15 Kasım 2015 Pazar

THE ORİGİNALS 3. SEZON İLK 4 BÖLÜMDE NELER OLDU?

The Originals bölüm bölüm analiz ettiğim ender dizilerdendir ama bu sezon daha 2. sezonu yeni bitirdiğimden yayınlanan tüm bölümleri izleyip tek bir analizde birleştireyim dedim.Şimdiden uyarayım The Originals 3. sezon 4. bölüme kadar izlemeyenler ve The Vampire Diaries dizisinden aşırı uzak kalmışlar için ciddi manada spoiler içeren şeyler olabilir,ayrıca 4 bölümü analiz ederken bir karman çormanlık hissi yaşarsanız normaldir,çünkü bende içimden geldiği gibi yazacağım.

Her Şey 1000 Yıl Evvel Başladı
Kökenlerimiz ilk vampir olduklarında daha güçlerinin farkında değilken,gayeleri kan içip babalarından kaçmak iken nasıl oldu da başkalarını vampire dönüştürmeyi,etki altına almayı keşfettiler hiç düşündünüz mü?Düşünmediyseniz bu sezon kökenlerin bu güçlerini ilk fark edişlerini inceliyor. Flashback sahnelerinde Rebekah,Kol ve Finn'i görmek ise ayrı bir güzellik bu vasıtayla. 
Özetle Kökenler babalarından kaçarken soylu bir ailenin yerine geçiyorlar ve güçlü bir aileyi ziyarete gidiyorlar,onlara bunu sağlayan da efendisinden nefret eden Lucien. Lucien efendisini kandırıp kökenleri saraya yerleştirse de Kol rahat durmaz bir sürü sıkıntı çıkarır. Bu arada efendinin çocukları ile tanışırız.Tristan de Martel ve Aurora de Martel.Tristan kardeşini aşırı derecede düşkün bir psikopat,Aurora Klaus'a ilk görüşte vurulan kız,kabak başına patlayan ise Aurora delicesine aşık Lucien. 

Kimdir Lucien?
Lucien kökenlerden sonra ilk vampire dönüşen kişi,Klaus'un dönüştürdüğü ilk kişi ve şimdilerin zengin mi zengin,hırslı mı hırslı Luicen Castel'i ve Klaus'u korumak için şehrimize teşrif buyurmuş.

Soy Savaşları
Geçen sezon sonunda neden diğer sezona dair ipucu vermemişler ki diye yakınırken bu sezonun ana konusu belli oldu.Vampirler arası soya göre gruplandırılmış bir savaş.Her taraf düşmanları kökten yok etmenin en basit(!) yolunun düşmanın soyunun dayandığı kökeni öldürmek olduğunu biliyor ve kökenler artık binlerce düşmanı üzerlerine çekmiş vaziyetteler.

Kendi Sonunu Göremeyen Kahin
Lucien yanında Alexis adında bir kahin bulunduruyor ve bu kadın 3 kökeninde öleceğini gösteren kehanetler görüyor. Hatta bu kehanetler Freya tarafından onaylanıyor. Bir dost,bir düşman,bir aile bireyi tarafından öldürüleceksiniz. Şu an ortada kökenleri öldürebilecek hiçbir şey yok ama Alexis en sonunda silahı da görüyor,lakin bunu gösteremeden ölüyor.Çünkü elalemin  ölümleri gören kahin kızımız kendi zehirlenişini görememiş,boşa dememişler terzi kendi söküğünü dikemez diye.

Bir Hayley Vardı Uzaklarda Kökenlerin Arasını Bozan
Elijah-Klaus arasındaki buz gibiliğin sebebi olan Hayley kurt formunda kısa vadeliğine kurtuluyor,Davina onu bir iş için kullanıp büyüyü tersine çevirene kadar insan formunda kalmasını sağlıyor.Ve her an dönüşebilirim korkusu,Klaus nefreti derken kadının psikolojisi adım adım çöküyor,Jackson ise onu bu buhranlı durumdan kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Ayrıca artık Klaus'un evinde değil de karşı evde yaşıyorlar ve Klaus'u eve davet etmiyorlar. 
Bu noktada acayip gıcık olduğum Hayley'e daha bir gıcık olduğumu belirtmeme gerek var mı? Bir de kehaneti duyunca Klaus'a eğer tek senin içinse hava hoş demesine sinir olmamak elde değil. 
Bir de Hayley'in soyu kökenlere dayanmıyor denildi ama kafama takılan şey Hope'in vampirlik kanı Klaus'tan geldiği için Hope Klaus'a doğal olarak da Hayley Klaus'a bağlı olabilir mi?
(Twitter'da bu soru sorulmuş ve sanıyorum senaristlerden biri Hope'in kanının farklı olduğunu söylemiş olay resmileşti.)
Davina Gün Geçtikçe Klaus'a Mı Benziyorsun Sen?
Davina vekil oldu ama geçmişi onu rahat bırakmıyor,vampirlerle takılmasından dolayı cadı halkından ona saygı duymayanlar var.En sonunda biri Davina'ın eline zarar vermeye çalışınca Davina Marcel'in önerisi ile güç gösterisi yapmaya karar veriyor.Hayley'i kullandığı bu güç gösterisinin sonu Davina'i dahi yıkıyor ve başına iş açabilecek şeylere neden oluyor,bakalım neler olacak?

New Orleans'da Bir Seri Katil
Cami ve Vincent New Orleans'daki bir seri katil alarmı üzerine adli psikologluk yapmak için kolları sıvarlar. Deliller bir vampiri göstermektedir ve Cami bu kişinin Lucien olduğundan şüphelenir.  Lucien ise Klaus ile araları bozulsun diye Tristan'ın yaptığını iddia eder ve son durum Lucien'in haklı olduğunu gösterir.
Bu arada olayı araştıran dedektif Will Kinney'in Veronica Mars'ın Logan Echolls'i olduğunu eklemeyi unutmayalım.
Ek ekleme bütün olayların gerilimiyle Klaus'a afra tafra yapan Cami o an var ya...

Strix Nereden Çıktı?
Strix zengin,elit,akıllı,güçlü vb. vampirlerin oluşturduğu muhtemelen dünyada büyük söz sahibi bir grup. Grubun soyu Elijah'a dayanıyor ve başlarında Tristan var. Lucien üzerine onlar da şehre geliyor ve ilk hedef Marcel'i yanlarına çekmeye çalışmak oluyor. Marcel  saçma sapan testlerine katlanıyor ve sınavı geçiyor. Bakalım Strix'te neler olacak?

Caroline ve Cami'ye Elveda Hoşgeldin Aurora 
Tristan'ın tapınakta tuttuğu dengesiz kardeşi Aurora,mini bir katliam yapıp tapınaktan kaçar.New Orleans'a gelir ve Alexis'i zehirler.Ve bütün bunlardan Tristan dahil olmak üzere kimsenin haberi yoktur. Klaus'un eski aşkı kökenlerin başına bir hayli iş açacak. 


3. sezon ilk başlarda dolu dolu başladı yalan yok ama 4 bölümden edindiğim izlenim kehanetin sırlarını bütün sezona yayacaklar gibi bir durum oluşması. Eğer bu olursa ben kehanetteki dost,düşman,aile kişilerini sezon finaline kadar öğrenemezsem içime gına gelir,umuyorum ki bu konuyu uzatmazlar. 
Rebekah'ı kendi bedeninde ya da Eva'ın bedeninde ne zaman göreceğiz?Bu kadar kehanetlere,ölümün kapıda olmasına kayıtsız kalamaz herhalde. 
Dikkat ederseniz  kökenleri öldürmek TVD aleminde de bayağı bir çabalamıştı ki Esther'e rağmen başarılı olunamamıştı biz aynı şeyin daha dallanıp budaklanmış halini mi izleyeceğiz bu sezon acaba?
Ve son söz The Originals'in bu sezonu TVD'e ve Kökenler'e bakıp bu vampirler neden zenginlik içinde yaşayıp dünyada söz sahibi değiller diye soranlara adanmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder