28 Eylül 2015 Pazartesi

HEROES REBORN 1. ve 2. BÖLÜM

Heroes upuzun bir aranın ardından döndü,yıllar önce ilk sezonunu bayıla bayıla izlediğim,hatta 1. sezon finali izlediğim en güzel sezon finallerinden bir olma unvanını taşıyan şahane bir diziydi.En büyük talihsizliği ortalığı yıkan yazar grevinde yaşadı,dizinin tadı tuzu kaçmaya başladı,sonra da toparlanana kadar bir baktık ki dizi zamansız bir final yapmış. Ne uygun bir son ne klas bir veda yapma şansı olan dizinin son sezonu olan 4. sezonu bile yarım yamalak izlemiştim,5. sezondan önce tam teşekküllü izlerim diye,tabi 5. sezon olmayınca bu planımda sonsuza kadar rafa kaldırıldı,ama 4. sezonun sonunu biliyorum.
Bundan sonra yazacaklarım hem Heroes,hem de Heroes Reborn hatta Heroes  Reborn:Dark Matters için spoiler sayılacak şeyler içerebilir.

4. sezon Claire Bennet'in dünyaya ölümsüz olduğunu göstermesiyle son bulmuştu.(Allah'ım dizi ne gıcık yerde bitmiş,gel de tekrar sinir olma.)
Heroes Reborn'dan önce yayınlanan Dark Matters ise yetenekli insanların( ki biz onlara EVO diyeceğiz ) toplum tarafından nasıl bir dayatmaya maruz kaldığını gösteriyor ki öncesi sonrası derken bunun 13 Haziran'da yaşanan Evo-İnsan zirvesinde bir çok insanın ölümüne sebep olan Evo saldırısından sonra tavan yaptığını anlıyoruz. İşte bu tanıtma bölümünde Micah'in Hero Truther adlı bir siteyi yönettiğini ve 13 Haziran komplosuna inandığını anlıyoruz ve bu saldırıya sebep olan Evo Phoebe'in kardeşi Quentin Frady  ne yapıp edip Hero Truther ile bağlantıya geçiyor ve kardeşini aklamak için elinden geleni yapıyor ve bu iş onu Noah Bennet'e ulaştırıyor.
Bundan sonrası Heroes Reborn'a ait. 
Öncelikle Heroes'a ait Noah Bennet'den başka(5 bölüm konuk olan Rene ve 3 bölüm konuk olan Hiro Nakamura hariç ekleme Heroes'un çocuk yeteneklisi Molly Walker sayılır mı bilmiyorum ama o da 5 bölüm olacak IMDb öyle diyor.) kimse yok.Büyük hayal kırıklığı belirteyim çünkü bu karakterlerin yerini tutacak kadar sağlam karakterler göremedim.
Senaristler yetenekleri öyle ahım şahım yapamamış.
Katana Girl var bilgisayar oyununa geçebiliyor,Tommy var lise öğrencisi herhangi bir şeyi ışınlayabiliyor şu an için en dikkat çekenleri bunlar.


Bir de Carlos var kendisi Evo'ları sınırdan geçirmek için çabalıyor.Kendisi Evo mu değil mi pek belli değil.
Chuck'tan tanıdığımız Zachary Levi ve onun eşi rolündeki kadın ise Evo'ları avlayıp,öldürüyorlar.Ki adam hafiften vicdan yaparken kadın histerikli bir şekilde Evo öldürmek için can atıyor. Açıkçası karı koca pek oturmamışlar sanki. 
Noah ile Quentin  ise "yaklaşan bir felaketin" üzerinde durup,Molly arıyorlar,bir de Noah'ın sildirdiği hafızasına ulaşsalar çok güzel olacak.
Şu an için bir Molly mevzusu bir de Tommy'i koruyan adam ilgimi çekti gerisi bayağı faso fiso görünüyor
.
Neyi beğenmedim?Öncelikle Noah ile Rene arasında geçen mevzu zırvalığın daniskası Noah kendisini öldürme görevini Rene'e verirken "ben kendimi korursam ne olacak?" diye düşünmemiş mi?Keza Claire'in ölümsüz olmasına rağmen öldü diye geçiştirilmesi "hadi ya nasıl oldu o iş sorması ayıp?" diye düşünmeme sebep oldu. 
Heroes'un kadrosunu oluşturan onca karaktere ne oldu peki?Hepsi mi öldü,hepsi mi kaçtı?Toplumun baskısı onları da mı yıldırdı?
En çok aklıma  hiç kimse geçmişi değiştirmek için çabalamadı mı?

Açıkçası Heroes kıyaslaması yaparsak kesinlikle olmamış bütün karakterleri sil baştan yapmışsın,tamam diyelim ama bir Peter,Sylar,Matt,Niki kadar olamamışlar. Mesela ben Heroes'un ilk bölümlerinde Peter ile Sylar'ın güçlerini çözmek için kafayı yemiştim ama bu 2 bölümde hiç takmadım kimseye ya da Hiro ve Andy kadar sempatik karakterler göremedim hele onların çizgi romanları ya da ilk bölümlere damga vuran Ponpon kızı kurtar dünyayı kurtar sloganları...Ne Peter'ın masumane inanışları ne Hiro'un şirin inanışları ne Sylar'ın karanlık havası Reborn'daki hiçbir karakterde göremediğim şeyler arasına girdi.
Sırf Şirket'in büyüklerinin güçlerini merak ettiğimiz anlar vardı ya da Peter'in annesinin gücünün geleceği görmek olduğunu öğrenince,daha ilk bölümden geleceği gören Peter'i düşünüp biz bunu niye akıl etmedik dediğimiz zamanlar oldu.Dizinin taşları yerine oturtması muhteşemdi,şimdi kimse inkar etmesin Peter'in gelecekten gelip Nathan'ı vurduğunu öğrenci şok olmadık mı,olduk.
Bana kalırsa Reborn döndü ama eski kalitesinde eski muazzamlığında dönmedi.Yukarında saydıklarım düşünülürse "zaman ver" diyen çıkacak ama bence görünen köy kılavuz istemez. 
Aslında diziye devam edeceğim için umarım yanılırım da şahane bir şey izleriz diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder