) ona partiye gitmesini öneriyor.
Ve o partide kızımız bir zombi saldırısına uğruyor,ölüyor ve dirildiğinde beyin yeme isteği ile uyanıyor.
5 ay sonrasına geçiyoruz.Liv tıp kariyeri beslenme ihtiyacını düşünerek morg kariyerine  çevirmiş. Nişanlısından da malum sebepten dolayı ayrılmış.
Hiç kimseye zombi olduğunu söylemeden günlerini geçirirken patronu Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) cesetlerin beynini yiyen Liv'in zombi olduğunu  çakıyor ve onu incelemeye alıp,binlerce soruya boğuyor.
O sırada olaya daha demin Liv'in beynini yediği kızın cinayetini araştıran çaylak dedektif dahil oluyor.Clive Babineaux (Malcolm Goodwin)  ölen kızın kimliğini araştırırken Liv bir anı görüyor ve kızın yakalandığını söylüyor.
Meğersem Liv kimin beynini yerse onun anılarını böyle görüyormuş,Ravi Liv'in medyum olduğunu iddia ederek durumu kurtarıyor ve Liv'e madem kızın beynini yedin bizahmet kızı kim öldürmüş bulmalarına yardım et diyor.
Liv ise el mahkum kolları sıvayıp cinayeti çözmek için Clive'e yardımcı olmaya başlıyor tabi ki sık sık gel-gitlere kapılarak.
Dizi boyunca her bölüm Liv'in çözülmesine yardım edeceği davalara odaklanarak devam ederken her bölümde muhakkak teknede yaşananları yavaş yavaş irdeleyeceğiz.
 iZombie taptaze bir dizi, IMDb 8.2 puan vermiş,başlangıç gayet iyi. Peki ben nasıl buldum ortalamanın üstü,tamam çok şahane değildi ama izlerken keyif alacağınız farklı bir kurgu vardı. Dizinin olumlu noktalarını sıralarsak Liv'in çok sempatik bir baş karakter olması,Ravi sınırları zorlayan açık görüşlü karakterinin sevimliliği,bazı fikirlerin orijinal olması(misal kleptomanlık ve dil mevzusu),bazen gülümseten diyaloglar.
Peki beğenmediğim noktaları Liv'in aşırı derecede zıt ruh hallerini iki dakika aralıklarla yaşaması,Liv'in tedavi fikrini duymasıyla soluğu Major'un evinde alması (bir dur kızım tedavi olmadın ki daha sadece tedavi kelimesi geçti),bölümde işlenen cinayetin sağlam bağlanmaması.
İlk bölüm açısından devamı kesin getireceğim bir dizi olduğunu söyleyebilirim eğer yeni bir dizi arıyorsanız iZombie listenize alabileceğiniz türden bir dizi ama ilerleyen bölümler ne getirir bilinmez fakat ben umutluyum bu diziden.

14 yorum:

  1. Güzel bir diziye benziyor paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Dizileri seyretmiyorum.Daha doğrusu reklam arası dizi seyretmek istemiyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten seyrederseniz reklam derdinden kurtulursunuz :)

      Sil
  3. Çok seviyorum ben bu tarz dizileri ama bakalım ilk bölüm beni çekerse devam ederim gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. dizi seyretmiyorum ama biligiler için teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  5. Sanırım bu dizi tam benliiikkkk...

    YanıtlaSil
  6. Fırsat bulursam izleyeceğim. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. film dizi ya da kitap. içinde zombi olsun çamurdan olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi bazı açılardan yaratıcydı, ben daha 2. sezonu izlemedim belki daha güzelleşmiştir.

      Sil