7 Ağustos 2015 Cuma

TEEN WOLF 5. SEZON 4. BÖLÜM

SPOİLER...
Parrish ve Lydia ile açılış yapıyoruz,Lydia Parrish'i ateşle imtihan etmeye çalışırken konu Parrish'in rüyalarına geliyor. Rüyasında Nemeton'a bir ceset bıraktığını anlatıyor Parrish ki bu sahnenin hikmetini bölüm sonunda anlıyoruz.

Geçen bölümde kaldığımız yerden devam ediyoruz.Scott,Theo,Deaton,Stiles karakola geliyorlar ve Theo Lydia'in yarasıyla ilgilenirken geri kalan üçlü Malia ve Tracy'i buluyor. Malia maskeli adamlardan bahsediyor ve Deaton Şeriften olayın üstünün kapanmasını rica ediyor.
Maskeli adamlar Donovan'ın dişlerini çekip yerinden kurtadam dişlerinin çıktığını görmemizi sağlarlar.
Lydia ameliyata alınır ve kısa bir an maskeli adamlarla ilgili bir halüsinasyon görür,muhtemel sebep Tracy'in kuyruğu ile olan teması.
Kira ve Scott evlerine giderler onları bekleyen sürpriz ise Deaton'dur.Deoaton iki vakayı da inceleyip,Tracy ve kartal adamın doğaüstü varlıklar olmayıp insan yapımı olduğuna kanaat getirmiştir. Zaten Tracy'in üvez külünden geçmesinin sebebi de buna dayanıyormuş.Bombayı Scott'un kucağına bırakıp bir kaç günlüğüne şehirden ayrılır Deaton.
Ameliyattan sonra uyanan Lydia ifade almaya gelen Parrish'den kendisine dövüşmeyi öğretmesini ister. Not:Çığlık atsana kızım ne uğraşıyorsun.
Bir masaya bağlanmış Donovan'ın ise sürpriz bir ziyaretçisi vardır. Daha ilk geldiği andan beri işkillendiğimiz Theo ona maskeli adamların işleyişini kısaca anlatır.Başarılı olmazsan ölürsün ve ardından da Şerifi öldürmeyi boşver,ona büyük acıyı sevdiği birini öldürerek yaşat der.
Liam ve kankası Mason Sinema adlı bir bara gider.Onları içeri alansa Liam'a önceden beri haklı sebeplerle gıcık olan Hayden'den başkası değildir. İçeride rastladıkları bir başkası kişi ise Brett'dir.
Hastaneye kolundaki yara yüzünden oldukça şiddetli acı çeken bir çocuk getirilir,acısını morfinle bile dindiremedikleri zaman Melissa Scott'a ulaşır. Scott gelip çocuğun acısını alır ve ondan bunu yapanın Sinema'da olduğunu öğrenir.
Lucas maskeli adamaların kurtadam-akrep karışımı olarak yarattığı yaratık  Mason'u yaralayacakken olaya müdahale ediliyor ve etkisiz hale getiriliyor.
Hatta Kira onu öldürecekken Scott Kira'yı yakalıyor ama maskeli adamlar Lucas'ı öldürüyorlar hem de herkesin gözü önünde Scott onlara sebebini sorunca başarısız oldu deme tenezzülünde bulunuyorlar.
Malia ise Tracy'in odasında ilginç bir şey keşfediyor.
Lucas morga koyulduktan sonra Parrish kontrole geliyor ve rüyasını görüyoruz,meğersem Nemeton'a koyduğu ceset Lucas'ınmış. Şimdi belirteyim muhtemelen Parrish geleceği gördüğü için önceki rüyasındaki Tracy'di.
Son sahnede ise Theo ektiği nifak tohumlarını toplar ve Donovan Stiles'e saldırır.

Bölüm itibariyle aklımıza takılan bir iki soru cevaplandı. Maskeli adamların karışık doğaüstü yaratıklar yapması ve Theo'un onların deneyinin ürünü olması.
Ama bir sürü soru hala kafamızda gerçi ben daha 4. bölümde olduğumdan böyle şu an 7. bölümü yayınlandığı için diğer sorularında bir kısmının yanıtlandığını düşünüyorum.
Yalnız Scott'un bilim ürünü yaratıkları korumaya çalışması başına iş açacak gibi duruyor orası kesin. Bir de Kira'nın tilki alevini hiç beğenmediğimi ekleyeyim.
Son söz tahminlerimi diziyi yakaladığım ana saklayacağım.

2 yorum: