5 Mart 2015 Perşembe

THE FOLLOWING 3. SEZON 1. BÖLÜM

The Following uzun bir aranın ardından izleyicileri ile buluştu,diziyi mantık hatalarından,zorlama kurgusundan dolayı beğenmesem de ısrarla izliyorum. Yeni sezon başlayınca ilk bölüme de bakıverdim hemen.
Kısaca bu bölümde neler olmuş,sezon nelere gebe bakalım?
Bütün olayların ardından 1 yıl geçmiş...
Gina'ın düğünü ile açıyoruz bölümü,bu mutluluğumuz fazla sürmüyor.Korban tarikatında olup öldürülen kızın babasını düğünü mahvediyor. 

Ryan pişmanlıktan ölecek,eee o kadar astığım astık kestiğim kestik takılırsan sonu bu olur tabi ki.Geçmişe dönerek Ryan ve ekibini arada öldürdüğü onca insan FBI'ın verdiği izin dolayısıyla kim vurduya gitmiş pozisyonu çizildiğini öğreniyoruz. 
Joe'un idamına 1 yıl kaldığını da.Bu arada Ryan yepyeni bir sevgili yapmış kendine Gwen adlı. Umarım bu hatunda da bir bit yeniği çıkmaz.
Max'da sevgilisini yenileyenlerden meğer Mike ile araları Mike'in Mark'ın arkasına düşmesiyle bozulmuş.
Bu sezonun hangi çerçevede döneceğini anlamamız pek uzun sürmüyor.Ailesini kaybeden Mark'ın intikam arayışı etrafında dönecek bu sezon.
Takipçilerine  "Ryan Hardy yalan söylüyor." temalı bir cinayet işleten Mark pusulayı bayağı şaşırtmış haberiniz olsun. Ve Lily Gray'ın ölümünü örtbas eden üçlümüz bu sezon bu konuda hiç huzurlu olmayacak orası da kesin. 
Bakalım 2. bölümde ne olacak?

Gelelim yorumuma bu bölümün 1. sezon 1. bölüm kadar iyi olmasa da ağırlığını koyacak kadar iyi bir bölüm olduğunu söyleyebilirim. Acılı baba,Mark'ın cinayet kompozisyonları,Mark'ın Luke ile olan muhabbetleri bir hayli iyi düşünülmüş ayrıntılardı.İlerleyen bölümlerde Joe'un diziye dahil olacağını düşünüyorum ve umarım ki ilk sezondaki karizmasını bu sezonda hissettirir. Mike'in durumu sezon finaline kadar netleşmez muhtemelen örtbas olayının açığa çıkmasından kıl payı kurtulur.Fazla mı uzun vadeli bir plan oldu ne? Gwen ve Ryan ilişkisine de uzun ömür biçmiyorum ya kadın ölür ya kadın hain çıkar nokta. 
Özetle beklentilerimin biraz üstünde mantık hatalarından,genel saçmalıklardan biraz daha uzak bir bölüm olmuştu,darısı sezonun geri kalan bölümlerinin başına.

2 yorum: