26 Mart 2015 Perşembe

THE OTHER WOMAN-DİĞER KADIN (2009)

Emilia Greenleaf(Natalie Portman) yeni çalışmaya başladığı bir hukuk firmasındaki kıdemli ortaklardan olan Jack'e(Scott Cohen) aşık olmuştur. 
Jack'in evli ve çocuklu olması Emilia'ın duygularına pek engel olmaz ve karısı Carolyn(Lisa Kudrow) ile anlaşamayan Jack'da bu ilişkinin başlaması için ilk adımı atar. 

Gizli saklı süren aşk/aldatma hayatları Emilia'in hamile kalması ile başka bir boyuta taşınır. Jack eşinden boşanır ve Emilia ile evlenir. Evlilik ardından doğan kızları Isabel ne yazık ki üç günlükken vefat eder. 

Çift darma duma olur haliyle, Jack işine devam eder Emilia ise ev yaşamını takılıp acısıyla baş etmenin yollarını arar ve her çarşamba üvey oğlu William(Charlie Tahan) okuldan alma görevini yerine getirir.
 Her şeye rağmen William ile iyi geçinmeye çalışan Emilia bazen William'in çok bilmiş tavırları yüzünden bazen de kendi düşüncesizlikleri yüzünden bu amacını pek de başarıyla gerçekleştiremez.
Emilia çevresinden gelen destekleri sert şekilde cevaplarken,etrafındaki insanları birer kaybederken bir de üstüne William ile işlerin yolunda gitmemesi eklendiğinde Emilia'in yaşamının çekilmez bir hale gelmesine bir adım kalır.Acaba Emilia işlerini yoluna mı koyacak yoksa daha da mı batıracak?

Gelelim yorumuma yuva yıkan aynı zamanda çocuğunu kaybetmiş bir kadının gözünden izlediğimiz film tahmin ettiğiniz gibi dram ağırlık ama diyeyim ki bu konuyu daha iyi işleselerdi salya sümük ağlatabilen bir film olurdu şimdi ise sadece duygulandıran bir film olmuş.
Filmin en iyi yanlarını söylersek ilki bana göre çok akıcı olmasıydı ikincisi Emilia'in duygu durumlarının çok başarılı şekilde yansıtılmasıydı.
Onun dışında da aman muhakkak izleyin dedirtecek bir numarası yoktu. Toparlarsak IMDb'den 6.4 puan alan iyi yanlarının yanı sıra,ahım şahım bir kurgusu olmayan kısacası izleseniz de izlemeseniz de olur filmlerden The Other Woman.

14 yorum: