21 Ekim 2015 Çarşamba

THE ORIGINALS 2. SEZON 19. BÖLÜM

Spoiler…
KLAUS MU FREYA Mİ?
En kıymetli müttefiklerinden birisinin babasını öldüren Klaus’a hem Rebekah hem Elijah fazlasıyla kızgın.Üstelik Klaus’un umursamaz tavırları,Mikael’in küllerini nereye sakladığını söylememesi derken kardeşlerin sinirleri iyice zıvanadan çıkıyor.
Josephine 3 kardeşi ziyaret edip,çocuğu vereceksiniz minvalinde takılırken Elijah onun aslında Dahlia olduğunu anlıyor,Dahlia ise onlara yarın gün batımına kadar süre veriyor,Klaus’da kadını öldürüyor.

Hayley ve Jackson korunmalı barda takılırken,Hayley Hope’in büyü  yapmasını engellemenin bir yolunu buluyor ve Aiden onlara yardım etmeye gönüllü oluyor.
Rebekah babasının yasını tutan Freya’in yanına gidiyor,sohbet Freya’in ya beni ya Klaus’u seçin demesiyle son buluyor.
Klaus ise yeni bir resim yapmaya başlamış,bu durumu gören Elijah iyice çileden çıkıyor ve Klaus’a planını soruyor ama işi ucu tartışmaya çıkıyor.
Aiden ise Klaus’un evinden cadıların büyü yapmasını engelleyen zinciri çalıyor.Davina ise o zincirdeki gücü ince bir kolye zincirine aktarıyor.
Dahlia ise korumalı barda çiçeklerinin açmasını sağlıyor.Sonrasında kurtları birer birer saf dışı bırakıp Hayley’in yanına gidiyor ama yapılan büyü onun kapıdan geçmesini engelliyor ama o kapıdan da olsa söyleyeceğini söylüyor. Çocuğumu yarın gün batımına kadar vereceksiniz…
Elijah Freya’in anıt mezarı için bir armağan getirip ve ona Klaus ile senin aranda seçim yapmayacağım,eğer bizle olursan yalnız kalmazsın diyor.
Elijah Cami’i Klaus’un yanına gönderiyor,ikili sohbete geçiyor ve Klaus Freya için ben nasıl babamın oğluysam o da Dahlia’ın kızı minvalinde bir şey söylüyor. Biz sadece biz yetiştirenden ibaret değiliz aslında.
Aiden Jackson’a her şeyi anlatıp buradan Josh ile kaçmaya karar veriyor,Josh teklifi onaylıyor,Aiden her şeyi Jackson’a anlatıyor.
Jackson ilk başta köpürse de sonrasında sakinleşiyor ve gitmek isteyen Aiden’e biz her zaman sürünüz,istediğin zaman gel diyor.
Başımız sıkılınca kapısını çaldığımı cadılar mertebesine ulaşan Davina’ın kapısını Marcel çalıyor.Kız Kol öldüğü zaman beni teselli etmedin diye yakınırken Marcel ondan Kol ile birlikte yaptıkları hançeri istiyor,Davina da vermiyor.
Sonrasında olaylar hızlıca gelişiyor.Dahlia Klaus’un üstüne suç atmak için Aiden’in kalbini çıkarıp,sokak arasında bırakıyor.
Josh ve Davina cesedi buluyor.
Jackson Klaus’u basıyor.
Klaus-Elijah-Hayley bu manzarayı görünce gözler Klaus’a çevriliyor.
Klaus kısacık bir an şok yaşayıp belli etmiyor ve “velev ki öldürdüm?” diyor. İşler bundan kızışıyor.Elijah kurtlarla Klaus’un arasına giriyor.
Davina Marcel’e hançeri veriyor.
Hayley Elijah’a bataklığa kaçma planlarını anlatıyor ve Klaus konusunda bize zaman kazandır ricasında bulunuyor.
Cami Klaus’a hesap soruyor, “Nasıl kıydın o çocuğa bu Freya yapmadı?” diyor Klaus gaza gelip “ben de yapmadım zaten” diyor sebep olarak ise Hayley hilal kanı dökersem kaçmayacaktı diyor. Klaus ilk kez stratejiyi yapamıyor.
Elijah Klaus yanına gelince külleri boyaya sakladığını fark ettiğini söylüyor ve kavgaya girişiyor.
Elijah hançeri saplıyor,Rebekah ve Freya kurumakta olan Klaus’u uzaktan izliyor.

Vay be garibim Klaus ilk kez işlemediği bir suç yüzünden cezaya mahkum oldu,işlediği suçlar yüzünden cezalandırılmayan Kluas’un bu kadar ağır bir cezayı yapmadığı bir şey yüzünden alması ayrı bir ironi.Üstelik adamcağız tam da kızını korumak için yaptığı sağlam planları açıklamak üzereydi.Tabi ki bu olay burada kalmayacak Klaus kurtulunca herkesin burnundan fitil fitil getirecek bu yaptıklarını o zamanda “Klaus çok kötü yaaaa” diyecekler ama müstehak size.
Ayrıca fark ettim ki Klaus resmen şeytani zeka yönünden Dahlia’a çekmiş.Aynı taktikler aynı oyunlar,kız halaya oğlan dayıya sözü burada işlememiş anlayacağınız.
Çok merak ettiğim diğer konu da Hayley ve Jackson’un Hope’i koruyup koruyamayacağı,ikili cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor orası ayrı.


2 yorum:

  1. merhaba bende makyaj ve bakım üzerine yazıyorum . Blogunuza üye oldum. İlginizi çekerse bende bloguma beklerim :) nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil