22 Mayıs 2015 Cuma

THE VAMPIRE DIARIES 6. SEZON 14. BÖLÜM

SPOİLER...
Liz hayatının son günlerini kapatamadığı dosyalara bakarak geçirmeye karar verir.
Daha doğrusu Elena'ın anne ve babasının ölümün kaza olmadığını düşünmekte ve bunun suçlusunun da Damon olduğuna inanmaktadır.
Elena ve Damon milleti etki altına alarak Jeremy'i bir diploma sağlarlar.
Anlayacağınız Jeremy bu bölümde güzel sanatlar fakültesine yolcu ediliyor. Pek de eğlenceli olmayan mini bir parti ile...
Damon Jeremy ve Elena'ı bırakıp Liz'in yanına gidiyor.

Liz şüphesini ona söylüyor Damon onları öldürmediğini samimi bir şekilde ifade ediyor.
O zaman Liz ona Miranda'ın acele konuşmalıyız mesajını dinletiyor. Damon Elena'ı arayıp onu şerifin ofisine çağırır. Elena'a mesajdan,arabanın bavulla dolu olmasından vs. bahseder.Elena o güne dair bir şey hatırlamadığını ama Jeremy'e soracağını söyler.
Caroline ise annesi için özel bir ortam hazırlamaktadır hatta ona sürpriz yapacaktır. Stefan ise ona yardım için hazır ol durumundadır.
 Caroline o kadar kendini aşmış ki annesinin ölmeden önce okuyacağı son kitap hakkında bile kontrol sağlama derdinde. Burada Stefan'ın hoşuma giden bir sözü var ayrıca.
Annenin son anlarında hangi kitabı okuduğu önemli değil.Kitap güzelmiş, kötüymüş önemli değil.
Önemli değil çünkü hayat insanın son anlarından ibaret değil. Oraya gelene kadar yaşadıklarından ibaret.
Enzo ise Sarah'ı kandırmak için onu kasabaya getirtir.
Matt'ı arabasıyla ezer sonrada kızın yanına gelip kahramanca ve gizemli tavırlar takınarak Matt'a kanını verip onu kurtarır.
Elena ise Jeremy ile konuşup her şeyin bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu anlar.
Liz ve Damon'u bu konuda bilgilendirir. Liz o kadar yorgundur ki kızının sürprizine bugün gidemeyeceği söyler. Damon onu yatırır teselli eder .
Liz bir anda uykuya dalar Damon onu uyandıramayıp hastaneye taşır.
Jeremy ise Ric tarafından güzel sanatlar fakültesini gitmek için havaalanına  götürülür. Daha doğrusu biz öyle sanıyoruz. Meğer Jeremy avcılığa devam etme kararı almış Ric ise onu desteklemiş,yani bütün milletin arkasından iş çevirip Jeremy'i avcılığa gönderdiler.
Liz komaya girmiştir ve canlandırmayın emrini de imzalamış,bin çeşit plan yapan Caroline'in annesiyle vedalaşamaması senaristlerinin yüzümüze tokat gibi çarpan ironisi oldu.
Stefan ve Caroline Liz'in yanına hastaneye gelir. Stefan Caroline'in zihinsel numaralar kullanarak annesinin zihnine dalıp,onunla vedalaşmasını sağlar.
Caroline geçmişte yaşadığı mutlu bir anı ile annesine veda eder.Ve biz de Liz'i sonsuzluğa uğurlarız.

Sevgili senaristler Allah muhafaza bir karakterin gidişiyle ağlamayız falan diye aynı bölümde iki karakteri de yolcu etme kararı almışlar sanırım.
Caroline ve Liz mevzusu biraz içler acısıydı özellikle Caroline'in vedalaşamaması iyi düşünülmüş bir ayrıntıydı tıpkı Elena'ın ailesinin ölümün siz perdesini Liz'in kapayacağı son dava olması gibisi. Bölüm en gereksiz anı Stefan-Caroline anıydı ki bence kızımızın annesi ölüm döşeğinde,zaten seni sevmeyen muhtemelen acılı olduğundan yanında olan Stefan ile yakınlaşacak zaman mı?
Jeremy'in gidişi ise ayrı bir saçmalık bence benim bildiğim Jeremy Bonnie dönmeden gitmemeliydi. Tamam aktör Steven Mcqueen ayrılmak istemiş diziden ama daha usturuplu olsaydı keşke böyle Bonnie'in gelişene bir kala değil.
Kısacası TVD her zamanki TVD yer yer hüzünlü yer yer saçma yer yer gereksiz sahneleriyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder