22 Temmuz 2015 Çarşamba

OYUN BOZAN-HARLAN COBEN

Kitap Künyesi
Adı: Oyun Bozan
Orijinal Adı: Deal Breaker 
Yazarı:Harlan Coben
Çevirmen:Elif Sezginci
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa:406

Myron Bolitar bir spor menajeridir,bizi asıl ilgilendiren kısım ise bu meleğe geçmeden önce yaptığı işler. Bir ara oldukça popüler bir basketbolcuyken ne yazık ki sakatlanmış ve o hayatına elveda demiş.Sonra Harvard Hukuk'u da ekleyelim özgeçmişine ve en son bombayı da FBI sicilinden bahsederek patlatalım. Evet Myron on parmağında on marifet bir karakter.


Myron'un menajerliğini yaptığı Christian Steele adına önemli bir anlaşmaya imza atmak üzeredir lakin karşı tarafla fiyat konusunda anlaşamamaktadır. Bu anlaşma meselesinin içinde Christian'ın 1.5 yıl kadar önce kaybolan ve hala bulunamamış olan sevgilisi Kathy Culver'e bile geçiyor. Çok olaylı bir vakaymış bu kayboluş.Üstelik Kathy Myron'un eski sevgilisi Jessica'ın kardeşi,anlayacağınız Myron olaya bayağı bir hakim. Myron anlaşma için çaba harcarken Christian onu arıyor ve oldukça ilginç bir haber veriyor. İçinde Kathy'in resimleri olan bir dergi ona posta ile gönderilmiş. Hatta zarfın üzerinde yazı Kathy'in el yazısını benzemektedir. Myron bu durur mu durmaz tabi ki hemen bu işin arkasına gitmeye başlar.
Araştırmadaki en büyük destekçisi kankası  III. Windstor Horne Lockwood ki biz ona kısaca Win diyelim. Win ile uzun süredir arkadaş olan Myron arkadaşının yeri geldiğinde arkadaşının psikopatlığından yararlanıyor. Bu olayda ikili önce derginin sahibiyle görüşerek başlıyor işe. Ardından Jessica olaya dahil oluyor,kızımızın babası yakın zamanda vefat etmiş ve Jessica diyor ki Kathy'in kayboluşuyla babamın ölümü bağlantılı.Myron bütün olasılıkları değerlendirip Jessica'a her şeyi anlatmaya karar veriyor. Ardından Jessica bir koldan Myron öteki koldan araştırmayı derinleştiriyorlar.
Acaba Kathy yaşıyor mu,yaşıyorsa bunca zaman neredeydi,yok öldürüldüyse bütün bunların amacı ne ve her koşulda Kathy'in kayboluşu ile Adam Culver'in ölümü bağlantılı mı?

Gelelim yorumuma nasıl başlasam acaba?Öncelikle kitabı okurken ilk başlarda biraz mesafeliydik yalan yok,ardından kitap bir açıldı pir açıldı,hikaye beni öyle bir içine çekti ki okuma hızım katlandı. Hele kurgusu on numaraydı,yan karakterleri,yan konusu oldukça başarılı yerleştirilmişti.Olayların sebebi,sonuçları,ipuçları oldukça usta bir kalemin elinden çıkmıştı.  Bir de esprili diyalogları var ki dondurmanın üzerindeki çikolata sos misali.
Ayrıca ilk kez bir yan karakter için ölüp bittim bu kitapla Win,sen nasıl bir insansın yahu. Yazar eminim ki Myron'un önün geçmesin diye Win'i azar azar yazmış ama o kısacık bölümler bile benim hafiften psikopat,karizması ömre bedel bu karaktere hayran olmama yetti.
Fazla uzatmadan Myron Bolitar serisinin ilk kitabı benden oldukça iyi bir puan aldı,seriye devam edeceğim tabi ki.

14 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çok güzel anlatmışsınız. Win karekteri belki daha sonra ki bir kitapta öne çıkar ne dersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin 2 kitabını daha okudum beklediğim kadar öne çıkmıyor :(

      Sil
  2. hiç tanımadığım bir yazar, bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Evet ama karakterler ortak konular bağımsız :)

      Sil
  4. Harlen coben arkadaşım o kadar ısrar etti ki aldım okudum başlarda öylesineydi sonra ne olduğunu anlamadım baktım 115.sayfadayım ilk temin edeceklerim arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seride aynen öyle bir bakıyorsunuz 100 sayfa devirmişsiniz :)

      Sil
  5. Bende bu yazarın kitaplarına bayılıyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Seri kitapları okumayı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok meraklandığımdan pek sevemiyorum serileri ama bu kitapta konular bağlantısız olduğu için süper oluyor :)

      Sil