5 Mayıs 2015 Salı

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 10.BÖLÜM

Spoiler...
Tahmin ettiğimiz Kai  büyü gücü olmayan Jo'u kaçırır. Damon ise büyü gücü içeren bıçağı çalıp sakladığı için rahattır,zamanları olduğunu düşünür çünkü Kai'i büyü gücü doğuştan gelmediği için yer bulma büyüsü yapamayacaktır ama bilmediği şey Kai'in Tyler'i,Tyler'da ikizleri ikna edip yer bulma büyüsünü onlara yaptırması.
Evet Liv madem Kai burada Jo ile güçlerini birleştirsin biz de ölmeyelim sloganını hemen benimsedi.

 Jo ve bıçak ellerinde ama tek sorun Jo'un bıçaktan gücü almak istememesi,Kai Liv ile onları yalnız bırakıyor,Luke ise bu işin saçmalığının farkına varıp ortamdan uzaklaşır. Liv Jo'a moral verici bir  konuşma yapar onun düşüncesi Jo'un Kai' yenebileceği... Kai gelip Liv'e acı çektirmeye başlayan kadar konuşma devam ediyor Sonra Jo dayanamayıp gücünü alıyor.
Bonnie ise kendi başına Noel ağacı hazırlıklarına girişir.
Ayrıca bölüm boyunca arada karakterlerimiz lisedeyken yapılan bir noel şenliğine dünüşler olacak ve Elena-Bonnie-Caroline üçlüsünü mutlu mesut göreceğiz.
Damon ise Luke'e rastlayıp ondan Jo'un yerini öğreniyor.Alaric ile mezarlığa gidiyorlar,Alaric malum mevzu yüzünden  Damon ile konuşmasa da Damon onu konuşturmak için elinden geleni yapıyor. Kai'i yakalıyorlar ama bu seferde Jo diyor ki ben ayini yapacağım Luke ve Liv ölmesin. Kai'i büyüsüz sınıra zincirleyip nöbet bekliyorlar.
Bu arada Caroline ile Stefan'ı barıştırmak için Caroline'in odasında noel süslemesine girişen Liz'in  ne yazık ki beyninde tümör olduğu ortaya çıkıyor.
Stefan Caroline durumu anlatıyor ve vampir kanının kanseri iyileştirmediğini de ekliyor.
Matt ise Enzo'u öldürme planı Matt sayesinde uygulamaya başlıyor Enzo'u sınırdan geçirdiği sıralarda ise beklenmedik bir şey oluyor.
Çok zeki olan Kai gezginlerin yaptığı büyüyü emiyor ve Mystic Falls büyüsüz hale geliyor.
Enzo doğal olarak ölmüyor,sınır ayrımı  kalkıyor ve Kai ortadan kayboluyor. Alaric ve Damon arası bayağı düzeliyor. 
Enzo ise Matt'ı öldürmek yerine ondan Stefan'ın foyasını meydana çıkarmak için yardım ister. Bir bu adamın Stefan nefreti nereden geliyor yani bu kadar abartılı nefreti  demek istedim iki  bu adam cidden çok şanslı ölümden son dakikalarda yırtıyor bildiğin...
Liz'in ölecek olmasının haberini Damon'a vermek Elena'a  düşer ama ne yazık ki Salvatore malikanesine giden Elena Kai tarafından kaçırılır. 
Gelelim yorumuma Kai'in Liv ve Luke'i kandırma hamlesi çok aşikardı ama o ne kadar aşikarsa gezginlerin gücünü soğurması o kadar on numara fikirdi.Liz'in ölüme bu kadar yakın olması ve vampir kanının onu iyileştiremeyecek olması hatta Caroline'in aylardır uğraştığı büyünün tam bu haberi aldığı sıralarda kalkması nasıl bir  ironidir bilinmez. Bonnie'in kendi başına takılma ve aklını kaybetmeme çabası takdir edilesi hele de bu bölümdeki eski noel anıları tam yürek burkan cinstendi.Bonnie'in bölüm sonu sahnesi ise daha manidar.
 Damon ve Ric arkadaşlığı aman bozulmasın tamam Damon ayıp yaptı ama bu ilişkiyi çöpe atarlar diye kokmuyor değilim. Kai'de tam Elena-Damon yakınlaşması yaşanacakken kaçırdı be Elena'ı yazık yahu bu Damon'a. Ve Stefan'ın Damon'un kıymetli arabasının yeniden yapması on numara beş yıldızlı kardeşlik belirteyim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder