5 Haziran 2015 Cuma

HANNIBAL 3.SEZON 1. BÖLÜM

Spoiler...
Oldukça uzun bir aranın ardından 3. sezona dönüş yapan Hannibal bu bölümle bol bol flashback sahnesi yaparak Fannibal'ların geçmişe yönelik bazı meraklarını az da olsa gidermeye çalışmış.
Hannibal Paris'te bir davete katılan Roman Fell'i incelemek için o davete gelir. Davette Roman'a gıcık olan aynı zamanda onun vaktinde onun asistanlığını yapmış Anthony Dimmond ile tanışır. Ardından hem Roman'ı hem karısını olduğunu anladığımız kadını öldürür. 
(Anla ki son akşamın)

Abel Gideon ile Hannibal'ın Abel'i yediği sahneye döneriz. 
-Atalarımızda yamyamlık standart bir davranıştı.Kayıp halka kayıptı, çünkü onu yemiştik.
-Bu yamyamlık değil, Abel.İkimiz eşit olursak yamyamlık olur.
-Beni yersen, yamyamlık olur.
Hannibal-Gideon sahnesinin ardından kendimizi Floransa'da buluruz. Hannibal ve Bedelia valsleri ile göz dolduruyorlardır adeta.
 Vals bitince Hannibal'in bizim tabirimizle üniversiteye kapak attığını anlıyoruz ama Fell kimliği alarak.Burada Profesör Sogliato olaya dahil olup Hannibal'i küçümser,neymiş efendim yabancı ellere Dante emanet edilemezmiş falan filan.Hannibal bizim güçlü karakterimiz bir an bu lafın altında kalacak gibi oluyor ama kalmıyor tabi ki de. Adamı Dante'in dizelerini çatır çatır söyleyerek bozuyor.
Bay ve Bayan Fell eve gelince konu ukala profesörü öldürmekten açılıyor ama Hannibal huzurunu kaçırmak istemediğini söylüyor. 
-Sogliato'yu öldürmek, huzuru muhafaza etmeme yardımcı olmaz.
-Huzurun, ahlaklılıktan yoksun.
-Ahlaklılık diye bir şey yoktur.Sadece ahlak vardır.
2. sezon finalinin ardından en çok merak edilen şeyi öğreniyoruz,yeni bir flashback sahnesiyle Bedelia ve Hannibal hangi ara bir araya geldi. 
Bedelia Jack tarafından bulunduktan sonra evine geliyor,tesadüf eseri ortalığı dağıtan Hannibal(Will,Jack vb.lerini yaraladığı dağınıklık yanlış anlaşılmasın)  Bedelia'ın evinde duş alıyor. Bedelia durumu fark edince hem silahına sarılıp Hannibal'i karşılıyor.
- Ne yaptın sen, Hannibal?
- İnsan giysimi çıkardım.
-Onların seni görmesine izin verdin.
-Yeteri kadarını görmelerine izin verdim
Artıkın bundan sonra olanlar ikilinin aynı uçağa binmesini sağlıyor sanırım sebep Bedelia'ın kör iyimserliği.
Günümüze döndüğümüzde tabir-i caizse dananın kuyruğu kopuyor. Hannibal Fell'i öldürmeden önce sohbet ettiği genci karşısında buluyor. Hannibal Roman'ı görmek isteyen  Anthony'i evine çağırıyor,hepimizin tahmin ettiği gibi yemeğe. 
Akabinde Gideon- Hannibal sahnesi var yine. Hannibal salyangozlara Gideon'un ayağını yediriyor. Adamın ilkesi belli insan eti dışında yediğim her şey insan etini tatmış olmalı. Bu zamanda Hannibal'in yiyeceği şeyleri lezzetli şeylerle beslemesine değiliyor. Gideon ise acaba senin tadın nasıl? diyor. Gerçekten lafları gediğini koyma konusunda doktora yapmış karakterleri var bu dizinin.
Sofrada Bedelia gerim gerim geriliyor,abartısız burada şahane bir oyunculuk sergiliyor. Hannibal'ın yanında isteksiz kaldığını onun Anthony'i öldürmek üzere olduğunu mimikleriyle belli ediyor. Hatta Anthony ona neden et yemediğini sorunca,merkezi sinir sistemi olan hiçbir şey yemiyorum diyor.Biz mealini yapıyoruz hemen Hannibal gibi insan yememek için...
Sofra muhabbeti bitince Hannibal hepimizi şaşırtıp,adamı gönderiyor. 
Sonraki flashback Bedelia'ın hastasını öldürdüğü zamana götürüyor bizi.Bedelia'ın bilinçli bir şekilde hastasını öldürdüğünü,Hannibal'ın olaya dahil olup cinayeti örtbas ettiğini anlıyoruz. 
Tekrar günümüzdeyiz Hannibal Roman Fell adı altında bir konferans veriyor.
Anthony'de bu konferansı ziyarete geliyor. Tahmin edildiği üzere ortada bir iş döndüğünü anlıyor ama Hannibal ile konuşup onunla evine gidiyor.
 Vay arkadaş adamdaki rahatlığa bak,birinin kimliğini çalmış bir adamın evine elini koluna sallıya sallıya gidiyor. Hannibal'da kapıdan içeri girer girmez adamı öteki tarafa gönderiyor. Bedelia ise konferansta adamı görünce soluğu evde alıp valizini hazırlıyor ama Hannibal'ın içeri girip Anthony'i öldürmesi ile eş zamanlı oluyor. Hannibal burada Bedelia gözlem mi yapacaksın,katılacak mısın diyor,kadında gözlemleyeceğim diyebiliyor o şok anında. Ama Hannibal lafı gediğine koyuyor hayır katıldın,çünkü onun ve benim ne yapacağımı bilmene rağmen hiçbir şey yapmadın diyor.
 Bir nevi suça sessiz kalırsan ortak olursun diyor. 
Son sahne Hannibal trende yolculuk ediyor yalnız...Şehre de bir hatıra bırakmayı da ihmal etmemiş bu gidişinde...

Gelelim yorumuma oldukça kaliteli bir bölümdü yalan yok,diyaloglar,espriler,lafları sokmalar,imalar,mimikler dört dörtlüktü. Hele Gillian Anderson çaresiz hatunu oldukça iyi kotarmış,Mads Mikkelsen her zamanki gibi. Mekan zaten süper. Ama kafama takılan bir şey var Hannibal bildiğin aşmış bir seri katildi,ee bunun fotoğrafını o ülkede hiç mi yayınlamadılar,hiç mi bir Allah'ın kulu görmedi.Bu nasıl bir rahatlık ki Hannibal ABD'de seri katil damgası yeyip,FBI ajanını öldürmeye teşebbüs edip,Floransa'ya gelip bu kadar göz önünde bulunacağı bir mesleği yapabiliyor. Aynı şekilde Roman Fell'in internette hiç mi fotosu yok üniversite bu adamı işe alırken hiç mi özgeçmişini  araştırmamış? Anlayacağını kafamda deli sorular...



2 yorum: