24 Ekim 2015 Cumartesi

GENTLEMEN PREFER BLONDES-ERKEKLER SARIŞINLARI SEVER (1953)

Lorelei Lee(Marilyn Monroe) ve Dorothy Shaw(Jane Russell) salon şarkıcılığı yapan ve girdikleri her ortamda erkekleri büyülemeyi başaran iki bayandır. Lorelei para düşkünü iken Dorothy gerçek aşka inanan para muhabbetlerini duyunca daralan bir hatundur.

Lorelei para aşkına karşılık bulacak zengin bir adamla evlenmek için gün saymaktadır. Lakin zengin adam 
Gus Esmond'un(Tommy Noonan) babası bu evliliğe hiç sıcak bakmamaktadır.
 Gus ve Lorelei ise  çoktan kararlarını vermişlerdir,önce Lorelei ile Dorothy gemiyle Fransa'ya gidecek ardından Gus'da yanlarına gelip Lorelei ile evlenecektir.
Tabi bu noktada Lorelei bu yolculukta oldukça dikkatli olmalıdır ki Gus'un babasının kulağına herhangi kötü bir izlenim bırakacak şeyler gitmesin.

Lorelei ile Dorothy gemiye binip seyahate başlarlar,tabi peşlerinde Gus'un babasının dedektifi ile.Ernie Malone(Elliott Reid) Lorelei takip ederken Dorothy ile yakınlaşmanın fırsatını da kollamaktadır.
Malone'in  peşlerinde olduğunu bilmeyen ikilinin  işi gemide elmas madeni olan Francis 'Piggy' Beekman(Charles Coburn) ile karşılaşmalarıyla iyice zorlaşacaktır. Çünkü Lorelei'in gözü elmas lafını duyunca hiçbir şey görmemektedir.
Bakalım Lorelei Malone'in eline koz verecek mi vermeyecek mi?

Gelelim yorumuma genelde müzikal ağırlıklı olan filmleri pek sevmem hatta izlemem ama arkadaşımın önerisiyle ve Marilyn Monroe adı hatırına filmi izleyeyim dedim. İzlediğime pişman olmadım gayet eğlenceli bir filmdi,bazı espriler oldukça kaliteliydi,Henry Spofford III olayı ise bayağı güldürdü Ana karakterlerin uyumu ve Marilyn Monroe'un muhteşem büyüsü filmi size izlettirir kısaca.
Tabi ki tasvip etmediğim yerler de oldu Lorelei karakterinin yeri geldiğinde aptal yeri geldiğinde şeytana pabucu ters giydirecek zekası bir hayli garipti,aptal ayağına yatan hatun gibi değildi sanki.Aynı şekilde karakterin aşırı derecede sığ olması da beni rahatsız etti,tamam filmin dayanak noktası bu ama bu kadar abartmasalar iyiydi.
Ek olarak o mahkeme sahnesi nazarımda keşke olmasaydı dediğim bir sahneydi.
Son söz IMDb'den aldığı 7.3 puanı abartılı derecede fazla bulsam da müzikalden nefret etmiyorsanız bir şans verebileceğiniz biraz klişe diyebileceğiniz  eski filmlerden biri.

6 yorum: