9 Ağustos 2015 Pazar

EYVAH EYVAH 3(2O14)

Eyvah Eyvah serisinin diğer film incelemeleri için tık tık.
Uyarı ilk iki filme ilişkin bolca spoiler içerir.
İlk filmde babasına kavuşan Hüseyin Badem(Ata Demirer) ikinci filmde muradına ermiş ve Müjgan'ı nikah masasına oturtmayı başarabilmişti hatta ikinci filmin sonunda Müjgan'ın(Özge Borak) hamile halini de görmüştük.
Bu filme Müjgan'ın doğumu  ile başlıyor ve 6 ay sonraya atlayıp Bayram Berk ile tanışıyoruz. Kendisi hık demiş babasının burnundan düşmüş tatlı mı tatlı bir bebek.
Hüseyin  oğluna gündüzleri Müjgan ise geceleri bakıyor. Bir gece Hüseyin işteyken başına gelmedik kalmıyor ve klarnetinden hem de mekan kapandığı için işinden oluyor.
Dertli dertli düşünen Hüseyin'i bir de ziyarete gelen kayınbabası Edremit(Tarık Ünlüoğlu) sıkıştırıyor.
Hüseyin en sonunda sabit bir iş için belediye başkanının karşısına geçiyor ve ücretli olarak zabıtalık yapmaya başlıyor.Tabi ki Hüseyin için zabıtalığı tutunmak bir hayli zor oluyor ve işler umduğu gitmiyor ne yazık ki.
Hüseyin bunca talihsizlikle uğraşırken Geyikli beldesinin başına talih kuşu konuyor. Her yıl yapılan Zeytin festivali bu yıl uluslararası olacakmış ve Yunanistan Midilli adası ile ortaklaşa bir gösteri ortaya çıkaracaklarmış. 
Geyikli'de durumlar böyleyken ünü alıp yürüyen Firuzan'da(Demet Akbağ) durumlar daha bir karışık. Hayatının aşkı İspanyol(Teoman Kumbaracıbaşı) ile mutlu mesut ilerlerken öğrendiği bir şey onu alt üst ediyor ve o da soluğu Geyikli'de alıyor.
Anlayacağınız Firuzan ve Hüseyin badem yeni maceralar için tekrar bir araya geliyorlar ve bize de bu maceraları izlemek kalıyor.

Gelelim yorumuma serinin ilk filmini çok beğenmiştim,ikinci filmde umduğunu hiç bulamamıştım bu filmde aynı moddayım. Bazı yerlerde güldürmeyi başarsa da bazı yerler de espriler fazla sıradanlaşmıştı.  Aynı şekilde kurgu klişleşmişti hatta onu geçin 3 filmde de aynı olayı tekrar tekrar yaşadık.(Firuzan ve Hüseyin'in kaçırılması.) Hayır ilk filmde güldürdü,ikincisi hadi hoş görelim dedik ama üçüncüsünde enayi yerine koyuluyormuşuz gibi hissettik. Filmin sıradanlığın ve klişeliğin dibine sık sık vurmasını görmezden gelirsek başarılı oyuncu kadrosu,samimi bir hava veren çekimlerini ve Bayram Berk'in tatlılığı filmi izlemek için sebebiniz olabilir. 



3 yorum: