26 Haziran 2015 Cuma

THE HANGOVER-FELEKTEN BİR GECE(2009)

Bir damadın düğününü kaçırmak üzere olduğunu anlatan kısa bir kesitle başlıyor film. Gelin Tracy(Sasha Barrese) ile darma duman olmuş Phil'in(Bradley Cooper) konuşması işlerin karışık olduğunu anlatmaya yetiyor.Acaba ne oldu da damat meydanda yok demeye kalmadan 2 gün önceye dönüyoruz.
Kayıp damat Doug(Justin Bartha),Tracy'in biraz sorunlu kardeşi Alan(Zach Galifianakis),kural tanımak istemeyen Phil ve hiç kimseden korkmadığı kadar sevgilisi Melissa'dan( Rachael Harris) korkan dişçi Stu(Ed Helms) bekralığa veda partisi için Las Vegas'ın yolunu tutuyorlar.

Vegas'a varınca bir anlaşama yapıyorlar,Vegas'ta olan Vegas'ta kalır zihniyetinde ne halt yersek yiyelim evimize dönünce hatırlamayacağız diyorlar.
 Ve ertesi sabah tahmin edin ne oluyor.Hiçbir şey hatırlamıyorlar. Odalarında bir kaplan,kuytu bir köşede ağlayan bir bebek,Stu'un eksik dişi derken gece bir hayli dağıttıklarını anlıyor ama asıl bomba ertesi gün evlenecek olan Doug'un bulunamamasıyla patlıyor.
Stu,Phil ve Alan otelin altını üstüne getirerek damadı arıyorlar ama hiçbir şey bulamıyorlar.
Ardından ceplerindeki ve bazı başka ipuçlarını değerlendirerek geceyi nasıl geçirdiklerini bulmaya çalışıyorlar.Acaba üçlü kayıp damadı bulabilecek mi?

Gelelim yorumuma Felekten Bir Gece komedi filmi dendi mi öneriler listesinde başı çeken filmlerden,izleyince itiraf edeyim ki bu listelerde yer almasını sağlayacak kadar komik olmadığını düşündüm. Tamam güldüğüm sahneler,espriler oldu ama kahkaha atmaktan yerlere yattığım bir film olmadı.
Film de en sevdiğim şey 4 baş karakterinde rolüne oldukça iyi bürünmesiydi. Alan'ın tuhaf halleri,Phil'in cool tavırları,Stu'nun kılıbıklığı,Doug'un aman tadımız kaçmasın halleri sanki karakterler oynamamış yaşamış,herhalde aktörlerin kendileri filmi çekerken çok eğlenmiş.
Bazı olayların bağlanışı,karakterlerin gizem çözme aşamalarını bazen çok beğendim bazen de ne sıradanlık dedim.(Allah aşkına her Vegas'a giden ilk gördüğü kadınla evlenip,muhtemelen ertesi sabah bu hatırlamamazlık etmek zorunda mı?Sanırım Hollywood'un en sık kullanılan klişesinden biri bu kurgu) Ayrıca bu filmin The Simpsons'ın 10. sezon 10. bölümünden esinlenildiği okumuştum bir yerde (resmi bir açıklama değil belirteyim) direkt o bölümü de izledim ve bariz bir esinlenme olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki The Simpsons'ların oldukça uzun bir geçmişi olduğu için pek çok film,diziye ön ayak oluşturacak esinlenmelere yol  açtığına eminim.
Son olarak IMDb'den 7,8 puan alan yer yer güldüren ,kimi zaman çok kilşe olan,bazen de tasvip etmediğim sahneleri ile Felekten Bir Gece'yi izlemek tamamen sizin zevkinize kalmış.

13 yorum:

  1. İzlenesi bir film gibi geldi... Teşekkürler... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. filmleri hiç tam olarak seyretmedim ama tarz olarak eğlenceli gibi bence..

    YanıtlaSil
  3. Sürükleyici bir filme benziyor, zamanım olsa keşke izlemek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanınız azsa başka bir filmde tercih edebilirsiniz :)

      Sil
  4. Sürükleyici bir filme benziyor, zamanım olsa keşke izlemek için.

    YanıtlaSil
  5. Süper bir seriydi..Zevkle izledim..

    YanıtlaSil
  6. tekrar tekrar seyrettiğim ve çok güldüğüm bir seridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2. filmi daha çok sevdim. 3. filmi ise izlemedim :)

      Sil