17 Mayıs 2015 Pazar

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 13. BÖLÜM

Spoiler...
Bugün Bonnie'in doğum günü. Arkadaşları ise onsuz bir  parti hazırlığındalar.
 Jeremy ise güzel sanatlar okulu başvurusunu çöpe atmış,Bonnie'in durumunun netleşmesini bekliyor.Caroline ise yıllar yıllar önce Bonnie'e kızıp ondan çaldığı Bayan Cuddles'i gömdüğü yerden çıkarmak için kürek elinde ormana gidiyor. Stefan'da olayın garipliğinin farkında olsa da Caroline'e destek için yanında emin olun.
Damon ve Elena'ın ise sürpriz bir ziyaretçisi var. Kai...
Onlardan Jo'a bir mektup götürmelerini istiyor. Sebebi ise Kai'in Luke ile birleştikten sonra sosyaptlıktan empatlığa geçiş yapması.Artık Kai ailesinin mahvetmenin acısını yaşamaya başlamış ve Jo'a mektup yazmış.
"Sonra gözlerimde bir su birikmesi oluştu.Sizin de başınıza geldiği oldu mu? Sanki dışarıya sıvı saçan bir yaratık gibi göz yaşları süzülmeye başladı."
Elena eğer Bonnie için yardım edersen olur diyor ve Kai kolları sıvıyor.Jeremy'de olaya dahil oluyor 94 evrenine geçiş yapıyorlar ama Bonnie ile iletişim kuramıyor fakat Damon evdeki en eski viski şişesini açan arkadaşı ile yaptıklarını ölüm anlaşmasını hatırlıyor ve Bonnie'in intihar edeceğini anlıyor.
 Kai'in güçten düşmesi sonucu tekrar günümüze dönen dörtlü Bonnie'in intiharını engellemek için yeni bir çözüm buluyor. Kai tek Jeremy ile o evrene gidecek ve bu sayede tek bir kişiye odaklandığı için Jeremy fiziksel değişiklikler yapacak. Damon ise Bonnie'in o evrende büyü gücü bulabilmesi için Qetsiyah'in Silas'ın mezarı üzerindeki kanındaki büyünün en mantıklı çözüm olduğunu bulmuştur. Bonnie'i Nova Scotia adasına göndermek için ipucu bıraksalar yetecektir.
Ama Kia'i öldürmeye karar verip kendisin ve bütün meclisin ölmesine razı gelen Liv Tyler'i ezip,Kai'i öldürmek için tam da bu zamanı bulunca Jeremy sadece bir dergide Nova Scotia'i  açıyor. Dergiyi yere düşürmesi ise bir şans olmuş ne diyeyim.
Elena ise Kai'in Elena insanken Stefan ile vampirken kötü Damon ile takılıyor sözüne takılmış ve Damon'u sorguya çekmiştir. Damon ise bunu onaylamıştır ama gün sonunda Elena artık ben insan Elena değil vampir Elena'yım diyerek ilişkiyi desteklemiştir.
Damon'un zekice hamlesi sayesinde Liv etkisiz hale gelir.Kai ise Jeremy'i tekrar 94 evrenine gönderir ama bu sefer Jeremy fiziksel hareketlerde bulunamıyor.
Bonnie intihar için hazırlığı bitirmiş kendini garaja kapatıp,açmış arabanın egzozunu ama son dakika etrafı gaz sarmışken güçlü olacam bağrışlarıyla intihardan vazgeçer ama  bu seferde ayağı kalkıp kendini dışarı atacak gücü bulamaz ama Jeremy büyük bir enerji sarfederek  garaj kapağının düğmesine basar. Bonnie kurtulur. Jeremy,Kai günümüze döner,Liv Elena'ın kanı ile toparlanır sinirleri hoplayan Tyler onu terk eder. Stefan ve Caroline büyük bir zırvalıkta olsa Bayan Cuddles'i bulmayı başarırlar.
Enzo ise Sarah'ı kafalamak için Matt ile küçük deneyler yapmaya başlar ve onun bayağı saf olduğuna kanaat getirir.
Jermey ise Elena ile güzel sanatlara başvurma kararı alır.
Bonnie ise aldığı ipucu sayesinde yollara düşer.


Bu bölümde kafama takılan iki nokta var ilki 94 evreninde  Jeremy fiziksel değişiklikler yaptığı  zaman neden Bayan Cuddles'i oraya bırakmadılar,Bonnie gücünü oradan alabilirdi sonuçta?İki sevgili Damon Elena'ın kendisini seçmesini vampirliğe bağladı ama o kadar bölüm izledik o kısacık bir süreç değildi keza Elena insanken de Damon'a abayı yakmıştı ki vampir olduğu gün iki seçenek arasında kalmıştı her ne kadar Stefan'ı seçse de iki seçenek arasında kalması Damon'u da sevdiğinin kanıtı değil mi? Valla Delanacı değilim ama bence bazı şeyler bu kadar basite indirgenmemeli.
Onun dışında Kai'in yeni halleri çok tatlı,Liv'in ise Kai', ve bütün meclisi yanında götürme fikri bir o kadar abartılı.

2 yorum:

  1. Ah ah. Dizinin yeni bölümlerini bekleyen biri olarak, özetleri okuyup hafızamı tazelemek iyi oluyor.

    YanıtlaSil