24 Ağustos 2015 Pazartesi

THE DARJEELING LIMITED-KÜS KARDEŞLER LİMİTED ŞİRKETİ(2007)

Film bir trene yetişmeye çalışan işadamı (Bill Murray) ile açılışını yapıyor,fakat bir anda odağımız olacağını sandığımız işadamı trene yetişemiyor ve onun yerine Peter’in(Adrien Brody) treni yakalayışını seyrediyoruz.
Peter kompartımanına varınca da  Whitman kardeşleri tanışma şerefine erişiyoruz.

Francis (Owen Wilson) kardeşlerin en büyüğü ayrıca uzun bir aradan sonra kardeşlerini bu yolculuğa zorlayan kişidir.
Peter bazı sorunlar yüzünden bocalayan ve başkalarının eşyalarını  izinsiz olarak kullanan kardeş.Jack (Jason Schwartzman) ise ilişki sorunları yaşayan yazar kardeş.
Üç kardeş bir kompartımana tıkışıp Francis’in bahsettiği ruhani yolculuğu yapmak için uzun bir yolculuğa hazırlanırlar gerçi Francis’in büyük bir sürprizi vardır orası ayrı.
Birbiriyle pek geçinemeyen,babalarının ölümden sonra pek konuşmamış üç kardeş Francis önderliğinde ruhani keşfe çıkarlar ama olaylar silsilesi onları bambaşka yönlere sürükleyip yolculuğun güzergah değiştirmesine neden olacaktır.
Bize de üç kardeşin rengarenk yol macerasını izlemek kalıyor.

Gelelim yorumuma film konu itibariyle birazcık sıradan bir hava çiziyor ama işleniş o küçük olayların ince ilişkilendirmeleri,yan karakterlerin akılda kalıcılığı filmi resmen ilginç,yaratıcı denebilecek bir boyuta ulaştırmış.

 Ayrıca Wes Anderson’un yönettiği filmin bambaşka bir havası olduğunu kabul etmezsek ayıp olur. Rengarenk bir  dünya vesselam.
Filmi izlerken hemen bir trene atlayıp Hindistan’ın baharat kokulu havasını solumak isteyebilirsiniz o derece etkili bir film.
Üç kardeşin hem çok uyumlu hem çok uyumsuz olması,atışmaları hele hele kemer ve gözlük mevzusu filmin en güzel detaylarından.Bu arada Adrien Brody’e özel mi yapılmış o gözlük Allah Aşkına adamdan karizma akıyor resmen.

Son söz olarak IMDb’den 7.2 alan bende 8’e yakın bir puan alacak izlenesi bir film.


10 yorum:

  1. izleyim bunu yaaa. hint filmi sandımdı adından ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint filimi değil ama Hindistan'da geçiyor büyük kısmı :)

      Sil
  2. İlginç bir filme benziyor, merak ettim...

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önce izlediğim, bir kompartıman sahnesinde mideme gülmekten kramp girdiren bir film vardı. Postu görünce acaba o film The Darjeeling mi diye çok merak ettim. Fotoğraflar çağrışım yaptırır gibi oldu ama ancak filmi izleyince anlayabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki filmdir merak ettim izleyince yazarsınız bana :)

      Sil
  4. hiç duymadım ama ilginç bir konusu varmış..

    YanıtlaSil