30 Aralık 2015 Çarşamba

PERCEPTION 3. SEZON 5.BÖLÜM

Pierce’in Alzheimer olan babası öfke krizlerini girip can yoldaşını kovunca ona bakma işi Pierce’e düşüyor.Pierce bu sorumluluğu her ne kadar Max’a yıkmaya çalışsa da Max buna razı olmuyor,Pierce’de babasını güya kendi sorumluluğuna alıyor. 

Tabi ki bu durum Moretti kapılarını çalana kadar sürüyor. Pierce daha davayı duymadan teklife atlıyor ve Moretti ile cinayetin olduğu eve gidiyorlar.
Kurban Pierce’in meslektaşı,yapay zekanın öncülerinden bir dahi.Ölüm şekli ise fazlasıyla imkansız,kurban şifresini kendisinin bildiği çalışma odasında boğularak öldürülmüş.
Pierce ve Moretti kurbanın laboratuvarına gidip çalışmasını inceliyorlar, tabi Pierce bu çalışmaya bir hayli sinir oluyor.
Pierce ve Moretti hem cinayetin nasıl işlendiği hem de kurbanın nasıl öldürüldüğünü anlamak için araştırmalarını genişletiyorlar.
Bakalım bu dehanın katili kim?

Bu bölümde Pierce’e eşlik eden bir halüsinasyon yok,daha doğrusu bir kişi yok daha farklı bir halüsinasyon var. Biraz karışık oldu ama bölümü izlerseniz anlarsınız.
Onun dışından bölümü genel olarak beğendim özellikle bağlanış gerçekten iyi lakin özel hayat ve cinayet vakasının bu kadar özdeştirilmesini bu bölüm ne yazık ki sevmedim.
Eklemeden olmaz Pierce’in giriş konuşması gene mükemmel.Tabi bölümün ilerleyen sahnelerinde buna  ters düşmesi ayrı bir konu.


Olguları ezberlemek ve 2,000 süslü kelime ile onları kağıda dökmek bilim değildir. Entelektüel doyumsuzluktur.Gerçek bilim, bilmediğimiz şeyleri keşfettiğimizde olur.Galileo, Curie, Einstein. Sahip oldukları tek şey; hayal gücü ve olgulara bakarak: "Tamam ama bu ne?" diyebilme cesaretiydi.
"Peki ya şu ne” Sorular sordular.Zaten bildiğimiz şeyleri tekrar etmek yerine bu sürede kendi cehaletimizden kurtulmaya çalışmalıyız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder