6 Ekim 2015 Salı

THE ORIGINALS 2. SEZON 18. BÖLÜM

Spoiler…
Jackson ve Hayley yasağı delip dışarıya çıkarlar,onları karşılayansa bütün şehrin bedeninde gezinen Dahlia’dır,hatta Dahlia yolculuğu Jackson’un bedeninde sonlandırır. Klaus olaya yetişip sinir krizlerine girer. Tabi hemen ekip toplanır ve çözümler üretilir.
Elijah büyü yapılmayacak bir ev önerir.Bu öneri için Marcel ile Josephine’den yardım ister.

Freya ise Jackson’a yapılan ele geçirme büyüsünün izini takip etmeyi önerir. Öneri uygulamaya koyulduğunda Dahlia’ın Freya’dan güç aldığı ortaya çıkar ve Rebakah ile Hayley Freya’i evden uzaklaştırırlar.
Klaus ise önce Davina ile buluşup Kol’un bedeninin küllerine karşılık,Mikael’in yerini öğrenir.
Dahlia’ı yenmek için gerekli nesneleri alan Mikael’i bulan Klaus onunla bir sohbet eder ve can düşmanını Dahlia’a karşı ortak hareket etmeye razı eder.

 Davina gene yardıma çağrılır ve 3 madde ile Dahlia’ı öldürecek bir bıçak yapar.
Dahlia'nın memleketinden toprak onu ölümlülüğüne bağlayan element.
Yanında da ona zamanında acı vermiş viking külleri  yani engin nefretinin geldiği kaynak.
Son olarak da evlatlık aldığı çocuğun kanı.Sevgili kızım Freya'nın.O acınası cadının şu ana kadar sevgiye en yakın olarak tattığı şey.

Bu arada yalnız kalan Freya sokakta Dahlia ile karşılaşır ve Dahlia ona bu gece baban ve kardeşin ölecek der.
Aiden ise Klaus’un emirlerine amade olmuştur ama Jackson’un Hope ve Hayley’i kaçırma fikre onu çıkmaza sokar. Josh olayı çakınca ona yardım eder ve Aiden trafik yüzünden onları almaya gelememiş pozisyonu çizer ve aile Elijah’ın hazırladığı kaleye gitmek zorunda kalır.Aiden ise hapı yuttuğunun farkına varır.
Mikael ve Klaus ise Dahlia ile karşılaşmak için kiliseye giderler(zaten Freya ve Elijah’da Dahlia’ın mesken tuttuğu yerin kilise olduğunu keşfeder).Mikael ve Klaus Dahlia’ın ordusuna karşı ellerinden geleni yaparlar ama sonunda Dahlia kısacık bir büyüyle onların kurutur.

 Ama olaya dahil olan Freya ve Elijah Klaus’un bıçakla Dahlia’a saldırmasına yardımcı olur.Ne yazık ki olay fos çıkar Dahlia bıçağı alıp yok eder ve çocuğunu bana verin,hayatta kalın der.
Ekip bayağı mutsuz bir şekilde evine döner,Freya tek silahı da kaybettik diye yakınmaktadır,Klaus ise bunun önemli olmadığını yeni bir silah yapmanın zor olmadığını belirtir. Bunun üzerine Mikael Viking küllerini bulmak çok zor diye kızar,Klaus ise kazıkla ona saldırır malum bu kazık bir kökeni öldürebilecek tek silahtır. Klaus bu anda bile babasına “Freya’i daha yeni tanıdın ama hemen onun için ölüme atladın,neden benim için aynısını yapmadın,neden beni sevmedin?” der.Mikal ise “Bilmiyorum sevemedim.” der bir de Freya seni seviyorum demez mi?Klaus kazığı sağlar ve “işte Viking külü” minvalinde söylenir.
Son sahne ise keman çalan Dahlia’ın Josephine’in dikkatini çeker,üstüne bir de kadının elini iyileştirir ve ardından bir mesaj vermek adını kadını öldürür.

Dahlia gümbür gümbür geliyordu ve gerçekten beklenildiği gibi oldu,esti geçti.Ama Klaus’da silah konusunda uzun vadeli düşünmüştü ki zekice bir hamleydi. Mikale’in ölüm sahnesinde Klaus’un hala hesap sormasını ilk başta çok gereksiz buldum,çünkü baba-oğul arasındaki bu nefret Mikael’i gördüğümüz her bölümde muhakkak izlediğimiz sahneler arasındaydı ama adam ölürken bu sahnenin gerekli olduğunu anladım.Çünkü asırlardır süregelen nefretin kökeninin “Bilmiyorum,sevmedim işte” ile sınırlı kaldığını öğrendik,sonra Klaus niye kötülük abidesi diyoruz.
Aiden’in yolu yol değil daha ne kadar ikili oynayabilecek ve en önemlisi Klaus’a isyan ederse sonu ne olacak?
Davina ile Klaus arasında geçen diyaloglar gerçekten iyiydi hele de Davina’ın Klaus’a artık sende bizim gibisin,canından daha çok sevdiğin biri var deyişi.
Jackson ve Hayley ise ecellerine susamış gibi davranıyorlar ayaklarını denk alsalar iyi olacak.



2 yorum: