10 Ağustos 2015 Pazartesi

TEEN WOLF 5. SEZON 5. BÖLÜM

Korku Doktorları
Spoiler...
Oldukça heyecanlı biten 4. bölümün ardından Stiles ve Donovan kavgasıyla açılışı yapıyoruz.Kavga otoparktan okula taşınıyor ve çaresiz durumda kalan Stiles Donovan'ı öldürüyor.
 Ardından olayın içinde bulunmamak için ihbarı gizlice yapıyor ve okuldan uzaklaşıyor devriye gelincede telsizden dinliyor ve öğreniyor ki ceset meydanda yok. İçeri girip incelemesini yapıyor.


Ve evine gidip seçenekleri değerlendiriyor ya Donovan ölmedi ya da Donovan'ı birisi kaçırdı. O bunları düşünürken Scott onu arayıp Tracy ve Lucas'ı birinin kaçırdığını haber verir.
Ardından kısa bir kesitle onları Nemeton'a taşıyan Parrish'i görürüz.
Malia ertesi gün keşfettiği Korku Doktorları adlı kitabı arkadaşlarını verir,fotokopiler çekilir ve herkese dağıtılır.Yazar araştırılır ama bir sonuç çıkmaz.
Kitap Theo'da verilir ve o da rastgele kitabı karıştırırken son sayfadaki teşekkürü gelir,aynı zamanda derste olan Lydia teşekkür kısmını görmüş ve heyecanlanmıştır çünkü teşekkür edilen kişi Dr. Gabriel Valack'tir.Yani Eichen Evinde kalan 3 gözlü adam.
Bir sonraki sahnede maskeli adamlara rapor veren Theo'u görüyoruz. Meğersem ekibin Valack'i görmeye gitmesi için kurulan bir komploymuş kitap. 
Lydia ve Stiles Eichen Evi'ne gitme konusunda tartışırlar,Lydia Stiles'in gelmesini istemese de Stiles gitmeye kararlı. Burada dikkat çeken bir noktada Stiles'in omzunun ağrıması ki Donovan kavgasından kaynaklı bir yaralanma.
Kira'a kurt gözleriyle bakan Scott ise hiç ummadığı bir görüntü ile karşılaşır.
Eichen Evi'ne girmeden Scott ve Stiles Chimera türünden olanlarla ilgili bir konuşma yaparlar. Scott onların kurban olduğunu asla öldürülmemesi gerektiğini falan anlatır,Stiles iyice kötü olur.

Scott,Kira,Stiles ve Lydia'dan oluşan ekip alt kata iner ve bir noktadan öteye üvez külü yüzünden sadece Stiles ve Lydia geçer.
Malia kütüphanede ders çalışırken Theo gelip masasını oturur.Hatta Malia oradan giderken araba konusu açılır ve kıza pratik yapma teklifinde bulunur ve Malia kabul eder. Bu adama dakika ilerledikçe gıcık oluyorum.
Stiles hastaların koridorunda ilerlerken Sluagh adlı bir yaratık olduğunu öğreneceğimiz yaratığın yüzünde bir anlığına Donovan'ı görür.Meğersem bu ruhu kayıplığın emaresiymiş.Valack  ikiliye kitabın sırrını Lydia'nın çığlığını kaydetmesi karşılığında söyler. Meğersem yıllar önce de korku doktorları kasabaya gelip gençleri kaçırmışlar,ama önceden bilimci olan bu varlıklar elektrik gücü sayesinde sonsuz yaşamı keşfetmişler,ayrıca gene elektrik sayesinde görenlerin kendilerini unutmasını sağlamışlar. Kitap ise okunduğu zaman Korku Doktorları'na ilişkin bir anı varsa ortaya çıkmasını sağlıyormuş. Ah bir de doktorların gene kasabaya gelmesinin sebebi Nemeton'muş.
Yeraltında bekleyen Kira ve Scott ise üvez külü yüzünden zayıf düşmüşlerdir.Burada Stiles'in yıllar önce Lydia asılması hakkında bir muhabbet yaparlar.
Ardından elektriklere ve Kira'ya bir şeyler olur. Valack olayları fark edince binayı sadece üvez külü korumuyormuş,elektromanyetik enerjide koruyormuş ve Kira bu sistemi çökertmiş ve Korku Doktorları'nın içeri girmesini sağlamış.
Malia ise araba kullanırken trans haline girer Ve araba kazası yaptıkları gece Çöl Kurdu'nun kendilerine saldırdığını görür.
Elektrik yayan baygın Kira'ya yaklaşamayan Scott en sonunda el mahkum yana yana kızı dışarı taşır.Uyanan Kira ona kulüpte söylediklerini hatırlatır o da arkasındayım söylediğimin der. Bu arada ben o sahneye hiç dikkat etmemişim,araştırınca öğrendim ki Scott Kira'a seni seviyorum demiş.
 Lydia ve Stiles'de saklanırken Korku Doktorları Valack'e bir işlem yapıp oradan ayrılırlar.
En son sahnede ise Lydia'nın kaydını kullanarak hücresinin camlarını çatlatmayı başaran Valack'i görüyoruz.

Gelelim yorumum öncelikle Stiles'in Donovan'ı öldürmesi ve bunu saklayıp,vicdanıyla baş başa kalması sorunlara gebe. Açıkçası Stiles'in bu durumu saklaması da hiç hoşuma gitmedi,kendisinde beklemezdim.Bu durum onu yavaş yavaş bitirecek gibi duruyor. 
Sonrasında Theo hep Stiles üzerine oynayıp duruyor onu aradan çıkarıp Scott'un kankası olmak için mi bu çabalar. Acayip derecede gıcık olduğum bir karakter oldu kendisi.
Bir de Kira-Scott konuşmasında Stiles-Lydia ilişkisine değinilmesi bence dizinin bu ilişkiyi geçte olsa bize izleteceğinin iması.
Parrish'in mevzusu ise merak uyandırıcı bakalım ne çıkacak izleyip görelim

4 yorum:

  1. Oh oh... Vampirler kurtlar... Ben çok sevdim senin blogunu yaaa... Severim ben öyle fantastic edebiyat ve filmleri...
    O başka bir alem ve başka bir gerçeklik...

    YanıtlaSil
  2. vallahi sen iyi bi başvuru kaynağı oluyon iyiceee :)

    YanıtlaSil