4 Mart 2015 Çarşamba

SPLİCE-DENEY(2009)

Elsa Kast(Sarah Polley) ve Clive Nicoli(Adrien Brody) hayvan DNA'larını karıştırarak yeni türler oluşturmayı başarmış iki bilim insanı.Ginger ve Fred isimli iki canlı türünün ilk örnekleridir ve ikili başarılarından dolayı havalara uçuyorlar.

Ama bu başarı ikiliyi kesmiyor tabi ki onların çok daha büyük bir hedefleri var. İnsan DNA'sı ve hayvan DNA'larını karıştırmak. Ama patronları bunu kabul etmiyor onun tek istediği Ginger'den elde edilecek protein.
İkili bu duruma bir hayli bozuluyorlar,sözleşmeleri de var istifayı da basamıyorlar. Ne yapalım,ne edelim demeye kalmadan arkadan iş çevirerek hayvan ve insan DNA'sını birleştiriyorlar. Birleşme başarılı oluyor ve Elsa Clive'in itirazlarına rağmen yeni türün gelişmesini sağlıyor.
Güya canlı büyücek mi diye mini bir test yapacaklar,ardından da yeni türü öldürecekler. İşler planladıkları gibi mi gidiyor tabi ki hayır. Bu yeni tür doğuyor ve insan hayvan karışımı haliyle Elsa'ı etkilemeyi başarılıyor.
 Zaten türün çok hızlı geliştiğini ve yakında öleceğini bahane eden Elsa Clive'i adını Dren(Delphine Chanéac) koyduğu kızı gözlemlemek için kandırıyor.
Anlayacağınız ikili laboratuvarın içinde Dren'i saklayıp,büyütmeye başlıyorlar.  Bizi de bu sıradışı deneyin ilerleyişini izlemek kalıyor.

Gelelim yorumuma bilim kurgu ile içli dışlı değilim. Zaten az çok blogu takip edenler bunun farkındadırlar. Ve sanırsam Splice gibi filmlere denk gelirsem bilim kurgu ile arama ciddi mesafeler koymaya başlayacağım. Tamam işin esprisi bir yana Splice bu türde kültlenmiş bir eser değil aksine türü sevenlerin beğenmediği bir eser yani türün kötülerine denk gelmek bir talihsizlik başka bir şey değil.
Filmin başları iyi gibiydi bak bu konuda bile kararsızım ama sonra ne oldu bende anlamadım ama sonuç filmi beğenmemek oldu. Hani ne desem bilemiyorum.Filmin iyi başlayıp vasata kayması,ucuzlaşması tek söyleyebileceğim şey. Keza IMDb tarafından 5.8 alan filmi Oscar'lı aktör Adrien Brody dahi kurtaramamış. 
Öneremediğim filmi izleyip,izlememek size kalmış.

4 yorum:

  1. Bilgilenmek güzel şey. Filme gitmeseniz bile bir fikriniz oluyor. Karar size kalıyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben izledim ama ,başları iyiydi bence sonra ve erkeğe dönüşmesi?? kötü sondu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmin ortasından sonrasını beğenmedim :(

      Sil