13 Ağustos 2015 Perşembe

SHADOWHEART-GÖLGELİ KALP (2009)

Thomas Conners(William Sadler) Legend kasabasının vaiziydi ta ki kiliseye el koymak için gelen Will Tunney (Angus Macfadyen) onu kazara öldürene kadar.
 Vaizin oğlu James Conners(Justin Ament) daha genç bir çocuk babasının katledilmesini,adamın cezasını almamasını içine sindiremiyor,Tunney'e de bir şey yapamayınca soluğu kasabayı terk etmekte alıyor,üstelik arkada gözü yaşlı gençlik aşkı Mary Cooper'i bırakıyor,intikam yeminlerini de sıralıyor. 

Aradan yıllar geçiyor. James (Justin Ament) kasabaya dönüyor. 
Kasabanın belediye başkanının Tunney olması bir yana bir de Tunney'in James'in gençlik aşkı Mary (Marnie Alton) ile evlenmek için kırk takla atması karakterimiz için bir hayli kötü oluyor.
 Ama James'in belediye başkanı Tunney'i alt etmek için planları var,Tunney'in de kasabayı ele geçirip zengin olmak için. 
Bakalım bu intikam oyunundan kim galip gelecek?

Gelelim yorumuma bu filmi izlemeden  önce bir kaç yorum okudum (zaten yorum sayısı bayağı azdı) ve yorumlar filmin çok kötü olduğu yönündeydi,neyse karar verdim izleyeyim çok kötü değildir ya modunda filmi izledim.Ne yazık ki o bir avuç yorumu dinleyip filmi izlemeseydim keşke dedim. Oyunculara lafım yok güzel güzel oynamışlar ama film tam bir klişeler yumağıydı. Abartmıyorum başından sonuna değin her şey klişeydi,bir kare özgünlük sıkıştırılmamıştı filme. İntikam hikayesi,yapılan iyiliğin karşılıksız kalmaması,en büyük düşmanının sevdiği kadına aşık olmak... Bunlar en temel örnekler nasıl desem sırf filmi 2 saate uzatmak için tipik şeyler eklenmiş de eklenmiş.Hayır her film yüzde yüz özgün olacak diye bir kaide olmaz ama yüzde yüzü de taklit olması  değil mi? IMDb tarafından 4.7 puan bu filmi her türlü klişeye varım sıkılmam darılmam diyen bir tipseniz izlemenizi öneririm. 

14 yorum:

  1. bu tarz filmleri çok yayıyorlar bu da beni sıkıyor:) teşekkürler canım yorumun benim için önemli izlenesi dediklerinden hep keyif aldım çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun yerine izleyebileceğiniz daha güzel şeyler var bence :)

      Sil
  2. Filmin öyküsü gerçekten de klişeler barındırıyor. Yine de tutkunları için James'in kasabaya döndüğünde karşılaştığı durum ilgi çekici gelebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki o kısım da ilgi çekici değildi :(

      Sil
  3. Bazı filmleri klişelerle çok sıkıyorlar gerçekten..

    YanıtlaSil
  4. senaryosunu tahmin edebileceğim şeyleri izlemekten sıkılıyorum hemen. tavsiyeni dinleyeceğim ve bu filmi erteleyeceğim bir süre

    YanıtlaSil
  5. ben sıkılıyorum açıkcası :(

    YanıtlaSil
  6. Ben zaten bu tip filmleri pek sevmem.

    YanıtlaSil
  7. Shadowheart Gölgeli Kalp filmini sanırım izlemedim. Oyuncuları hatirlayamadim. Önce bir fragmanina bakayım. O da ışık vermezse yorumları dikkate alıp izlemem büyük ihtimalle. Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil